Keresési találatok erre a cimkére: agrár forgóeszközhitel

Itt tájékozódhatunk a horvátországi ASP járvány alakulásáról

Településlistával és az EU-s térképes kereső elérhetővé tételével is segíti a magyar gazdálkodókat a Nébih, hogy könnyebben tájékozódhassanak a horvátországi ASP járvány legfontosabb információiról. 

Tovább >>>

Mezőgazdaság és erdőgazdálkodás - Közös tanfolyamokkal, továbbképzéssel a fejlődésért

Az agrárkutatás legújabb eredményeinek megismertetése céljából együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Erdészeti Ágazati Tudásközpont Nonprofit Kft. a Soproni Egyetemen.

Tovább >>>

Még egyeztetnek a medvék kilövését engedélyező megelőzési kvótáról

Még egyeztetne a medvék kilövését engedélyező megelőzési kvótáról Mircea Fechet román környezetvédelmi miniszter, aki szerint az elődje által aláírt miniszteri rendelet "kezdeti" fázisban van.

Tovább >>>

Sok napsütés, de zivatarok is várhatók a héten

Változékony idő várható július első hetében: a sok napsütés mellett záporok, zivatarok több helyen és több alkalommal is kialakulhatnak, a hét végére azonban csökken a csapadékhajlam. Többnyire 26-31 Celsius-fok körül alakulnak a csúcsértékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Csökkent az ASP kockázati területek nagysága hazánkban

Jelentősen csökkent az afrikai sertéspestis (ASP) kockázati területek nagysága Magyarországon, amely lehetővé tette a járványügyi korlátozások enyhítését – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Tovább >>>

Leginkább az erdő- és szántóterületek drágultak tavaly

Tavaly 19 százalékkal kevesebb tranzakció keretében 21 százalékkal kisebb termőföld-terület cserélt gazdát, mint egy évvel korábban, az árak emelkedése viszont továbbra is töretlen, 2022-ben 3,2 százalékkal nőtt az eladott termőföldek átlagos hektárára - derül ki a legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ingatlanforgalmi adatbázisát dolgozta fel.

Tovább >>>

Megérkezett a Komatsu új harvestere

Egy új harvester, amely egyesíti az erőt és a termelékenységet a kiváló terepkezeléssel. A Komatsu 951XC a Komatsu Forest kifejezetten a kihívásokkal teli körülményekre tervezett gépsorozatának legnagyobb gépe, így a gyártó már a nyolckerekű harvesterek terén is teljes választékkal áll megrendelői rendelkezésre. 

Tovább >>>

Hazánk is csatlakozik az afrikai sertéspestis megállításáért indított kampányhoz

Magyarország csatlakozik az afrikai sertéspestis megállítása érdekében indított európai kampányhoz – hívja fel a figyelmet a Nébih.

Tovább >>>

Leltározták hazánk endemikus növényeit

Hosszú évek kitartó, nemzetközi kitekintéssel végzett munkájának eredményeként nemrég elkészült a hazánk bennszülött növényeit is bemutató lista  – hívja fel a figyelmet a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Tovább >>>

Sűrű, akácos gyérítésben bizonyított a TERRI harvester (VIDEÓ)

Komoly kihívások elé állították az első magyarországi tulajdonossal rendelkező TERRI harvestert. A gyérítési fakitermelő gépnek ugyanis egy sűrű, kifejezetten nehezen kezelhető akácosban kellett dolgoznia. Videós tudósításunk a helyszínről!

Tovább >>>

Természetvédelmi területeken randalíroztak a terepmotorosok

A hatályos törvények szigorítását kérik kolozsvári környezetvédő civilek a romániai hatóságoktól, mert az elmúlt időszakban Erdély több megyéjében a természetvédelmi területeken randalírozó, engedély nélkül versenyt szervező terepmotorosokra panaszokodnak a helyiek.

Tovább >>>

A medvepopulációról és a törvénytelen fakitermelésekről tájékozódik az Európai Parlament

Romániában tesz látogatást hétfőtől csütörtökig az Európai Parlament petíciós bizottságának küldöttsége, hogy a medvetámadásokról és az illegális fakitermelésekről tájékozódjon – közölte Vincze Loránt RMDSZ-es európai parlamenti képviselő.

Tovább >>>

Kiderült, ki képviseli a SEFAG Zrt.-t az országos versenyen

Több éves kihagyás után idei évben ismételten megrendezték az Év Erdésze Verseny területi előválogatója a SEFAG Zrt.-nél. A társaság 8 erdészetétől két-két erdész kolléga érkezett, hogy megmérettesse magát, s szakmai tudását. 

Tovább >>>

A Balaton mikroműanyag tartalmát vizsgálták
Sajtóközlemény

A Balaton mikroműanyag tartalmát vizsgálták

Bizonyossá vált, hogy a Balatonban is vannak 50-100 µm-es mikroműanyagok, amelyek bejuthatnak a nagy vízibolha tápcsatornájába – közölték a MATE és az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézet kutatói a rangos Science of the Total Environment szaklapban közölt új tanulmányukban. A mikroműanyagok ráadásul nemcsak önmagukban jelentenek problémát, hanem a gyógyszermaradványokkal közösen egyaránt kedvezőtlen élettani hatásokkal bírnak e gerinctelen élőlényekre nézve.

Tovább >>>

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)
Támogatott tartalom

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)

2023-ban 10. alkalommal rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dél-alföldi regionális versenyét. Ásotthalmon ezúttal 12 csapat ragadott fejszét és motorfűrészt. Az április 22-i, jubileumi alkalom kifejezetten éles versenyt hozott, a dobogósok között mindössze apróbb hibák döntöttek, és nagy volt a harc a legjobb ötbe kerülésért is. Idén ugyanis hat regionális versenyről öt-öt gárda juthat be a szeptemberi országos döntőbe.

Tovább >>>

<< < 3. / 85. oldal > >>