Keresési találatok erre a cimkére: sertés

Pályázat a Zalaerdő bajcsai telephelyének villamossági rekonstrukciójára
Támogatott tartalom

Pályázat a Zalaerdő bajcsai telephelyének villamossági rekonstrukciójára

A Zalaerdő Zrt. pályázatot hirdet bajcsai telephelye villamossági rekonstrukciójára.

Tovább >>>

Fakitermelő- és magvetőgépet is árvereznek a Zalaerdőnél
Támogatott tartalom

Fakitermelő- és magvetőgépet is árvereznek a Zalaerdőnél

A Zalaerdő Zrt. nyilvános árverés keretében értékesít többek között Toyota Hiluxokat, csemetekerti magvetőgépet, darabológépet és fakitermelőgépet. Mutatjuk a teljes listát!

Tovább >>>

Több mint 300 település újabb 6000 fával gazdakodik

Megkezdődött a Településfásítási Program idei őszi ültetési időszaka, amelyben 317 településre újabb 6000 fát szállítanak, ezzel 56 ezerre növelve a kezdeményezés során elültetett fák számát - jelentette be Nagy István agrárminiszter. A falvak és városok zöldítése a Magyarország zöldvagyonát megóvó és gyarapító, az agrártárca által koordinált stratégia része.

Tovább >>>

Elpusztult a 300 éves romhányi törökmogyorófa

Kiszáradt a 300 éves romhányi törökmogyorófa, amely a 2022-es aszály után kezdett el haldokolni. Az Ipoly Erdő Zrt. a  nool.hu portált arról tájékoztatta, hogy az ikonikus romhányi törökmogyorófa menthetetlen, azonban mégis van remény arra, hogy biztosítva legyen az „utódlása”.

Tovább >>>

Versenypályának használták az erdőt - Mostantól terepmotoros rendőrök őrzik a Soproni Parkerdőt

Természeti kincseink, az erdő állatai, és az erdőlátogatók védelme, nyugalma érdekében, a jövőben terepmotoros rendőrök felügyelik a Soproni Parkerdőt. Annak ellenére, hogy az erdei utakon és az erdőben a törvény értelmében quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral tilos közlekedni, az utóbbi időben többször is előfordult, hogy egyesek versenypályának használták az erdőt.

Tovább >>>

Mentik a vadállományt a gemenci erdőben

A Duna vízgyűjtő területén rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék rendkívüli árvízi helyzetet okoz a Dunán. A társaság erdőlátogatási tilalmat rendelt el 2024. szeptember 18-tól határozatlan időtartamra a közvetlen életveszély elhárítása és a vad védelme érdekében. A tiltás a teljes Gemenci erdőre, valamint a Mohács és Paks környékén, a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre vonatkozik.

Tovább >>>

Két erdőgazdaság nevével is visszaélve ígértek tűzifát a csalók

Ahogy fokozatosan hűl le a levegő és hamarosan beköszönt a fűtési szezon, úgy jelennek meg egyre gyakrabban a lakosságot átverő értékesítők. A Nébih közleménye szerint a Vadex Zrt. nevét felhasználva hirdettek csalók olcsó tűzifát, de a Sefag Zrt. is arról tájékoztat, hogy visszaélnek a társaság nevével.

Tovább >>>

Erdei iskolai kirándulással is támogatják a gyerekeket

Ombudsmani kezdeményezésre három szervezet az iskolakezdést megkönnyítő ajándékokkal segítette a rumi különleges gyermekotthont. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. a hátizsákok, iskola- és sportszerek, játékok mellett egy néhány napos erdei iskolai kirándulásra is meghívta a Százholdas Pagony lakóit.

Tovább >>>

Épített közelítő nyom kivitelezésére írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet „Púposhídi út – Vizesvölgy” (Murarátka 027/1, 042/10, 042/11 hrsz.) épített közelítő nyom kivitelezésére.

Tovább >>>

A klímaváltozást megszenvedte a lucfenyves - Fakitermelés az Ipoly Erdő területén

A Sasok-rétje és a Dornyai turista ház közötti területen álló lucfenyvesek hamarosan jelentős átalakuláson mennek keresztül - hívja fel a figyelmet az Ipoly Erdő Zrt.

Tovább >>>

Erdészeti kivitelű traktor beszerzésére írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet erdészeti kivitelű traktor beszerzésére.

Tovább >>>

A tókákban visszatartott víz megőrzéséért sokat tesznek a Gyulaj Zrt. terüeltein

A rekkenő hőségben és szárazságban is végzik a vad itatását a Gyulaj Zrt. területein, mely segítségével a vadfajok mellett egyúttal számos védett- és fokozottan védett madár, hüllő, kétéltű és rovar életfeltételeit is fenntartják, a kis itató gödrök, tavacskák oázisszerű életterekként működnek a természetben.

Tovább >>>

Az Ipoly Erdő nógrádi területe 82 hektár új erdővel gyarapodott

Az Ipoly Erdő Zrt. Nógrád vármegye legnagyobb zöldvagyonának kezelője, mintegy 65 ezer hektár erdőt tart fenn Nógrád és Pest vármegyékben, mely az ország legerdősültebb térsége. Az állami erdészeti társaság az elmúlt 4 év során csak a Nógrád vármegyei területein 82 hektár új erdőt telepített – osztotta meg közleményében az Ipoly Erdő Zrt.

Tovább >>>

Nagykanizsai erdész jutott be az országos döntőbe

Az Erdészeti Egyesület Nagykanizsai Helyi Csoportja 2024. május 14-én a Nagykanizsai Erdészet területén, Obornakon tartotta az idei év „Év erdésze verseny” helyi elődöntőjét. A versenyen a ZALAERDŐ Zrt. öt erdészetének 4-4 fő erdésztechnikusa mérettette meg magát.

Tovább >>>

Most kedvezményes áron vásárolhatunk tűzifát a Zalaerdőtől!

A Zalaerdő Zrt. 2024. május 15. és június 14. között tűzifa akciót hirdet.

Tovább >>>

1. / 55. oldal > >>