Keresési találatok erre a cimkére: Tarján Acél Kft.

A támogatásokról informálódhatnak az erdőgazdálkodók a NAK online sorozatán

A NAK tavaszi online erdészeti tájékoztató sorozatot indít melynek témája az Egységes Kérelem, az erdőgazdálkodási tevékenységekhez kötődő támogatások.

Tovább >>>

Teljessé vált az erdészeti tájcsoportokat bemutató könyvsorozat

A Magyarország erdészeti tájait bemutató kiadvány V. és VI., a Nyugat-Dunántúl és a Dél-Dunántúl erdészeti tájcsoportokat bemutató köteteinek megjelenésével immár teljessé vált az a hatkötetes könyvsorozat, aminek a következő évtizedekben biztosan ott van a helye minden erdész szakember könyvespolcán.

Tovább >>>

VIDEÓ: Ötletes BUSA megoldás az erdészeti csemeték ápolására

A BUSA standján a számos mezőgazdasági gép mellett egy, az erdészeti ágazatban is hasznos eszközt ismerhettünk meg.

Tovább >>>

VIDEÓ: Tippek a sorközök ápolására az AGROmashEXPO-n

Nem is gondolnátok, hogy az Andl által az AGROmashEXPO-n felvonultatott kisméretű gépek milyen hasznosak lehetnek erdészeti felhasználásra is. 

Tovább >>>

Az erdészeti szakszemélyzet jogosulti alapképzéséről és vizsgáztatásáról

Az NFK Erdészeti Főosztály tájékoztatja az erdészeti szakirányítói névjegyzékben szereplő erdészeti szakszemélyzetet, hogy a 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdés szerinti jogosulti alapképzést távoktatásos formában, a jogosulti vizsgáztatás online vizsga formájában rendezik meg.

Tovább >>>

Új mezőgazdasági, erdészeti minisztert választott a szlovén parlament

A szlovén parlament rendkívüli ülésén megszavazta, hogy Mateja Calusic legyen az új mezőgazdasági, erdészeti és élelmezésügyi miniszter.

Tovább >>>

Napsütés, de hóesés és fagy is várható a héten

Télies idő várható a héten sok napsütéssel: a csúcshőmérséklet jellemzően fagypont körül alakul, és éjszakánként országszerte fagyra kell készülni, pénteken és szombaton hajnalban a szélvédett körzetekben akár mínusz 12 Celsius-fok is lehet. A hét első felében még elszórtan lehet gyenge havazás, majd ez is megszűnik, de a szél élénk, olykor erős lehet - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Erdészek segítségével több mint kétszáz mentőállomás kap fenyőfák

Fenyőfákkal köszöntük meg az Országos Mentőszolgálat bajtársainak egész éves munkáját – írta közösségi oldalán az agrárminiszter, egyúttal bejelentve, hogy az állami erdészeti társaságok közreműködésével 256 mentőállomásra juttatnak el örökzöldeket karácsonyig.

Tovább >>>

Ha február, akkor FeHoVa – Kedvezményes jegyek már elérhetők
Támogatott tartalom

Ha február, akkor FeHoVa – Kedvezményes jegyek már elérhetők

Jövőre immár 30. alkalommal nyitja meg kapuit  a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás  a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Tovább >>>

Erdészeti szakértői hálózatot állít fel a NAK

Bővíti az erdészeti ágazatban tevékenykedőknek nyújtott tájékoztatási szolgáltatásait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). 

Tovább >>>

Műholdak segítségével az erdőtüzek és az illegális fakitermelés megelőzéséért

Az Európai Bizottság olyan erdőmegfigyelő rendszer kiépítésére tett javaslatot, amely műholdak segítségével követhetné nyomon az olyan kockázati tényezőket, mint az éghajlatváltozás okozta erdőtüzek vagy az illegális fakitermelés.

Tovább >>>

NAK: kihívásokkal teli gazdálkodási környezetben kezdi az erdészeti ágazat az őszi munkákat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos körképe szerint az erdészeti ágazat szereplői kiegyensúlyozott időjárási viszonyok között, optimista támogatáspolitikai várakozásokkal, de kedvezőtlen fapiaci környezetben, szűkülő munkaerő-piaccal és változó szaporítóanyag-ellátási kilátásokkal kezdik meg a 2023/2024-es erdészeti szezont.

Tovább >>>

Gyermekotthonok felújításában nyújtanak segítő kezet az erdészetek

Néhány év alatt az ötödik gyermekotthon felújításában működnek közre az állami erdészeti társaságok, illetve az Agrárminisztérium. Öröm és megtiszteltetés ebben a munkában részt venni – jelentette ki Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthon épületfejlesztését bejelentő sajtótájékoztatón.

Tovább >>>

A STIHL ad otthont az OEE és a NAK erdészeti gépbemutatójának

Az Agrárgazdasági Kamara és az OEE Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai rendezvényének ad otthont októberben az Andreas STIHL Kft. Az eseményen az erdészeti gépeket gyakorlatorientáltan mutatják be az érdeklődőknek. 

Tovább >>>

Meghirdették az erdészeti szakszemélyzet őszi jogosulti alapképzését

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály meghirdette az erdészeti szakszemélyzet 2023. évi őszi jogosulti alapképzését. 

Tovább >>>

1. / 6. oldal > >>