Olvasnivaló kategória cikkei

Mesekönyv készült a lillafüredi kisvasútról - Nyerj Te is egy példányt!

Kisvonatozni mesés! Ez a gondolat indította útjára azt a folyamatot, amelynek eredményeképpen megszületett a „Kispöfögők” mesekönyv-sorozat és annak első kötete, a „Miki és a lillafüredi kisvasút” című kiadvány. 

Tovább >>>

Bemutatták az Agrárerdészet című szakmai könyvet

A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás egyik fontos eszköze lehet a több évszázados hagyománnyal rendelkező agrárerdészeti termelési kultúra alkalmazása Magyarországon - jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján pénteken Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Tovább >>>

A MEVME utolsó elnökéről adott ki könyvet a Vértesi Erdő Zrt.

A Vértesi Erdő Zrt. könyvet adott ki Inokai Balázs szerkesztésében. A "Vitéz Szekeres Károly a MEVME utolsó elnökének élete" című kiadvány a Magyar Erdészeti és Vadászati Műszaki Segédszemélyzet Országos Egyesületének és vezetőjének állít emléket.

Tovább >>>

Nyerj könyvet a fa alá! - Karácsonyi villámjáték az Erdő-Mezővel

Játssz az Erdő-Mezővel és nyerd meg a Park Kiadó legújabb könyvét. A helyes választ adók között 2016. december 14-én kisorsolunk 5 db "A fák titkos élete" című könyvet. A kiadvány értéke: 3490 Forint. Beküldési határidő: 2016. december 13., éjfél.

Tovább >>>

Földünk ipari fái - Előrendelési akció az új szakkönyvre!

Decembertől kapható, de az Erdő-Mező honlapján november 30-ig már kedvezményesen előrendelhető a "Földünk ipari fái" című, egyedülálló kézikönyv, amely mintegy 200 különböző faanyagot mutat be 1300 fotóval erdészeti és faipari szakemberek és a fát szerető műkedvelők számára. Az ERFARET Nonprofit Kft. kiadásában megjelent könyvet jól használhatják az asztalosok, fafaragók és szakképző intézmények, mint műszaki kézikönyvet és oktatási szemléltetőeszközt.

Tovább >>>

Erdészeti gépek, Erdőhasználat - Új műszaki tankönyvek az NymE Erdőmérnöki Karán

Új műszaki tankönyveket mutattak be a 2016-os innoLignum Sopron erdészeti és faipari kiállításon. Az Erdészeti gépek és az Erdőhasználat című köteteket most az Erdő-Mező is bemutatja.

Tovább >>>

Vadászat Erdélyben - Könyvbemutatót tartanak Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyi Városi Könyvtár könyvbemutatót tart április 7-én, csütörtökön, 18 órától. Rákosi Gyula "Vadászat Erdélyben" című kötetét Moraru Norbert Péter ismerteti, a házigazda Simó Márton író lesz.

Tovább >>>

KÖBÖZŐKÖNYV 2015 - rönk és hengeresfa köbözéshez

A héten jelent meg a KÖBÖZŐKÖNYV - Rönk és egyéb hengeresfa köböző táblázatok című kiadvány 6. kiadása. A faanyagok adás-vételéhez elengedhetetlen segédeszköz centiméteres átmérőugrásokkal, három-tizedesjegy pontossággal adja a hengeres faanyagok térfogatát.

Tovább >>>

Könyvajánló: Az erdészet és vadászat mecénása

Ezzel a címmel jelent meg kötet dr. Balassa Gyula, az Országos Erdészeti Főigazgatóság egykori vezetőjének életéről. A könyv szerzője Fáczányi Ödön. A "főerdész és fővadász" még élő kollégái, a szakma képviselői elismeréssel emlékeznek a 40 éve elhunyt szakemberre - olvashatjuk a könyv fülszövegében.

Tovább >>>

Könyvajánló: Az öreg tölgy meséi

Ezt a kedves hangulatú, gördülékeny stílusú „mesecsokrot” tartalmazó kéziratot Videcz Ferenc (1944-2011) író, költő, tanár, a Magyar Írószövetség tagja, számos novellás- és verseskötet szerzője, még halála előtt bocsátotta a Vadászati Kulturális Egyesület rendelkezésére, kérve, hogy a szervezet adja ki, hadd olvassanak a gyerekek igaz történeteket a bennünket körülvevő világ, erdő-mező állatairól, növényeiről és egy kicsit az erdészekről, vadászokról, vadászatról is.

Tovább >>>

Könyv készült az Őrség és Göcsej hagyományos almafajtáiról

Az Őrség és Göcsej hagyományos almafajtái címmel a tájegység őshonos fajtáit, szaporításukat, felhasználásukat bemutató kötetet jelentetett meg a Göcsej Természetvédelmi Alapítvány. A csaknem 270 oldalas, fotókkal illusztrált könyvet hétfőn mutatták be Zalaegerszegen.

Tovább >>>

Üdv az erdésznek! - Könyv a bakonyi erdőmérnökről

"Üdv az erdészeknek" címmel jelent meg Ágh Magdolna új könyve, amelyben nagyapja életén keresztül a Bakony világa elevenedik meg.

Tovább >>>

Mesék az erdőkből, az erdőről - Nagyszerű gyermekkönyvek rendelhetők!

Három gyermekkönyv is megrendelhető az Erdő-Mező honlapján, amelyek a szórakozás mellett játékos tanulást is biztosítanak a kicsiknek. A kiadványokból mesék és illusztrációk által megismerhetők az erdők állatai, fái és gombái. Akár karácsonyi ajándéknak is kiváló!

Tovább >>>

Nótáskönyv az akácról a MEGOSZ kiadásában

Puskás Pál szerkesztésében, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének kiadásában 500 példányban megjelent az akác nótáskönyv, ami megrendelhető a MEGOSZ titkárságán.

Tovább >>>

Könyvajánló: Versenyképes erdőgazdálkodás és fatermesztés

Megjelent a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiadásában és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával a Versenyképes erdőgazdálkodás és fatermesztés című kiadvány. A mű az „Erdőgazdák új könyve” tematikája alapján huszonkét szerzővel követi a korszerűsített fejezeteket. A kiadvány előszavában Pápai Gábor szerkesztő az alábbiakat írja.

Tovább >>>

<< < 2. / 3. oldal > >>