Közjóléti híradó – Muzsikált az erdő Füleken, hiúz a Börzsönyben, interaktív és egészségügyi tanösvények, erdei kisvasutak júliusban… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve. Ezúttal többek között a a Muzsikál az erdő programsorozat nyitónapjáról, a júliusi erdei kisvasutas programokról, a Budakeszi Vadaspark új interaktív tanösvényéről, a Baktalórántházán berendezett időszakos vadászati és erdészeti kiállításról és a szív- és érrendszeri betegeknek kialakított budapesti tanösvényről szóló cikkeinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Bazaltorgona és muzsika a füleki erdőben (+KÉPEK)
Július 2-án, szombaton, Füleken vette kezdetét a Muzsikál az erdő! – Mátrai Művészeti Napok programsorozat, amelyen természetesen az Erdeiprogramok.hu is jelen volt. A rendezvények egészen a hét végéig, 10-éig tartanak a Mátra különböző pontjain, többek között a Kékesen és a Galya-tetőn.
Bővebben >>>

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat nyitónapján erdei kirándulást is tartottak Fülek környékén, amely a bazaltorgonákat is útba ejtette

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat nyitónapján erdei kirándulást is tartottak Fülek környékén, amely a bazaltorgonákat is útba ejtette

Célba lövés, magasles és csúzlizás – Erdészek a győri Győrkőcfesztiválon (+KÉPEK)
Idén már kilencedik alkalommal hívták és várták az ország gyerekeit a négy folyó városába, Győrbe, a Vaskakas Bábszínház művészei, akik július első hétvégéjén ismét játszótérré változtatták a belvárost. Számtalan izgalmas program várta a kicsiket és nagyokat – természetesen ingyen, mint ahogyan azt a korábbi években már megszokhatták a programra kilátogatók.
Bővebben >>>

Júliusban is várnak hazánk erdei kisvasútjai
Júliusban is színes programokkal várnak hazánk erdei vasútjai kicsiket és nagyokat egyaránt. A szokásos nyitva tartás és menetidő mellett különlegességek is helyet kapnak a nyári hónapban: esti csillagtúrák, kisvasút napi programok és rétesfesztivállal egybekötött siklások várhatók.
Bővebben >>>

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. is izgalmas programokkal várta a családokat a Győrkőcfesztiválon

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. is izgalmas programokkal várta a családokat a Győrkőcfesztiválon

Interaktív Tanösvény nyílt a Budakeszi Vadasparkban
A gyermekek közvetlen, élményben gazdag természeti nevelésére nyújt újabb játékos megoldást a Budakeszi Vadaspark Interaktív Tanösvénye, amely e héttől minden látogató számára elérhető. A tanösvény a vadaspark már meglévő útvonalaihoz és állatkifutóihoz kapcsolódva biztosít még informatívabb kikapcsolódást, és a könnyed agytornán kívül a legtöbb érzékszervet és testrészt is megdolgoztatja.
Bővebben >>>

Szív- és érrendszeri betegek rehabilitációját segítő túraösvényt avattak Budapesten
Szív- és érrendszeri betegek, magasvérnyomással élők, valamint cukorbetegek rehabilitációját segítő tanösvényt avattak kedden a főváros IV. kerületében, a budapesti Szent Ferenc Kórház által indított Út az egészséghez program keretében.
Bővebben >>>

Interaktív Tanösvény a Budakeszi Vadaspark területén

Interaktív Tanösvény a Budakeszi Vadaspark területén

Október végéig időszakos erdészeti és vadászati kiállítás várja a látogatókat Baktalórántházán
Baktalórántháza Város Önkormányzata valamint a Dégenfeld Kastélymúzeum vezetősége azzal kéréssel fordult a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatójához, Szalacsi Árpádhoz, hogy az idei Múzeumok éjszakája rendezvénysorozat részeként támogassa a múzeum tárlatának bővítését. A társaság, mint a térség állami erdőkezelője, vállalta egy időszaki erdészeti és vadászati kiállítás összeállítását. Az időszaki kiállítást pénteken Bíró Imre, a Nyírerdő Zrt. Baktalórántházi Erdészetének igazgatója nyitotta meg.
Bővebben >>>

Múzeumok Éjszakája a lillafüredi erdei vasúttal
Az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja 2012 óta vesz részt a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton. A „Lillafüred fényei erdei vasúttal” címet viselő programunk szombaton délben kezdődött: a Miskolc-Dorottya utcai állomáson mozdonybemutatóval várták az érdeklődőket. Itt több muzeális értékkel is rendelkező vontató járművet is kiállítottak.
Bővebben >>>

A legújabb felvétel a börzsönyi hiúzról

A legújabb felvétel a börzsönyi hiúzról

Újabb hiúz-észlelés a Börzsönyben (KÉP)
Szilveszter napja után Pünkösdkor, Botond névnapján is bejelentkezett a Börzsönyben élő hiúz. A képek alapján – amelyek a Börzsöny Alapítvány és a Duna- Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szoros együttműködésével készültek – valószínűsíthető, hogy az állat hím.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?