Elmia Wood 2017 – A John Deere bemutatja a harvesterekhez kifejlesztett intelligens daruvezérlést

dgihgorg8z39h1xngmaxA John Deere egy világszerte régóta várt új terméket mutat be a svédországi Elmia Wood kiállításon június 7. és 10. között. A gyártó ugyanis kifejlesztette a harvesterek esetében is alkalmazható intelligens daruvezérlést. A skandináv rendezvényen lehetőség lesz kipróbálni több erdészeti gépet, sőt, a John Deere standjánál szimulátorokat is tesztelhetnek a szakmai érdeklődők.
„A látogatók kipróbálhatják az új technológiát a vásár ideje alatt” – mondta Dieter Reinisch, a John Deere képviselője. „Az erdészeti gépek intelligens daruvezérlése egy igazi Elmia Wood innováció, amelyet az elmúlt három vásár ideje alatt fejlesztettünk ki”.

A John Deere 2009-ben mutatta be a koncepciót egy forwarder szimulátor segítségével, amit kipróbálhattak a vállalkozók, és megoszthatták az észrevételeiket. A 2013-as Elmia Wood kiállításon volt az IBC intelligens daruvezérléssel felszerelt forwarderek világpremierje, ahol a vezérlő nagy sikert aratott. „Az ügyfeleink azt mondják, hogy az intelligens daruvezérlésnek köszönhetően egy műszak alatt sokkal több terhet tudnak megmozgatni”- mondta Reinisch.

lzzlzz4yugrzckbjqz6v

Most pedig végre elkészült az innováció, amiről az iparág már nagyjából 10 éve beszél: az intelligens daruvezérlés a harvesterekhez. Ezt pedig a világon először az Elmia Wood kiállításon mutatják be egy John Deere 1270 harvesterre szerelve. A kiállítás látogatói a valóságban és a szimulátorokon is kipróbálhatják majd a működését.

A John Deere ezenkívül bemutatja a forwarderre szerelhető intelligens daruvezérlésének frissített változatát is. Az újítások a szoftverben vannak, ami azt jelenti, hogy a vállalkozók, akiknek már használják a rendszert forwarderen, a következő szerviz során megszerezhetik az újítást.

A kiállításon látható lesz a John Deere összes modellje, beleértve a G sorozat három új, közepes méretű forwarderét is: a 1110G, 1210G és 1510G modelleket. Bemutatják a G sorozat első harvesterét is, a nyolc kerekes 1170G-t. Ez egy kisebb méretű gép széles körű felhasználási lehetőségekkel, a ritkítástól kezdve a könnyebb döntésekig.

dgihgorg8z39h1xngmax

Mivel a korábbi vásárokon mindig ki akarták próbálni a gépeket a látogatók, így a gyártó most erre is lehetőséget ad. A John Deere forgó és szintbe álló fülkékkel szerelt forwardereit tesztelni lehet működés közben is. A szintbe álló fülke nagyon elterjedt az északi piacokon, de máshol a vállalkozók gyakran választják a fix fülkét a költségek miatt. „Az Elmia Wood kiállításon lehetőség lesz rá, hogy kipróbálják a forgó és szintbe álló fülkék által nyújtott hozzáadott értéket” – tette hozzá Dieter.

Fordította:
Német Gábor
faipari szakfordító
www.gabornemet.com

Kapcsolódó cikkeink az Elmia Wood újdonságokról:
Új erdészeti és faipari rakodógépeket mutat be a Liebherr az Elmia Wood kiállításon
Új harvestert mutat be a Tigercat az Elmia Wood kiállításon
MAN rönkszállító kamionok premierje az Elmia Wood új kiállítási területén
Egyre általánosabbá válik a drónok használata a svédországi erdőkben
Júniusban kiderül, hogy ki a világ legjobb forwarder gépkezelője (+VIDEÓ)
A világ legnagyobb erdészeti szakkiállítása lesz az idei Elmia Wood – három új szekcióval

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)
erdomezolike

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?