Elrajtolt a STIHL fakitermelő bajnokság - Ismét a Dalerd Zrt. csapata győzött Gyulán


Április 22-én Gyulán, a Dalerd Zrt. Városerdő Erdei Iskolájánál vette kezdetét a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság. A favágók dél-alföldi megmérettetésén ezúttal 15 csapat vett részt, akik balesetmentesen teljesítették a versenyszámokat.

A fő, kombinált versenyszám négy pályán zajlott, a szünetek során pedig a szerelésben bizonyíthattak a csapatok kiválasztott tagjai. Az állami erdőgazdaságok és fakitermelő vállalkozók mellett természetesen idén is indítottak csapatokat a környék erdészeti oktatási intézményei, a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola és az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola. Ráadásul az ásotthalmiak ezúttal két diákcsapatot is neveztek a versenyre, hiszen a Bedős Nagyfiúk négyese végzős tanulókból áll, így a Bedős Kisfiúk utánpótlásként szerezhettek tapasztalatot Gyulán.

Miután minden gárda teljesítette feladatát, STIHL Timbersports bemutató következett, amely során Strúbel József Dedi, Bozsó Zoltán Zoka, és fia, ifj. Bozsó Zoltán mutatta be a sportfavágást, annak versenyszámait.

A bemutató után már nem kellett sokat várni az eredményhirdetésre, ahol kiderült, hogy a dobogósok mellett 6. helyen a Nigádi Bt., 5. helyen a Nyírerdő Mopi-Trade, 4. helyen pedig a Bedős Nagyfiúk csapata jutott tovább a szeptember 2-i országos döntőbe. A dél-alföldi versenyen végül a Sarkadi Favágók lettek a harmadikok, a második helyen idén is a Gemenc Zrt. gárdája végzett, a legjobb eredményt pedig a két válogatott sportfavágóval (Bozsó, Strúbel) felálló Dalerd Zrt. Nagy István csapata könyvelhette el. A soponyai Országos Vadgasztronómiai Fesztiválra meghirdetett döntő első hat résztvevője tehát megvan.

Folytatás Császáron május 13-án, szombaton, majd Keszegen május 27-én, szintén szombaton. Tamásiban június 9-én, Bükkzsércen pedig augusztus 26-án lesz regionális forduló. Emellett Szegeden idén is megrendezik a STIHL Bajnokok Bajnoka fakitermelő versenyt, ahol a tavalyi döntő legjobb 8 csapata küzdhet meg egymással egyeneskiesés versenyben.

A gyulai regionális STIHL fakitermelő versenyen a Varoserdő Erdei Iskola nyílt nappal, kirándulással és lovas kocsikázással várta a családokat.