Új harvestert mutat be a Tigercat az Elmia Wood kiállításon

tigercat_harvesterA Tigercat júniusban a svédországi Elmia Wood kiállításon fogja bemutatni a nyolckerék-meghajtású, 1185-ös harvesterét. A 34 tonnás, masszív, robusztus gép nagy teljesítményt és hatékonyságot tesz lehetővé, és kiválóan használható extrém tarvágási feladatokhoz meredek lejtőkön és kemény terepen.

Az 1185-ös harvestert a Tigercat FPT N67 Tier 4f motor hajtja (230 kW) 308 LE névleges teljesítménnyel. A hajtáslánc elemeit – beleértve az olajszivattyút, a sebességváltót és a hidraulikusan kiegyensúlyozott forgóváztengelyeket – a Tigercat tervezte és gyártotta extrém erdei feladatokra, úgy, hogy a gépnek jelentős élettartama legyen, és hosszú órákon keresztül tudjon dolgozni.

A Tigercat egyedülálló WideRange® hajtásrendszere megnöveli a munka közbeni menetsebességet, miközben rendkívül nagy vonóerőt biztosít a komoly teljesítmény érdekében meredek terepen, és lehetővé teszi a gép gyors haladását minőségi úton.

Az Tigercat 1185 harvester ötvözi a nagy teljesítményt és az üzemanyag-hatékonyságot a modern hidraulikus körök használatával. Külön szivattyúk hajtják meg a gépet, a döntőfejet, a darut, a ventilátort és a hűtőkör funkciókat. Ezen túlmenően a zárt meghajtó rendszer kiváló teljesítményt és gyorsabb reakciót tesz lehetővé meredek lejtőkön. Egy szabályozható nyomású és áramlású dugattyús szivattyú hajtja meg a hűtőventilátort, és ezzel optimális üzemi hőmérsékletet tart fenn a lehető legalacsonyabb ventilátorsebesség mellett.

A daru a Tigercat hatékony és gépkezelő-barát ER® technológiájával van felszerelve. A fő gém görbe kialakítása kitűnő jobboldali kilátást tesz lehetővé. A daru nemcsak hatékony, hanem egyszerű kialakítású is külső párhuzamos mechanizmusok nélkül. A gémnek két állása van – fix vagy teleszkópos.

tigercat_harvester

A kabin együtt forog a daruval, és képes 360°-ban elfordulni megállás nélkül. A kabin tágas, a kilátás kitűnő, a gép összes kereke jól látható. A szabadalmaztatott védelmi technológiával rendelkező, ívelt szélvédő nagyszerű látási viszonyokat biztosít felfelé is. A gépkezelők kényelmét szolgálja a kényelmes, rendkívül sokféle módon beállítható, klimatizált ülés, amelyen négypontos biztonsági öv kapott helyet, és a teljes Bluetooth kapcsolat.

További információ: http://www.tigercat.com/tigercat-debut-1185-harvester-elmia/#sthash.5V5YqmFd.dpuf

Fordította:
Német Gábor
faipari szakfordító
www.gabornemet.com

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?