Keresési találatok erre a cimkére: meteorológia

A második legenyhébb volt ez a tél 1901 óta

A 2022/2023-as tél országos átlagban a második legenyhébb volt a 2006/2007-es után 1901 óta, ugyanakkor a szokásos csapadékmennyiségnek a másfélszerese esett, amivel ez lett a kilencedik legcsapadékosabb tél a 20. század kezdete óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tovább >>>

Az idei január eddigi leghidegebb reggelét mérték

Januárban eddig inkább enyhe időjárást és az átlagostól magasabb hőmérsékletet tapasztalhattunk, azonban a hónap végére fordult a kocka. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint ugyanis az idei január eddigi leghidegebb reggelét mérték hétfőn. 

Tovább >>>

Esős, szeles időre kell számítani

Kiadós esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: helyenként akár 30 milliméter csapadék is hullhat kedd délig.

Tovább >>>

Az év végére visszatérnek az éjszakai fagyok

A jövő hét elején még több órás napsütés várható napközben, hétfőn a napos részeken akár 15 Celsius fok is lehet, de kedden egy hidegfront érkezik helyenként megerősödő széllel, így szerdán hajnalban visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 2 és 8 fok között várható. Ezt követen egy melegfront érkezik élénk széllökésekkel, és vasárnap már a hajnali mínusz 1, plusz 6 fokról 5 és 15 fok közé melegszik fel a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Enyhülés várható a héten

Enyhülés várható az időjárásban, a hét első napjain még számítani lehet napsütésre, de aztán visszatér a borult, párás, ködös idő, záporeső és szitálás is előfordulhat. A hét elején hajnalban még mínusz 7 fokot is mérhetnek, de a hét végére megszűnnek az éjszakai fagyok. Szenteste napján és karácsony első napján felhős idő várható, 5 és 12 fok közötti maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Nem várható komolyabb lehűlés a napokban

Bár a naptár szerint elkezdődött a tél, az időjárás egyelőre őszi jelleget mutat, és komolyabb lehűlés a következő egy hét során sem valószínű, sőt a jövő hét első felében az éjszakai fagyok is megszűnnek - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Tovább >>>

1. / 1. oldal