Keresési találatok erre a cimkére: kályha

A sasbarát erdőben végtelen a nyugalom – A változatos erdőszerkezet elérése a cél

A békászó sas jelenléte egyfajta bizonyíték a környék jó egészségi állapotára: zavartalan, idős erdőre van szüksége a fészkeléshez és megfelelő mennyiségű gyepre – amely az erdőhöz hasonlóan fontos társulás – a vadászathoz – írja Kozma Attila a Bükki Nemzet Park Környezeti Nevelési Csoporjának vezetője a a Bükki Nemzet Park Igazgatóság honlapján.

Tovább >>>

Erdészek és vadászok adták a vérüket

A Bakonyerdő Zrt. több mint 50 munkatársa vett részt a társaság által szervezett véradáson.

Tovább >>>

A korábban meghatározottnál több szén-dioxidot kell elnyelnie az európai erdőknek

Az Európai Parlament elfogadta azt az új rendeletet, amely új célértékeket vezet be, egyebek mellett 2030-ra a vállaltnál 15 százalékkal nagyobb arányú szén-dioxid-elnyelést irányoz elő a gáz hosszú távú megkötésére és légkörből való kivonására - tájékoztatott az uniós parlement kedden.

Tovább >>>

A Velencei-tó tőkés récéinek ürülékmintáit vizsgálták – ez derült ki a kutatásból

A vízimadarak a tavaszi vándorlás során kulcsszerepet játszanak az európai szárazföldi növények elterjesztésében az északi szélességi körökre, és ezzel erősítik a növények klímaváltozással szembeni ellenállóképességét - állapították meg magyar és spanyol ökológusok a velencei-tavi tőkés récék ürülékmintáit vizsgálva.

Tovább >>>

Indul az őszi faültetési szezon a fővárosban
Sajtóközlemény

Indul az őszi faültetési szezon a fővárosban

Megkezdődik Budapesten a fasori és parkfák őszi pótlása, ültetése. Több mint 10 ezer facsemete kerül a Merzse-erdőbe, a Rákoscsabai- és a Pesterzsébeti-erdőkbe és helyi védett területekre, valamint mintegy 900 db új fával gazdagodik többek között az Andrássy út, a Rottenbiller utca és a Fiumei út.

Tovább >>>

Gyászol a szakma: elhunyt Csendes József okleveles erdőmérnök

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Csendes József, a Heves Megyei Kormányhivatal erdészeti osztályának vezetője 2022. október 19-én, tragikus hirtelenséggel 61 éves korában elhunyt - adta hírül a szomorú hírt a Heves Megyei Kormányhivatal.

Tovább >>>

Ilyen egy munkavédelmi oktatás a 6x6 Trans Kft.-nél

Becsehelyi központjában tartotta meg éves munkavédelmi oktatását a 6x6 Trans Kft.  volt megtartva - közölték hivatalos Facebook oldalunkon, ahol több fotót is megosztottak az eseményről.

Tovább >>>

Erdőmérnököket, erdészeket tüntettek ki a magánerdősök

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnöksége Rimler Pál díj kitüntetésben részesítette a magán erdőgazdálkodásban végzett kiemelkedő, több évtizedes munkája elismeréseként Dénes Károly erdészt, Kis Miklós Zsolt közgazdászt, és Varga Sándor erdőmérnököt, valamint MEGOSZ emlékérem kitüntetést adományozott dr. Gabnai Ernő erdőmérnöknek, dr. Takács László erdőmérnöknek és Tóth János erdőmérnöknek.

Tovább >>>

Felpörgött a fűtéshez kapcsolódó termékek forgalma

A Praktiker áruházlánc országos adatai alapján az év második felében gyorsan megindult és azóta folyamatos a fűtéshez kapcsolódó termékek, köztük a szilárdtüzelésű alternatív fűtési eszközök, valamint kiegészítőtermékeik forgalmának növekedése.

Tovább >>>

Fákat kellett kivágni a terjedő szúkár miatt a Soproni-hegyvidéken

Az idei év országszerte aszályos volt, így a Soproni-hegyvidéken is kevesebb csapadékot mértek a megszokottnál. A lucfenyő hazánk klímazónájában már nagyon érzékeny a szárazságra – egyrészt, mert természetes előfordulása határán vagyunk; másrészt, mert nem tudja hatékonyan tárolni a vizet. Ennek következtében száradni kezdenek az ágai, koronája kiritkul, így sajnos hamar kártevők és betegségek célpontjává válik.

Tovább >>>

Erdészeti gépekkel és az állami erdőkkel ismerkedtek a szőcsénypusztai erdész tanulók

Az új szakképzési törvény szellemében a lehető leggyorsabban elkezdtük oktatásunk közelítését a gyakorlathoz. Ennek fontos része az elméleti ismeretek megszerzésén túl a szakmai alapozás, ahol a tanulók megismerhetik a gyakorlatban folyó munkát, az ott alkalmazott technikát, valamint a munkavállalók elvárásait a leendő munkavállalókkal szemben - olvasható a Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hivatalos honlapján.Tovább >>>

Ötezer kilométert is vonulhatnak a hazánkban megjelölt erdei szalonkák

Friss információkkal szolgált a SZIE Vadbiológia Tanszék azokról a nyomkövető eszközzel megjelölt erdei szalonkákról, amelyek vonulását a „szalonka monitoring” keretében az Országos Magyar Vadászati Védegylet megbízásából – az Agrárminisztérium támogatásával – követik nyomon a tanszék munkatársai. A jelölt madarak az elmúlt hónapok során sikeresen folytatták útjukat költő területeik felé.Tovább >>>

Erdész, asztalos és mezőgazdasági gépész képzés is indul Szőcsénypusztán

A Széchenyi Zsigmond mezőgazdasági szakgimnázium és szakközépiskola szerdai pályaválasztási napján száztízen vettek részt: a diákok és szülők mellett pedagógusok is ellátogattak a rendezvényre.Tovább >>>

Tandíjmentes vadgazda mérnöki mesterképzés indul Csíkszeredában

A Szent István Egyetem Mezőgazdasági- és Környezettudományi Karának Vadvilág Megőrzési Intézete több mint 50 éves múlttal rendelkező vadbiológiai oktatással és kutatással foglalkozó, nemzetközileg is elismert tudományos műhelye. Vadgazda képzései magyar és angol nyelven is elérhetők. Végzett hallgatói a vadgazdálkodás minden területén vezető pozíciókat töltenek be.Tovább >>>

Jelentősen csökkenhetnek a vitás vadkárügyek? - Szakembereket kérdeztünk (+VIDEÓ)

Elkészült az egységes mezőgazdasági és erdei vadkárfelmérési útmutató, aminek célja, hogy a mező- és erdőgazdálkodásban a vad által okozott károk mennyiségének, a károsodott terület nagyságának, valamint a károk pénzbeli értékének meghatározása országszerte ugyanazzal a módszerrel történjen.Tovább >>>

<< < 2. / 6. oldal > >>