Bemutatjuk a POSCH 2013-as újdonságait! (+Képek)

posch22Az Erdő-Mező Online korábban már beszámolt arról, hogy két új POSCH terméket mutat be az idei évben a JG-MAX Bt. Most a cég jóvoltából be is mutatjuk a SPALTFIX S-360 és a SPALTFIX K-600 VARIO tűzifa daraboló- és hasító gépet.

SPALTFIX S-360 TŰZIFA DARABOLÓ- ÉS HASÍTÓGÉP

A Spaltfix S-360 tűzifa daraboló- es hasítógép max. 35 cm átmérőjű rönköt darabol és hasít fel 2, 4, 6 vagy akár 8 darabra egy munkamenetben. A vágáshosszúság 20 es 50 cm között állítható. A kissé hátrafelé döntött behordószalagnak köszönhetően a vágási ciklus optimálisan igazítható a rönkátmérőhöz, és így körübelül 20%-kal nagyobb óránkénti teljesítmény érhető el.

posch1

A hidraulikus rönkrögzítő és az állítható rönkütköző, amely fűrészeléskor hátramozdul, csökkentik a fa beszorulásának lehetőségét. Kényelmesen, egy egykezes joystick segítségével kezelhető. Az elkészült hasábokat egy opcióként rendelhető szállítószalag viszi közvetlenül a rakodóhelyre.
A Spaltfix a hárompontos csatlakozó segítségével egyszerűen szállítható.

posch2

Szériamegoldásként a hasítókés és a hasítókés-kitámasztás leszerelhetők és így a SpaltFix S-360 hasítószerszám nélkül nagy teljesítményű fűrészként használható.

posch3

„OnlyCut” rendszer: Szériamegoldásként a hasítókés és a hasítókés-kitámasztás néhány mozdulattal leszerelhetők és így a SpaltFix S-360 hasítószerszám nélkül egy nagyteljesítményű fűrészként használható. Kényelmes kezelés az egykezes joystick vezérléssel és „Saw-Control” a fűrészlap fordulatszámának automatikus ellenőrzéséhez.

posch22

SPALTFIX K-600 VARIO TŰZIFA DARABOLÓ- ÉS HASÍTÓGÉP

A K-600 VARIO egy teljesen új  fejlesztés , a klasszikus daraboló-hasító elvet szétválasztva egy daraboló (POWERCUT) és egy hasító modulból (AUTOSPLIT 600) áll. Ezen kialakítás lehetővé teszi a , hogy a felhasználó csak azt a részegységet vásárolja meg illetve üzemeltesse amelyre szüksége van. A darabolórendszer egy OREGON SUPERCUT rendszerrel végzi a darabolást.

posch4

A teljesen automata hasító modul maximum 60cm átmérő hasítására alkalmas. A hasíték méretét a rönkbehordó sebességének szabályozásával állíthatjuk be. A hasítókés kialakítása és a teljesen automata üzemelés lehetővé teszi , hogy egy „X” formátumú késsel a rönköket a legjobb kihasználtsággal dolgozzuk fel.

posch5

Így ebben az esetben a klasszikus gyűrűs illetve több osztással rendelkező hasító kések nem szükségesek.

Bővebb műszaki információ a JG-Max Bt. honlapján >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?