Keresési találatok erre a cimkére: Solymár

A környezetvédők leállíttatnák a Schweighofer termékeinek forgalmazását

A Schweighofer osztrák fafeldolgozó cég termékei forgalmazásának leállítását kéri a romániai piacon is jelen lévő barkácsáruházaktól egy környezetvédelmi aktivista, aki online petíciót indított a cél érdekében.

Tovább >>>

Vadászat Erdélyben - Könyvbemutatót tartanak Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyi Városi Könyvtár könyvbemutatót tart április 7-én, csütörtökön, 18 órától. Rákosi Gyula "Vadászat Erdélyben" című kötetét Moraru Norbert Péter ismerteti, a házigazda Simó Márton író lesz.

Tovább >>>

Lignin alapú szénszálas technológia? - Zöld termékek erdészeti nyersanyagokból

Az előrejelzések alapján az erdészeti nyersanyagok és a hulladék termékek nagyon fontossá válnak a jövő klímatudatos gyártási folyamatában. A környezetbarát szénszálak, bioműanyagok, szintetikus üzemanyagok és a beszélő digitális csomagolás csak néhány azon jövőbeli termékek közül, amelyeket a Nemzetközi Faipari Biofinomító Hét (International Wood Biorefining Week) nevű rendezvényen mutatnak majd be. Az esemény 2015. május 24. és 26. között, Stockholmban lesz.

Tovább >>>

Pro Wood klaszter: elégedettek az eredménnyel

A Pro Wood névre keresztelt regionális faipari klaszter első uniós támogatásból megvalósított programját mutatták be munkaülés keretében a sepsiszentgyörgyi Bástya kávézóban. A kezdeményezők és lebonyolítók szerint jól költötték el az elnyert pénzt, hiszen nem csupán a klaszter faiparban érdekelt tagjainak együttműködése lett szorosabb, hanem közös piaci megjelenést is megvalósítottak.

Tovább >>>

Fűrészárut szállító kamionnal ütköztek a román kézilabdások - három haltak meg

Súlyos közúti baleset történt vasárnap este Râmnicu Sărat mellett. A CSU Târgoviște kézilabdacsapatát szállító mikrobusz az út szélén állomásozott, amikor egy fűrészárut szállító kamion belehajtott, a 13 személyt szállító mikrobuszt pedig felborította.

Tovább >>>

EXPOBOIS 2016 - Jövőre még rangosabb faipari és erdészeti kiállítás lesz Franciaországban

A SYMOP (Francia Gép- és Gyártástechnológiai Egyesület) és a Deutsche Messe egyesíti az erőit az EXPOBOIS - Franciaország vezető faipari kiállításának - lebonyolításához. A már régóta létező és elismert bemutatót 2016. szeptember 27. és 30. között először szervezik meg közösen a párizsi Villepinte kiállítási központban.

Tovább >>>

Romániában és Erdélyben vett erdőket az Ikea

Az Ikea csoport 33 600 hektár erdőt vásárolt: a Kárpátok keleti és déli oldalán fekvő Botosani, Vrancea, Buzau és Prahova megyékben, illetve az erdélyi Bihar megyében – közölte csütörtökön a Mediafax román hírügynökség az Ikea közleményére hivatkozva.

Tovább >>>

KÖBÖZŐKÖNYV 2015 - rönk és hengeresfa köbözéshez

A héten jelent meg a KÖBÖZŐKÖNYV - Rönk és egyéb hengeresfa köböző táblázatok című kiadvány 6. kiadása. A faanyagok adás-vételéhez elengedhetetlen segédeszköz centiméteres átmérőugrásokkal, három-tizedesjegy pontossággal adja a hengeres faanyagok térfogatát.

Tovább >>>

Nemzetközi faipari kitekintés - Rövidhírek a nagyvilágból!

Faipari és erdészeti rövidhírek a világpiacról. Virágzik a kanadai erdészeti ágazat, egyre több az Észak-Amerikából származó pellet, növekszik az Egyesült Királyság építőipari teljesítménye, 43 millió eurós faipari gyártósor Finnországban. 

Tovább >>>

Könyvajánló: Az erdészet és vadászat mecénása

Ezzel a címmel jelent meg kötet dr. Balassa Gyula, az Országos Erdészeti Főigazgatóság egykori vezetőjének életéről. A könyv szerzője Fáczányi Ödön. A "főerdész és fővadász" még élő kollégái, a szakma képviselői elismeréssel emlékeznek a 40 éve elhunyt szakemberre - olvashatjuk a könyv fülszövegében.

Tovább >>>

Könyvajánló: Az öreg tölgy meséi

Ezt a kedves hangulatú, gördülékeny stílusú „mesecsokrot” tartalmazó kéziratot Videcz Ferenc (1944-2011) író, költő, tanár, a Magyar Írószövetség tagja, számos novellás- és verseskötet szerzője, még halála előtt bocsátotta a Vadászati Kulturális Egyesület rendelkezésére, kérve, hogy a szervezet adja ki, hadd olvassanak a gyerekek igaz történeteket a bennünket körülvevő világ, erdő-mező állatairól, növényeiről és egy kicsit az erdészekről, vadászokról, vadászatról is.

Tovább >>>

Csökkent a lombosfa rost globális ára 2014-ben - Az orosz papírfa árak 6 éve nem látott szintre estek

A lecsökkent svéd, orosz, brazil és ausztrál papírfa árak a 2014. év harmadik negyedévében a lombosfa árindex (HFPI) 96,76 USD/abszt (abszolút száraz tonna) értékre történő csökkenését eredményezték, ami 2009 óta a legalacsonyabb. A Wood Resource Quarterly az erősebb amerikai dollárt látja a fejlemény hátterében.

Tovább >>>

Fenyő fűrészáru árak változása világszerte

A fenyő fűrészáru árak idén ősszel csökkenő tendenciát mutattak az USA-ban, Oroszországban és Japánban, mialatt Kínában és a skandináv országokban emelkedtek - jelentette a Wood Resource Quarterly (WRQ).

Tovább >>>

Könyv készült az Őrség és Göcsej hagyományos almafajtáiról

Az Őrség és Göcsej hagyományos almafajtái címmel a tájegység őshonos fajtáit, szaporításukat, felhasználásukat bemutató kötetet jelentetett meg a Göcsej Természetvédelmi Alapítvány. A csaknem 270 oldalas, fotókkal illusztrált könyvet hétfőn mutatták be Zalaegerszegen.

Tovább >>>

Üdv az erdésznek! - Könyv a bakonyi erdőmérnökről

"Üdv az erdészeknek" címmel jelent meg Ágh Magdolna új könyve, amelyben nagyapja életén keresztül a Bakony világa elevenedik meg.

Tovább >>>

<< < 3. / 4. oldal > >>