A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: A non well formed numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 168

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 168
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

 Hírszerkesztő: Erdő-Mező Online szerző cikkei

Új kinevezések a Nyírerdőnél

2023. január 1-től Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi Erdészet korábbi igazgatója lett a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese – tájékoztatta az Erdő-Mezőt az állami erdőgazdaság.

Tovább >>>

Hamarosan debütál a vadászati világkiállításról készült dokumentumfilm

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás központi eseménye húsz napon át várta a látogatókat 2021. szeptember 25. és október 14. között a Budapesten található HUNGEXPO Kongresszusi és Kiállítási központ teljes területén.

Tovább >>>

Elektromos Hilux érkezik a piacra

Nagyon valószínű, hogy a Hilux Revo BEV Concept szériaváltozata pár éven belül az európai piacon is megjelenhet – hívja fel a figyelmet az Agrofórum Online. Az elektromos pickup tanulmány a jelenlegi, szimpla kabinos Hiluxra épül.

Tovább >>>

Minden, amit a vadászjegy-érvényesítésről tudni kell

Az OMVK összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat a 2023/2024. vadászati évre vonatkozó vadászjegy érvényesítéssel kapcsolatban.

Tovább >>>

Lehűlés várható a hét második felében

A következő napokban még többfelé mérhetnek 12 és 17 fok közötti értékeket, de a hét közepén csökkenni kezd a nappali csúcshőmérséklet, vasárnap már csak 1 és 9 fok között várható. Éjszakánként előfordulhatnak fagyok, péntek hajnalban a szélvédett északkeleti tájakon mínusz 6, mínusz 2 fokot is mérhetünk. Az északkeleti, északi tájakon visszatér a köd, jelentős csapadék nem várható, de a szél többfelé megélénkül - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Vadászat közben lőttek meg két fiatalt Fejér megyében

Két iszkaszentgyörgyi fiatalt ért lövés egy vadászat során szerdán Csór külterületén – írja a FEOL.

Tovább >>>

Amerikai bútorgyártócég létesít üzemet Ukrajnában

A Ternopil megyében lévő Kremenec településen hoz létre gyártó üzemet a Home Essentials nevű, amerikai bejegyzésű globális vállalat - jelentette be a cég ukrajnai leányvállalatának képviselője. 

Tovább >>>

80 éves tölgyfát rongált meg – Keresik a tettest

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője százezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a csopaki strand területén lévő körülbelül 80 éves tölgyfát megrongáló elkövető azonosítása és elfogása érdekében.

Tovább >>>

Faültetés a puszták védelméért

Ültess fát, védd a pusztát! Bár ellentmondásosnak tűnik az állítás, de a faültetéssel a pusztai élővilág megőrzését is biztosítani lehet. De hogyan?

Tovább >>>

Jótékonysági vadászat: várhatóan mintegy 40 millió forintot adományoznak

Tíz éves a országos jótékonysági vadászat, eddig több mint 90 ezer gyermek gyógyulását segítették 124 millió forinttal - mondta el Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője az M1 aktuális csatornán.

Tovább >>>

Az erdők és fásított területek árai nőttek a legnagyobb ütemben egy év alatt

A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank az MTI-vel.

Tovább >>>

Üres a madáretető? Megérkezett a magyarázat
Sajtóközlemény

Üres a madáretető? Megérkezett a magyarázat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez (MME) számos kérdés érkezett az elmúlt hetekben azzal kapcsolatban, hogy miért nincsenek madarak az etetőkön? A jelenség hátterében a madárvonulás, illetve az Európa északi és középső régióiban tapasztalható enyhe, hómentes időjárás együttes hatása áll.

Tovább >>>

Az alföldi erdők talajának ökoszisztéma szolgáltatásai

Az Alföldi Erdőkért Egyesület 2022. évi őszi Kutatói Napján “Az alföldi erdők talajának ökoszisztéma szolgáltatásai” címmel tartott előadást a Soproni Egyetem két munkatársa, Bidló András és Horváth Adrienn. Ennek írásos anyagát most az Erdő-Mező Online is közzé teszi.

Tovább >>>

Az alföldi erdők szerepe az erdőgazdálkodásban

Az Alföldi Erdőkért Egyesület 2022. évi őszi Kutatói Napján “Az alföldi erdők szerepe az erdőgazdálkodásban” címmel tartott előadást a Zambó Péter államtitkár. Ennek írásos anyagát most az Erdő-Mező Online is közzé teszi.

Tovább >>>

Hamarosan fa bútorok is készülhetnek 3D nyomtatóval?

2022 májusában jelent meg egy tanulmány, amiben kutatók a világ első 3D nyomtatott, laboratóriumban körülmények között növesztett faanyagáról számoltak be.

Tovább >>>

<< < 27.933333333333. / 542. oldal > >>