Keresési találatok erre a cimkére:  erdészet

Felavatták hazánk első hűtött erdészeti magtárolóját

Az erdők egyrészt megoldást jelentenek a klímaváltozás ellen, másrészt azonban elszenvedik annak hatásait. Ezért a sikeres erdősítések érdekében a szaporítóanyag termelésben új eszközöket és módszereket kell alkalmaznunk – mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára, szerdán, Abaligeten, ahol átadták Magyarország első hűtött erdészeti magtárolóját.

Tovább >>>

Már online is elérhető a "Magyarország erdészeti tájai" könyvsorozat

A XXVIII. Erdők Hetéhez kapcsolódva az Agárminisztérium Erdőrendezési Főosztálya elérhetővé tette a nagyközönség számára a Magyarország erdészeti tájai című teljes könyvsorozatot elektronikus formában. 

Tovább >>>

Részletesen mutatja be a KAP erdészeti támogatásokat a NAK új kiadványa

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiadványt állított össze a „KAP-RD34-1-24 Erdőterületeknek nyújtott NATURA 2000 kompenzációs kifizetések” támogatásról. A 10 oldalas tájékoztató elsősorban az erdőgazdálkodóknak erdőtulajdonosoknak szól, de emellett hasznos információforrás az erdészeti szakembereknek – szakirányítóknak, szaktanácsadóknak – is.

Tovább >>>

Nagy István: Magyarország elkötelezett az erdei ökoszisztémák megőrzésében

Magyarország elkötelezett az érzékeny erdei ökoszisztémák megőrzésében és hosszú távú fenntartásában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a FAO Erdészeti Bizottságának (COFO) 27. ülésszakán Rómában, hétfőn.

Tovább >>>

Megjelent „az erdőpotenciált veszélyeztető biotikus és abiotikus károk megelőzése” című felhívás

A Nemzeti Irányító Hatóság 2024. július 11-én közzétette a 2023-2027 közötti támogatási időszakra vonatkozó erdészeti kiírások közül a KAP-RD41-1-24 kódszámú, „Az erdőpotenciált veszélyeztető biotikus és abiotikus károk megelőzése” című pályázati felhívást.

Tovább >>>

Létrejött egy régiós szinten szervezett, 11 fős erdészeti szakértői hálózat

Az erdészeti ágazatban tevékenykedők tájékoztatását kibővült országos szakértői hálózattal is segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. 

Tovább >>>

Teljessé vált az erdészeti tájcsoportokat bemutató könyvsorozat

A Magyarország erdészeti tájait bemutató kiadvány V. és VI., a Nyugat-Dunántúl és a Dél-Dunántúl erdészeti tájcsoportokat bemutató köteteinek megjelenésével immár teljessé vált az a hatkötetes könyvsorozat, aminek a következő évtizedekben biztosan ott van a helye minden erdész szakember könyvespolcán.

Tovább >>>

VIDEÓ: Ötletes BUSA megoldás az erdészeti csemeték ápolására

A BUSA standján a számos mezőgazdasági gép mellett egy, az erdészeti ágazatban is hasznos eszközt ismerhettünk meg.

Tovább >>>

VIDEÓ: Tippek a sorközök ápolására az AGROmashEXPO-n

Nem is gondolnátok, hogy az Andl által az AGROmashEXPO-n felvonultatott kisméretű gépek milyen hasznosak lehetnek erdészeti felhasználásra is. 

Tovább >>>

Az erdészeti szakszemélyzet jogosulti alapképzéséről és vizsgáztatásáról

Az NFK Erdészeti Főosztály tájékoztatja az erdészeti szakirányítói névjegyzékben szereplő erdészeti szakszemélyzetet, hogy a 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdés szerinti jogosulti alapképzést távoktatásos formában, a jogosulti vizsgáztatás online vizsga formájában rendezik meg.

Tovább >>>

Új mezőgazdasági, erdészeti minisztert választott a szlovén parlament

A szlovén parlament rendkívüli ülésén megszavazta, hogy Mateja Calusic legyen az új mezőgazdasági, erdészeti és élelmezésügyi miniszter.

Tovább >>>

Napsütés, de hóesés és fagy is várható a héten

Télies idő várható a héten sok napsütéssel: a csúcshőmérséklet jellemzően fagypont körül alakul, és éjszakánként országszerte fagyra kell készülni, pénteken és szombaton hajnalban a szélvédett körzetekben akár mínusz 12 Celsius-fok is lehet. A hét első felében még elszórtan lehet gyenge havazás, majd ez is megszűnik, de a szél élénk, olykor erős lehet - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Erdészek segítségével több mint kétszáz mentőállomás kap fenyőfák

Fenyőfákkal köszöntük meg az Országos Mentőszolgálat bajtársainak egész éves munkáját – írta közösségi oldalán az agrárminiszter, egyúttal bejelentve, hogy az állami erdészeti társaságok közreműködésével 256 mentőállomásra juttatnak el örökzöldeket karácsonyig.

Tovább >>>

Ha február, akkor FeHoVa – Kedvezményes jegyek már elérhetők
Támogatott tartalom

Ha február, akkor FeHoVa – Kedvezményes jegyek már elérhetők

Jövőre immár 30. alkalommal nyitja meg kapuit  a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás  a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Tovább >>>

Erdészeti szakértői hálózatot állít fel a NAK

Bővíti az erdészeti ágazatban tevékenykedőknek nyújtott tájékoztatási szolgáltatásait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). 

Tovább >>>

1. / 3. oldal > >>