Keresési találatok erre a cimkére: Somogy Megyei Vadászkamara

Milyen erdészeti gépekkel dolgozol? A válaszodért most PONSSE gyárlátogatást nyerhetsz!

Segíts Magyarország erdészeti gépparkjának felmérésében, és a válaszaiddal egy erdészeti gépgyárba nyerhetsz betekintést Finnországban!

Tovább >>>

Nagyjából 40 kilónyi agancsot gyűjtöttek be engedély nélkül

Egy tamási székhelyű erdő- és vadgazdálkodási társaság képviselője tett bejelentést 2024. március 28-án egy hétfős, Pest vármegyei társaság ellen – írja a police.hu. A férfiak engedély nélkül gyűjtött trófeát és agancsokat kíséreltek meg elvinni az óbíródi területükről. A megközelítőleg 40 kilónyi, talált agancs értéke meghaladja a 215 ezer forintot.

Tovább >>>

A mellékletek listájával bővült „Az erdőpotenciál abiotikus vagy biotikus károkozást követő helyreállítása” című felhívás

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága tájékoztatta a támogatást igénylőket, hogy a 2024. március 20. napján megjelent „Az erdőpotenciál abiotikus vagy biotikus károkozást követő helyreállítása” című (KAP-RD41-2-24 kódszámú) pályázati felhívás kiegészült a kötelezően csatolandó mellékletek listájával, melyet annak 13. pontja tartalmaz.

Tovább >>>

6500 éves rönkre bukkanttak, hangszer készül belőle

Hangszer készül egy több ezer éves ezüstfenyő rönkjéből, amelyet a Triglav Nemzeti Parkban egy természet-helyreállítási projekt során találtak jó állapotban megőrződve.

Tovább >>>

Pályázat a Márki vadászház felújítására

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Márki vadászház (Oltárc, külterület hrsz.:0192; falutól keletre ~2 km-re az erdőben) felújítására.

Tovább >>>

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról
Támogatott tartalom

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról

Teljesen megtelt a stuttgarti Porsche Aréna november 3-án. A STIHL Timbersports Világbajnokság csapatversenyén nagyszerű hangulatban vághatták a fát a nemzeti válogatottak, köztük a magyar négyes, Bozsó Zoltán, Juhász István, Strúbel Bence és Juszkó Zsolt. A bravúr ezúttal részükről elmarad, bár az mindössze 4 századmásodpercen múlt. Ausztrália magabiztosan szerezte meg újabb, nyolcadik világbajnoki címét.

Tovább >>>

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók
Támogatott tartalom

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók

Ezúttal is a legjobb sportfavágókkal küzd meg a magyar csapat a STIHL Timbersports Világbajnokságon, amit 2023-ban Németországban rendeznek meg. A stuttgarti Porsche Arénában november 3-án, pénteken lép színpadra a Bozsó-Juhász-Strúbel-Juszkó négyes.

Tovább >>>

Megkezdődött az őszi rókavakcinázás

A rókák veszettség elleni őszi immunizálása megkezdődött Magyarország déli és keleti vármegyéiben, ezzel párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom is életbe lépett az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.

Tovább >>>

Az egész országra kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat

Az egész országot sújtó kánikula miatt 2023. augusztus 26-tól Magyarország teljes területén tűzgyújtási tilalmat rendel el a hatóság. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, valamint a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Tovább >>>

A Hawaii-i erdőtűz a legsúlyosabb természeti katasztrófák közt

 A tűzvész sújtotta Hawaii-i szigeten, Mauin változatlanul ezernél több embert keresnek, miközben hétfő estére a halálos áldozatok száma elérte a 99-et.

Tovább >>>

Ugrásszerűen megnövekedett idén a Soproni Egyetemre felvett diákok száma

Kimagasló eredménnyel zárult a Soproni Egyetemen a 2023-as általános felvételi eljárás.  

Tovább >>>

Új generáció a dobogón, Strúbel Bence ismét győzött – Ilyen volt a karádi STIHL Timbersports favágó verseny

Meglepő hibázások, fülledt meleg, feladott továbbjutás, kétszer is kieső versenyző, hibátlan bajnok és új generációs dobogósok. Röviden így lehetne összefoglalni a július 29-i, karádi STIHL Timbersports felkészülési versenyt, amit megkérdőjelezhetetlenül a 21 éves Strúbel Bence nyert meg - zsinórban a negyedik felnőtt megmérettetését. Mögötte a mindössze egy éve versenyző dányi Szabó Péter állhatott dobogóra, míg Andráska Zoltánnak is meglett a régóta áhított dobogós eredmény.

Tovább >>>

Erdőt is veszélyeztetett a tarlótűz

Tölgyerdő szomszédságában kapott lángra a tarló a napokban a Vas vármegyei Sótony külterületén – tájékoztat a Katasztrófavédelem.

Tovább >>>

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. A Nébih 2023. június 22-től Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Tovább >>>

Hőségriasztás Olaszországban – A tűzoltók készen állnak az esetleges erdő- és bozóttüzekre

Szardínia szigetén 43 Celsius fokot várnak, és a kánikula egészen a hétvégéig eltart az egész országban az olasz polgári védelem keddi figyelmeztetése szerint.

Tovább >>>

1. / 43. oldal > >>