Keresési találatok erre a cimkére: apadék

Utazni jó!
Támogatott tartalom

Utazni jó!

Azon kevesek kivételével, akik nem szívesen mozdulnak ki otthonukból, az emberek általában egyetértenek azzal a kijelentéssel, hogy utazni jó. Jó, mert kiszakadunk a megszokott kerékvágásból és új ingerek érnek minket. Előttünk a világ: Bali, Mexikó, a Kanári-szigetek vagy éppen Ausztrália, oda megyünk, ahová csak szeretnénk. Álmainknak és úticéljainknak csak a pénztárcánk szabhat határokat.

Tovább >>>

Álláshirdetés – Hossztolót és erdészeti munkatársat keres a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. munkatársakat keres Zalaegerszegi és Lenti Erdészetébe az alábbi pozíciókban.

Tovább >>>

Nem kíméli a madárinfluenza Bács-Kiskun megyét

Magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta két Bács-Kiskun megyei tömőlúdtelep állatainál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az érintett állományok és kontaktgazdaságok felszámolása már lezajlott. A járvány ismételt megjelenése miatt új intézkedések vonatkoznak a szárnyasok technológiai mozgatására. Emellett a kiemelten kockázatos megyékben a kereskedelmi célú gazdaságokban újra kötelező zártan tartani a baromfikat.

Tovább >>>

Nem tudta a faanyag eredetét bizonyítani, és kevesebbet is szállított le a megrendeltnél

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztálya és a Nébih közösen ellenőrzött egy magát a közösségi médiában hirdető tüzelőanyag-kereskedőt. Mind a három hatóság szabálytalanságokat talált a vállalkozásnál, amely a bírságok mellett további vizsgálatokra is számíthat.

Tovább >>>

EU: több mint félmillió hektárnyi terület vált a lángok martalékává tavaly

Tavaly több mint félmillió hektárnyi terület, mintegy 5500 négyzetkilométer vált lángok martalékává, s a leégett területek közül legkevesebb százezer hektár tartozott a fokozottan védett Natura 2000 védettség program alá - közölte az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja a 2021-ben pusztító erdőtüzekről szóló éves jelentésében.

Tovább >>>

Ínycsiklandó gombás ételek az erdőből – fenntarthatóan

A természetben a legszebb dolog a harmónia. Ezzel a mondattal kezdődik Nagy Krisztina és Priksz Gábor könyve, a „Tányérodon az erdő” című gasztronómiai, természetismereti kiadvány. Igen, így egyben. Mert a szerzőpáros a gombaszakellenőr és a biológus gondolkodásával közelíti meg a közös témát: az erdei gasztronómiát.

Tovább >>>

Meteorológiai szolgálat: a kilencedik legmelegebb október volt az idei 1901 óta

A nyolcadik legszárazabb és a kilencedik legmelegebb október volt az idei 1901 óta - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Tovább >>>

Ausztrália mindent vitt - Bred De Losa az egyéni világbajnok

Rendkívül fordulatos, izgalmas versenyt hozott október 29-én este a STIHL Timbersports egyéni Világbajnokság Svédországban. A sportfavágás legnagyobb legendája, az új-zélandi Jason WynYard, az amerikai sztár, Matthey Cogar, és az előző nap megrendezett csapat VB-t is megnyerő Brad De Losa hatalmas csatát vívott hat versenyszámban. Végül egy szenzációs Hot Saw-val a 45 éves ausztrál diadalmaskodott 3000 néző előtt a Partille Arénában.

Tovább >>>

Csapatban Ausztrália nyert, a magyar válogatott 16. lett - STIHL Timbersports Világbajnokság 2022

Bár az időmérőket követően még a 14. volt, végül a 16. helyen végzett a Juhász István, Strúbel József Dedi, Strúbel Bence, Hamvasi Ferenc összeállítású magyar sportfavágó válogatott az október 28-i, svédországi STIHL Timbersports Világbajnokság csapatversenyében, amit a sorozatban triplázni tudó, félelmetes erejű Ausztrália csapata nyert meg.

Tovább >>>

Itt nézheted élőben a magyar sportfavágókat a STIHL Timbersports VB-n

 

19 órakor kezdetét veszi Svédországban a STIHL Timbersports Világbajnokság, ahol a magyar válogatott is fűrészt és fejszét ragad. Juhász Istvánnak, Strúbel József Dedinek, Strúbel Bencének és Hamvasi Ferencnek a képernyők is lehet szurkolni az alábbi Youtube videó közvetítésben.

Tovább >>>

Trófeaszemlét tart a KEFAG a Kelebiai Vadászterületén

Az idei dámbarcogást követően november 7-én, hétfőn 11 órától tartja a Kelebiai Vadászterületének XI. Trófeaszemléjét a KEFAG Zrt.

Tovább >>>

VIDEÓ: Csemetetermeléstől a fakitermelésig a Zalaerdőnél

Az Erdő-Mező legfrissebb videójában a Zalaerdő Zrt.-nél végzett erdészeti munkákba pillanthatunk bele a csemetetermeléstől a fakitermelésig. Milyen fajokat és milyen mennyiségben termesztenek a Bajcsai Csemetekertben? Miért dolgozik forwarder és harvester az állami erdőgazdaságnál? A kisfilmből kiderül.

Tovább >>>

Lovaskocsival lopták el a szállításra összekészített tűzifát

Egy fakitermeléssel foglalkozó cég képviselője tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen személy ellen, aki 2022. október 10. és 23. között Küngös külterületéről az általuk kitermelt fát eltulajdonította - olvasható a police.hu oldalon.

Tovább >>>

A tervezettnél félmillió köbméterrel több fát termel ki a Romsilva

Az eredetileg tervezettnél félmillió köbméterrel több fát dob piacra idén a Romsilva, írja az economedia.ro. Az állami erdőgazdálkodási vállalat azt követően döntött erről, hogy több piaci szereplő arra figyelmeztetett, áruhiányhoz fog vezetni a tűzifa árának hatósági szabályozása.

Tovább >>>

Ennyi támogatást kaptak idén a székelyföldi erdőtulajdonosok

Romániában ebben az évben már több mint 200 millió lejt fizetett ki támogatásként az erdőtulajdonosoknak a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdőgazdálkodási Minisztérium.

Tovább >>>

<< < 29.933333333333. / 368. oldal > >>