Keresési találatok erre a cimkére: vadvédelmi berendezés

A Soproni Egyetem hallgatójának környezetbarát csomagolását is díjazták
Sajtóközlemény

A Soproni Egyetem hallgatójának környezetbarát csomagolását is díjazták

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának művész szakos hallgatói, kiváló teljesítményt nyújtottak a WPO (World Packaging Organisation) Csomagolás Világszövetség, WorldStar Student Awards elnevezésű, nemzetközi egyetemek közötti csomagolástervezési versenyén.

Tovább >>>

5 tipp a STIHL-től, hogy több idő legyen élvezni a karácsonyt

A karácsonyi időszak sokszor pont nem arról szól, amiről kellene: az elcsendesedésről, a nyugodt ünneplésről. Ezeket ugyanis gyakran felülírják az egymásba csúszó feladatok, legyen szó a ház körüli munkákról, vagy az ajándékvásárlásról. Takarítás, a karácsonyfa talpba helyezése, az autómosás, a díszítés... A STIHL néhány tippje azonban felgyorsítja és egyszerűbbé teszi ezeket a folyamatokat, hogy több idő maradjon a családra.

Tovább >>>

Az aranysakál gyors terjeszkedésének megértését segíti elő egy új megfigyelés

Párja pusztulása után egy nappal új nőstény szegődött egy hím aranysakál mellé Somogy megyében – derítették ki magyar kutatók az állatokra rögzített GPS-nyakörvek adatainak elemzésével. A világon egyedülálló megfigyelés egy korábbi sejtést igazol, és annak megértéséhez vihet közelebb, hogy a sakál miért képes Európa-szerte ennyire sikeres és rohamos terjeszkedésre.

Tovább >>>

Egyre közelebb hazánk déli határához az afrikai sertéspestis

Október közepén a Magyarországgal határos, horvátországi Eszék-Baranya megyében is igazolták az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét házisertés-állományokban.

Tovább >>>

Megkezdődött az őszi rókavakcinázás

A rókák veszettség elleni őszi immunizálása megkezdődött Magyarország déli és keleti vármegyéiben, ezzel párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom is életbe lépett az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.

Tovább >>>

Idén is verseny keretében tisztították meg az inváziós fafajoktól a Peszéri-erdőt

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Peszéri Fanyűvő Kupát a Peszéri-erdőben. 

Tovább >>>

Letartóztattak két férfit az elpusztult, jeladós svájci farkas ügyében

Nagy felháborodást keltett annak a farkasnak a története, aki hazánkban pusztult el. 

Tovább >>>

Több tucat facsemetét rongáltak meg az Újtelepi Parkerdőben

A Pilisi Parkerdő Zrt. idén májusban az atlétikai világbajnokság szervezőivel közösen 40 facsemetét ültetett el a XX. kerületi Újtelepi Parkerdőben. A faültetés az atlétikai világszövetség, a World Athletics fenntarthatósági stratégiájának és a Pilisi Parkerdő Városierdő-fejlesztési Programjának közös, jelképes akciója volt. Most azonban ismeretlen tettesek a facsemeték kétharmadát elpusztították. 

Tovább >>>

Csökkent az ASP kockázati területek nagysága hazánkban

Jelentősen csökkent az afrikai sertéspestis (ASP) kockázati területek nagysága Magyarországon, amely lehetővé tette a járványügyi korlátozások enyhítését – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Tovább >>>

Kompakt, sokoldalú és csúcsminőségű a SENNEBOGEN 340G rakodó
Támogatott tartalom

Kompakt, sokoldalú és csúcsminőségű a SENNEBOGEN 340G rakodó

A SENNEBOGEN gyár egy stabil és organikusan fejlődő cég, mely egyesíti a hagyományt és az innovációt. Gépeiket öt bajorországi és magyarországi helyszínen fejlesztik és gyártják. Mindig a legmagasabb minőséget és az ügyfél-specifikus megoldásokat kínálják. A gyártó egyedi megoldásokat kínál az erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók, a faipar, a fűrészüzemek, rönktelepek számára minden géposztályban.

Tovább >>>

Éveken át fogta be a védett énekesmadarakat a kertjében

Legalább 22 példány védett énekesmadarat ejtett foglyul csepeli ingatlanában egy 68 éves férfi.

Tovább >>>

A Balaton mikroműanyag tartalmát vizsgálták
Sajtóközlemény

A Balaton mikroműanyag tartalmát vizsgálták

Bizonyossá vált, hogy a Balatonban is vannak 50-100 µm-es mikroműanyagok, amelyek bejuthatnak a nagy vízibolha tápcsatornájába – közölték a MATE és az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézet kutatói a rangos Science of the Total Environment szaklapban közölt új tanulmányukban. A mikroműanyagok ráadásul nemcsak önmagukban jelentenek problémát, hanem a gyógyszermaradványokkal közösen egyaránt kedvezőtlen élettani hatásokkal bírnak e gerinctelen élőlényekre nézve.

Tovább >>>

Rekordszámú gímszarvast ejtettek el Zala vármegyében

Rekordszámú, 8700 gímszarvast és mintegy 12 300 vaddisznót ejtettek el a 2022/2023-as vadászati évben Zala vármegyében - tájékoztat a vármegyei kormányhivatal vadászati és halászati szakügyintézője.

Tovább >>>

Kutatások szerint a gímszarvas lehet a szürke farkas legkedveltebb tápláléka

A gímszarvas lehet a szürke farkas legkedveltebb tápláléka, de gyakori lehet a vaddisznó, az őz és a muflon elejtése is – derítették ki a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének kutatói három kontinens publikációinak átfogó elemzése alapján. A tanulmány szerint a legelő háziállatok fogyasztása akkor növekedhet, ha a csülkösvad állományok sűrűsége és változatossága jelentősen visszaesik vagy ha a juhok, marhák tartása megfelelő védelem nélkül, nagy területeken folyik.

Tovább >>>

Agrár-erdészet a gyakorlatban: málnatermesztés a nemes nyár ültetvényben

A munkaerőhiány mellett a klimatikus változások is nehezítik hazánk területén az árutermelő málnatermesztést. A MATE Kertészettudományi Intézet Gyümölcstermesztési Kutatóközpont Fertődi Kutatóállomásán napjaink meteorológiai szélsőségeinek kiküszöbölésére technológiai kísérletekben, árnyékolási rendszerekben, agrárerdészeti módszerekkel keresik a megoldást a szélsőségek tompítására. Nemes nyár klón alkalmazásával kedvezőbb mikroklíma teremthető az ízletes gyümölcs fejlődéséhez.

Tovább >>>

1. / 59. oldal > >>