Keresési találatok erre a cimkére: szarvas

100 tűzoltó és 45 erdész négy napon át oltotta a tüzet a Radnai-havasokban

Négy nap után sikerült eloltaniuk a tűzoltóknak a Radnai-havasokban, Borsabánya melletti erdőtüzet. A Máramaros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közleménye szerint számos önkéntes, erdész is segítette munkájukat a négy nap folyamán, írja az Agerpres hírügynökség.Tovább >>>

Mesekönyv készült a lillafüredi kisvasútról - Nyerj Te is egy példányt!

Kisvonatozni mesés! Ez a gondolat indította útjára azt a folyamatot, amelynek eredményeképpen megszületett a „Kispöfögők” mesekönyv-sorozat és annak első kötete, a „Miki és a lillafüredi kisvasút” című kiadvány. 

Tovább >>>

Bemutatták az Agrárerdészet című szakmai könyvet

A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás egyik fontos eszköze lehet a több évszázados hagyománnyal rendelkező agrárerdészeti termelési kultúra alkalmazása Magyarországon - jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján pénteken Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Tovább >>>

Az Egyesült Államokban 13 éve nem volt ennyire drága a fűrészáru

Tizenhárom éve nem kereskedtek olyan drágán a chicagói kereskedelmi tőzsdén (CME) a fűrészáru (angolul lumber) termékekkel, mint most - írja a napi.hu. Az észak-amerikai piacon mintegy 260 köbméternyi fát legutóbb 2005 márciusában kötötték 410 dollárnál drágábban. Most pénteken pedig már 425 dollárért is történt kötés, miközben januárban még 304 dollárnál járt az árfolyam.

Tovább >>>

A MEVME utolsó elnökéről adott ki könyvet a Vértesi Erdő Zrt.

A Vértesi Erdő Zrt. könyvet adott ki Inokai Balázs szerkesztésében. A "Vitéz Szekeres Károly a MEVME utolsó elnökének élete" című kiadvány a Magyar Erdészeti és Vadászati Műszaki Segédszemélyzet Országos Egyesületének és vezetőjének állít emléket.

Tovább >>>

Nyerj könyvet a fa alá! - Karácsonyi villámjáték az Erdő-Mezővel

Játssz az Erdő-Mezővel és nyerd meg a Park Kiadó legújabb könyvét. A helyes választ adók között 2016. december 14-én kisorsolunk 5 db "A fák titkos élete" című könyvet. A kiadvány értéke: 3490 Forint. Beküldési határidő: 2016. december 13., éjfél.

Tovább >>>

Földünk ipari fái - Előrendelési akció az új szakkönyvre!

Decembertől kapható, de az Erdő-Mező honlapján november 30-ig már kedvezményesen előrendelhető a "Földünk ipari fái" című, egyedülálló kézikönyv, amely mintegy 200 különböző faanyagot mutat be 1300 fotóval erdészeti és faipari szakemberek és a fát szerető műkedvelők számára. Az ERFARET Nonprofit Kft. kiadásában megjelent könyvet jól használhatják az asztalosok, fafaragók és szakképző intézmények, mint műszaki kézikönyvet és oktatási szemléltetőeszközt.

Tovább >>>

Erdészeti gépek, Erdőhasználat - Új műszaki tankönyvek az NymE Erdőmérnöki Karán

Új műszaki tankönyveket mutattak be a 2016-os innoLignum Sopron erdészeti és faipari kiállításon. Az Erdészeti gépek és az Erdőhasználat című köteteket most az Erdő-Mező is bemutatja.

Tovább >>>

A környezetvédők leállíttatnák a Schweighofer termékeinek forgalmazását

A Schweighofer osztrák fafeldolgozó cég termékei forgalmazásának leállítását kéri a romániai piacon is jelen lévő barkácsáruházaktól egy környezetvédelmi aktivista, aki online petíciót indított a cél érdekében.

Tovább >>>

Több milliárd dollárt költene erdőtelepítésre India

India területének jelenleg 21 százalékát borítja erdő, a tervek szerint 33-ra szeretnék növelni ezt az arányt az elkövetkező években.Tovább >>>

STIHL, Logosol, Guntamatic – A Construma és társkiállításain jártunk (KÉPEK)

Néhány képen keresztül bemutatjuk, mi mindent is lehet látni az idei Construma, ConstrumaKert, RENEO és Ligno Novum kiállításokon. Az április 10-ig tartó rendezvényeken a Hungexpo területén több erdészeti és faipari vonatkozásból is ismert vállalat is jelen van, többek között a STIHL, a Tempel Kft., a Logosol, a Guntamatic. Erdő-Mező képgaléria és fotós tudósítás.Tovább >>>

Vadászat Erdélyben - Könyvbemutatót tartanak Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyi Városi Könyvtár könyvbemutatót tart április 7-én, csütörtökön, 18 órától. Rákosi Gyula "Vadászat Erdélyben" című kötetét Moraru Norbert Péter ismerteti, a házigazda Simó Márton író lesz.

Tovább >>>

Lignin alapú szénszálas technológia? - Zöld termékek erdészeti nyersanyagokból

Az előrejelzések alapján az erdészeti nyersanyagok és a hulladék termékek nagyon fontossá válnak a jövő klímatudatos gyártási folyamatában. A környezetbarát szénszálak, bioműanyagok, szintetikus üzemanyagok és a beszélő digitális csomagolás csak néhány azon jövőbeli termékek közül, amelyeket a Nemzetközi Faipari Biofinomító Hét (International Wood Biorefining Week) nevű rendezvényen mutatnak majd be. Az esemény 2015. május 24. és 26. között, Stockholmban lesz.

Tovább >>>

Pro Wood klaszter: elégedettek az eredménnyel

A Pro Wood névre keresztelt regionális faipari klaszter első uniós támogatásból megvalósított programját mutatták be munkaülés keretében a sepsiszentgyörgyi Bástya kávézóban. A kezdeményezők és lebonyolítók szerint jól költötték el az elnyert pénzt, hiszen nem csupán a klaszter faiparban érdekelt tagjainak együttműködése lett szorosabb, hanem közös piaci megjelenést is megvalósítottak.

Tovább >>>

Fűrészárut szállító kamionnal ütköztek a román kézilabdások - három haltak meg

Súlyos közúti baleset történt vasárnap este Râmnicu Sărat mellett. A CSU Târgoviște kézilabdacsapatát szállító mikrobusz az út szélén állomásozott, amikor egy fűrészárut szállító kamion belehajtott, a 13 személyt szállító mikrobuszt pedig felborította.

Tovább >>>

<< < 3. / 6. oldal > >>