A 28. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok erdőgazdálkodó szemmel (+KÉPEK)

babolna32A mezőgazdasági termelők és a lovaskultúra kedvelői mellett az erdőgazdálkodással foglalkozók számára is nagyon sok érdekességet és hasznos információt rejtett a 28. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok, amelyet május 22. és 25. között rendeztek. Az Erdő-Mező Online ott volt a rendezvényen, és most megmutatjuk, mit láttunk!

Legnagyobb sajnálatunkra a pénteki napon megrendezett erdészeti konferencián nem tudtunk ott lenni, de a kiállított gépek közül többet is ajánlani tudunk.

Képgaléria a kiállításon bemutatott erdészeti gépekről >>>

 

A legfontosabb és legérdekesebb termék természetesen a Bagodi Mezőgép Kft. Bagodi Aprító BAG-1 energiaerdő betakarítógépe volt, amelyet a rendezvényen különdíjjal is jutalmaztak. A Bagodi Aprító BAG-1 gépről bővebben IDE kattintva olvashat >>>

bagodi2

Mivel a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok egyik kiemelt partnere az idén 40 éves IKR Zrt. volt, így a cég idén is nagy területen állította ki gépeit – köztük a tavalyi évben díjat nyert BPT 10 MOZ erdészeti többcélú kihordót. Ezt a gépet az Erdő-Mező Online még az év eleji AGROmashEXPO-n mutatta be. Tudjon meg mindent a BPT 10 MOZ erdészeti többcélú kihordóról >>>

babolna24

A Forestdepo Kft. széles erdészeti gépkínálattal várta az erdőgazdálkodó közönséget a kiállítás négy napja alatt. Az Icar Bazzoli olasz röngfogó kanalak és a svéd HSP Gripen rönkrakó kanalak széles választéka mellett Rabaud ágaprítókkal készült a cég. A Rabaud Xylomix 125 M 28,5 lóerős dízelmotorral kapható, teljesítménye óránként 3 tonna, és akár 125 milliméter átmérőjű ágat is képes felaprítani. Ennél a típusnál nagyobb és kisebb teljesítményű, akár traktorverzióban megvásárolható ágaprítók is találhatók.

babolna7

A 28. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokat természetesen az Andreas STIHL sem hagyta ki. A német precizitással gyártott motorfűrészeiről ismert cég akkumulátoros termékeit mutatta be a közönségnek újdonságként, de a láncfűrészek széles választéka sem hiányozhatott a standról.

babolna33

A JG-MAX Bt. szintén széles erdészeti gépválasztékot sorakoztatott fel standján. A palettából nem hiányozhatott a Schliesing faaprító, de a Maxwald csörlők egész sora sem. A stand azonban természetesen főként zöld-narancssárga színekben pompázott, hiszen a legnagyobb választék mindenképpen a POSCH gépekből volt. Tűzifa darabolók, hasító gépek egyaránt helyet kaptak a rendezvényen.
A POSCH gépekről bővebben >>>
A POSCH legújabb gépeiről IDE kattintva olvashat >>>

babolna14

A rendezvény leggyakoribb erdészeti gépei természetesen most is az ágaprítók voltak, amelyek hatalmas választékban várták a mezőgazdasági termelőket, erdőgazdálkodókat. Ilyan volt például a Szal-Agro Kft. által forgalmazott Skorpion típusú gép, amelyet az erdészeti gépekre szakosodott Teknamotor gyárt.

babolna9

De említhetnénk a  praktikus, könnyű ugyanakkor nagy teljesítményű Tiger 25 ER ágaprítót is, amely a TS Industrie terméke.

babolna27

Ha pedig ágapríték, akkor természetesen a kazánok sem maradhattak ki a felhozatalból, Bábolnán ugyanis ott volt többek között a Liget Gatter Kft. az ETA termékekkel.

babolna22

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu – Gribek Dániel)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?