Keresési találatok erre a cimkére: szarvasmarha

Új magyarországi képviselőnél a ROTTNE

A Magtár Kft. már évekkel ez előtt nyitott két kaput az erdészeti felhasználók irányába. Az ALBACH aprítógépek, illetve a népszerű STEYR traktorok professzionális erdészeti verziójával már sikeresen bemutatkozott. Az Ausztriában messze piacvezető STEYR-Forest erőgépek 75 és 350 lóerő között minden tekintetben kiválóan alkalmazkodnak a speciális erdészeti körülményekhez. A gyári, CE-minősített, robusztus haspáncél és bukókeret a legnagyobb biztonságot garantálja. Az erdészeti gumikkal szerelhető gépek szintén gyári tervezésű, 180 fokban elfordítható kezelőállása teljes kezelői komfortot biztosít, hiszen hátrafelé is komplett pedálzat és csúszókormány, illetve az üzemeltetéssel kapcsolatos információk is rendelkezésre állnak.

Tovább >>>

Tökéletes döntés, elszakadt lánc, sportszerű légkör - A valkóiak nyertek a gödöllői fakitermelő versenyen

Hétvégén összeállt a mezőny fele a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjére, miután egy rendkívül színvonalas, a szokott módon jól szervezett versenyen csaptak össze a régió fakitermelői Gödöllőn, az Arbo-Parkban. A jelentős részben Pilisi Parkerdőben dolgozó szakemberek közül ezúttal a valkóiak emelkedtek ki.

Tovább >>>

Nagyjából 40 kilónyi agancsot gyűjtöttek be engedély nélkül

Egy tamási székhelyű erdő- és vadgazdálkodási társaság képviselője tett bejelentést 2024. március 28-án egy hétfős, Pest vármegyei társaság ellen – írja a police.hu. A férfiak engedély nélkül gyűjtött trófeát és agancsokat kíséreltek meg elvinni az óbíródi területükről. A megközelítőleg 40 kilónyi, talált agancs értéke meghaladja a 215 ezer forintot.

Tovább >>>

Gyérítési harvester beszerzésére írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet törzskiválasztó gyérítési harvester beszerzésére. 

Tovább >>>

Erdészek adták vérüket

Az EGERERDŐ Zrt. egri központja adott otthont a február végi erdészeti véradónapnak, ahol ismét zöld ruhás szakemberek nyújtottak segítséget egy nemes cél érdekében. Az erdészeti társaságnál a véradás szervezése már év elején elkezdődött, hiszen nagyon fontos, hogy az erdészeti véradásra még a kullancsszezon előtt kerüljön sor.

Tovább >>>

Ötletes magyar startup segíti a csapdázó hivatásos vadászokat

Miben segíti a csapdázók munkáját a Solo-Sam vadcsapda megfigyelő? Erről beszélgettünk Somos Balázzsal a FeHoVa kiállításon. Ha érdekel a start up, tarts velünk, az Erdő-Mező videóból minden kiderül.

Tovább >>>

Rágcsálókra vadászik, egy évben egyszer költ - A kerecsensólyom lett az év madara

A kerecsensólyom kontinentális szinten is kiemelkedő  természeti értékünk. Az Európai Unióban élő állományának több mint 60%-a Magyarországon fészkel, és világszinten a kárpát-medencei az egyetlen bizonyítottan stabil, enyhén növekvő állománya a fajnak. Megőrzésében a hazai természetvédelem felelőssége óriási, az MME 1974-es megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít e fajra, ezért is lett a 2024-es MME 50 jubileumi év madara.

Tovább >>>

Erdészek segítségével több mint kétszáz mentőállomás kap fenyőfák

Fenyőfákkal köszöntük meg az Országos Mentőszolgálat bajtársainak egész éves munkáját – írta közösségi oldalán az agrárminiszter, egyúttal bejelentve, hogy az állami erdészeti társaságok közreműködésével 256 mentőállomásra juttatnak el örökzöldeket karácsonyig.

Tovább >>>

Idén mintegy 145 hektáron végzett erdősítést a Pilisi Parkerdő
Sajtóközlemény

Idén mintegy 145 hektáron végzett erdősítést a Pilisi Parkerdő

A Pilisi Parkerdő saját erdőfelújítások és erdőtelepítések, valamint megbízásos munkák során 2023-ban 2,5 millió facsemete ültetésével erősítette és gyarapította Budapest, illetve tágabb környékének legfontosabb klímavédelmi és rekreációs zöld infrastruktúráját, az erdőket. Idén a Parkerdő életében ezen kívül nagy szerepet kapott a Városierdő-fejlesztési Program, valamint jó eredményeket mutatott az Erdőbarát Rendezvény program.

Tovább >>>

Ha február, akkor FeHoVa – Kedvezményes jegyek már elérhetők
Támogatott tartalom

Ha február, akkor FeHoVa – Kedvezményes jegyek már elérhetők

Jövőre immár 30. alkalommal nyitja meg kapuit  a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás  a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Tovább >>>

Erdőátalakítás Pomázon: az elöregedett nyárfákat felváltja a tölgyes erdő
Sajtóközlemény

Erdőátalakítás Pomázon: az elöregedett nyárfákat felváltja a tölgyes erdő

A Pilisi Parkerdő Zrt. Pomázon végzi a Főváros térségének legnagyobb szabású erdőátalakítását, amelynek során faültetvény természetességi állapotú öreg, egyre veszélyesebb nyáras helyett - jó eséllyel akár négy kategóriával is jobbnak minősülő – természetszerű állapotú elegyes kocsányos tölgyes erdőt hoz létre. A Parkerdő két év alatt több mint 120 ezer facsemetét ültet el – szoros együttműködésben a helyi közösségekkel. A Pomázi Parkerdő kialakítása idén májusban kezdődött, s ebben az évben 60 ezer facsemetét telepítettek, amelyek az idei csapadékos időjárásnak köszönhetően szépen fejlődnek. 

Tovább >>>

5 tipp a STIHL-től, hogy több idő legyen élvezni a karácsonyt

A karácsonyi időszak sokszor pont nem arról szól, amiről kellene: az elcsendesedésről, a nyugodt ünneplésről. Ezeket ugyanis gyakran felülírják az egymásba csúszó feladatok, legyen szó a ház körüli munkákról, vagy az ajándékvásárlásról. Takarítás, a karácsonyfa talpba helyezése, az autómosás, a díszítés... A STIHL néhány tippje azonban felgyorsítja és egyszerűbbé teszi ezeket a folyamatokat, hogy több idő maradjon a családra.

Tovább >>>

Karácsonyfavásár a Zalaerdőnél

A Zalaerdő Zrt. idén is karácsonyfavásárt tart a társaság központjában.

Tovább >>>

Videón a legújabb John Deere erdészeti gépek

Az idei Austrofoma erdészeti rendezvény egyik legjelentősebb kiállítója az ÖFORST Forsttechnik GmbH volt. A területen a látogatók a harvesterek és IBC 3 rendszerrel szerelt forwarderek mellett egy különleges vonszolót is láthattak.

Tovább >>>

1. / 51. oldal > >>