Keresési találatok erre a cimkére: Európa

Meddig lesznek Európa erdei zöldek?

A szárazság és a hőhullámok miatt az európai erdők zöld lombkoronái az idei, nyári hónapokban is bebarnulhatnak. Az Euronews egy új tanulmányra hívja fel a figyelmet, amely szerint tavaly a mediterrán és közép-európai erdők 37 százalékát érintette ez a jelenség.

Tovább >>>

Csökkent az erdészeti ágazatban dolgozók száma az EU-ban

A legfrissebb adatok szerint 2021-ben az Európai Unió tagállamaiban összesen 3,6 millió ember dolgozott különböző erdészethez köthető területeken. Míg 2011 és 2021 között 5,9%-kal nőtt a teljes foglalkoztatás az EU-ban, addig az erdészeti ágazatban kismértékben csökkent ugyanebben az időszakban (-0,4%).

Tovább >>>

Kutatás a dámszarvas állományáról és hasznosításáról Európában
Sajtóközlemény

Kutatás a dámszarvas állományáról és hasznosításáról Európában

Idén tíz éve ünnepeljük a Vadvilág Világnapját. Az ENSZ 2013-ban nyilvánította március 3-át jeles nappá, Földünk vadállat- és növényvilágának megőrzése, valamint a vadvilág fennmaradását fenyegető veszélyek csökkentése és elkerülése érdekében. A világnapot a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) aláírásának napja – 1973. március 3. – alapján jelölték ki.

Tovább >>>

Közép-Európa bükköseit is fenyegeti a szárazság

Németországban végzett felmérés mutatta meg a bükkfák aszály miatti stresszállapotát - hívja fel a figyelmet a National Geographic.

Tovább >>>

EU: több mint félmillió hektárnyi terület vált a lángok martalékává tavaly

Tavaly több mint félmillió hektárnyi terület, mintegy 5500 négyzetkilométer vált lángok martalékává, s a leégett területek közül legkevesebb százezer hektár tartozott a fokozottan védett Natura 2000 védettség program alá - közölte az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja a 2021-ben pusztító erdőtüzekről szóló éves jelentésében.

Tovább >>>

1. / 1. oldal