Keresési találatok erre a cimkére: Dr. Lakatos Ferenc

VIDEÓ: Megérkezett az első John Deere harvester a JG-Max Bt. telephelyére

Komoly változás történt a John Deere Forestry erdészeti gépek magyarországi értékesítésében és terméktámogatásában. 2024. március elsejétől ugyanis az ágazatban már 20 éve bizonyító, jól ismert JG-Max Bt. lett a márka hivatalos importőre.

Tovább >>>

Aggasztó a tölgyfajok egészségromlása - Összefoglaló erdeink állapotáról

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztályának munkatársai elkészítették Magyaror-szág erdeinek 2023-as egészségiállapot-felmérését, a 16×16 km-es Erdővédelmi Hálózat (EVH I. szint) alapján. 

Tovább >>>

Több mint 40 ezren voltak kíváncsiak az AGROmashEXPO-ra

Véget ért a 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow. A négy napos kiállításra több mint 40 ezren voltak kíváncsiak a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási központban, ahol – a rekordszámú kiállító miatt – mind a 8 pavilont megnyitották a szervezők. Az agrárium legnagyobb hazai rendezvényén a mezőgazdaság minden ágazata és összes jelentős szakmai szervezete képviseltette magát, és ott voltak a legfontosabb gép- és termékforgalmazók is. 

Tovább >>>

VIDEÓ: Tippek a sorközök ápolására az AGROmashEXPO-n

Nem is gondolnátok, hogy az Andl által az AGROmashEXPO-n felvonultatott kisméretű gépek milyen hasznosak lehetnek erdészeti felhasználásra is. 

Tovább >>>

Ezúttal is 13 fafajból választhatnak a településfásítási programba regisztráló települések

A Településfásítási Program negyedik ütemében újabb tízezer sorfát igényelhetnek a 10 ezer fő alatti települések zöldítéséhez az önkormányzatok. Tavasszal 4000 darab, az őszi ültetési időszakban 6000 darab fa áll az igénylők rendelkezésére – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Tovább >>>

Pályázat a Márki vadászház felújítására

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Márki vadászház (Oltárc, külterület hrsz.:0192; falutól keletre ~2 km-re az erdőben) felújítására.

Tovább >>>

Az erdészeti szakszemélyzet jogosulti alapképzéséről és vizsgáztatásáról

Az NFK Erdészeti Főosztály tájékoztatja az erdészeti szakirányítói névjegyzékben szereplő erdészeti szakszemélyzetet, hogy a 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdés szerinti jogosulti alapképzést távoktatásos formában, a jogosulti vizsgáztatás online vizsga formájában rendezik meg.

Tovább >>>

Erdészeti gépeket is láthatunk az AGROmashEXPO-n

Írjátok fel a naptárba: 2024. január 24. és 27. között rendezik meg az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítást, melyen ahogy már megszokhattátok, erdészeti gépeket is felvonultatnak majd. Nézzük, mely cégek azok, akik biztosan bemutatják gépeiket hazánk legnagyobb agrárrendezvényén.

Tovább >>>

Segítik a hungarikum kutyafajták, és ezzel a hagyományos vadászkultúra fennmaradását

A hungarikum kutyafajták egészséges fennmaradásának elősegítését, valamint képességeik és genetikai sokféleségük megőrzését célzó szakmai együttműködési megállapodást írt alá Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Fernandez Diaz Daniel, a HUKOSZ - Magyar Ebfajták Szövetségének elnöke.

Tovább >>>

Profitot termelni átalakító üzemmódban? - Örökerdős tapasztalatok a kosdi erdőben

Vajon tényleg megéri egy 500 hektáros magán erdőgazdálkodónak az átállás örökerdőre? Milyen kihívásokat jelent az átalakító üzemmód? Hogyan segítheti az erdész a klímaváltozás hatásainak tompítását? Minderről szó esett a WWF Magyarország októberben megrendezett terepi erdőjárásán, ahol a Váchoz közeli kosdi erdőben Bódis Pál, a szervezet erdőprogramjának szakértője, valamint Flamich Gábor magán erdőgazdálkodó vezetett be a téma és a terület sűrűjébe...

Tovább >>>

Nehézgép-szerelő verseny is lesz a 2023-as EuroSkills Európa-bajnokságon - Jelentkezz!

2022. április 1-jéig lehet jelentkezni az Euroskills-re, a szakmák Európa-bajnokságára, ahol 2023-ban a nehézgép-szerelők is megmutathatják tudásukat. A MEGFOSZ ezért felhívást tett közzé, és kérik, hogy amennyiben bárkinek a környezetében van olyan fiatal, aki megfelelne a feltételeknek, és vállalja a versenyzést, jelentkezzen a worldskillshungary.hu honlapon.Tovább >>>

2500 km négy országon át - Veterán Lanz Bulldog traktorral a Világbajnokságra (+VIDEÓ)

Hubert Wirth és kutyája, Hex egy 1936-ban gyártott, felújított Lanz Bulldoggal érkezett Oroszországba, hogy láthassa, amint a Nationalelf pályára lép Mexikó ellen vasárnap délután. A német szurkoló 2500 kilométert tett meg Forchheimből Moszkváig 15-20 km/h sebességgel.Tovább >>>

Erdővédelmi veszélyektől a túltartott akácig - Beszámoló az Alföldi Erdőkért Egyesület Kutató Napjáról

Immáron 25. alkalommal rendezte meg az Alföldi Erdőkért Egyesület éves Kutató Napját - ezúttal november 2-án, Lakiteleken. Ez elmúlt negyed évszázad alatt 293 publikáció, 196 előadás és 97 poszter született.Tovább >>>

EuroSkills Göteborg 2016 - Jól szerepeltek az ifjú magyar asztalosok

Két ezüst, négy bronz és három kiválósági éremmel tért haza a magyar csapat a szakmák Európa-bajnokságáról, a EuroSkills Göteborg 2016 versenyről, amelyen 16 magyar fiatal 14 szakmában képviselte hazánkat.Tovább >>>

Idén is több alkalommal mérhetik össze tudásukat a fiatal asztalosok

Lassan lendületet vesz ez az év is, így a robinwood.hu összegyűjtötte, hogy milyen versenyek várnak a fiatalságra. Mert versenyezni jó, jó versenyen versenyezni meg még jobb.Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>