Erő- és munkagép kategória cikkei

Motorfűrészek és akkumulátoros gépek erdészeti felhasználásra a STIHL-től

Az erdészeti szegmensnek ajánlott STIHL eszközöket mutattuk be élő Facebook bejelentkezésünkben az AGROmashEXPO idején. Lemaradtál róla? Most visszanézheted!

Tovább >>>

Leszállította a 30 ezredik gépét is a Tigercat

A már több mint harminc éve alapított Tigercat januárban leszállította a 30 ezeredik legyártott erdészeti gépét.

Tovább >>>

Több mint 40 ezren voltak kíváncsiak az AGROmashEXPO-ra

Véget ért a 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow. A négy napos kiállításra több mint 40 ezren voltak kíváncsiak a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási központban, ahol – a rekordszámú kiállító miatt – mind a 8 pavilont megnyitották a szervezők. Az agrárium legnagyobb hazai rendezvényén a mezőgazdaság minden ágazata és összes jelentős szakmai szervezete képviseltette magát, és ott voltak a legfontosabb gép- és termékforgalmazók is. 

Tovább >>>

Erdészeti gépeket is láthatunk az AGROmashEXPO-n

Írjátok fel a naptárba: 2024. január 24. és 27. között rendezik meg az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítást, melyen ahogy már megszokhattátok, erdészeti gépeket is felvonultatnak majd. Nézzük, mely cégek azok, akik biztosan bemutatják gépeiket hazánk legnagyobb agrárrendezvényén.

Tovább >>>

Jól zárta az évet a PONSSE: a 20 ezredik erdészeti gép is gazdára talált

December közepén legördült a húszezredik erdészeti gép a gyártósorról a PONSSE finnországi üzemében. A harvester nem sokáig állt egy helyben, a munkát egy norvég cégnél kezdhette meg, méghozzá a skandináv ország déli részén. 

Tovább >>>

Januárban még nagyobb területen, még több gépet állítanak ki az AGROmashEXPO-n

A tavalyinál is nagyobb területen, több mint 37 ezer négyzetméteren készül a 2024-es év első kiállítása az AGROmashEXPO és AgrárgépShow. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási központban 8 pavilonban várják a látogatókat a hazai és nemzetközi piacvezető márkák. A január 24-én kezdődő négy napos kiállítást ezúttal is számos szakmai program kíséri. 

Tovább >>>

Biztos, hogy az akkumulátoros gép a drágább? Kiszámolták!

Az elmúlt években egyre szélesedett az akkumulátoros kerti eszközök kínálata, ami nem véletlen. A technológia ugyanis számos előnnyel rendelkezik az elektromos (vezetékes) vagy a benzines változatokhoz képest. A legtöbbször emlegetett pozitívum a rugalmas használat, az alacsony zajszint és a közvetlen károsanyag-kibocsátás hiánya. Hátrányként viszont rendre az akkumulátoros gépek viszonylag magas árát emelik ki a vásárlók. De vajon tényleg az akkumulátoros fűrészek, sövényvágók, lombfúvók és egyéb gépek kerülnek többe, ha az üzemeltetést is figyelembe vesszük?

Tovább >>>

VIDEÓ - Új Ponsse harvester és csörlős rendszer, Westtech, Jenz és Sampo érdekességek

Sampo... Ponsse... Westtech... JENZ... Erdészeti gépgyártók, amelyeket hazánkban a Forest Power Kft. forgalmaz, és amelyek ott voltak a 2023-as AUSTROFOMA kiállításon is. Az Alpokban megrendezett eseményen az erdészeti vállalkozók, köztük a magyar szakemberek is, számos eszközt kipróbálhattak, illetve tekinthettek meg a gyakorlatban, köztük például a PONSSE harvesterének azt a fejlesztését, ami egy csörlő segítségével akár 45 fokos szögű lejtőn is hatékony, gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé.

Tovább >>>

5 tipp a STIHL-től, hogy több idő legyen élvezni a karácsonyt

A karácsonyi időszak sokszor pont nem arról szól, amiről kellene: az elcsendesedésről, a nyugodt ünneplésről. Ezeket ugyanis gyakran felülírják az egymásba csúszó feladatok, legyen szó a ház körüli munkákról, vagy az ajándékvásárlásról. Takarítás, a karácsonyfa talpba helyezése, az autómosás, a díszítés... A STIHL néhány tippje azonban felgyorsítja és egyszerűbbé teszi ezeket a folyamatokat, hogy több idő maradjon a családra.

Tovább >>>

Videón a legújabb John Deere erdészeti gépek

Az idei Austrofoma erdészeti rendezvény egyik legjelentősebb kiállítója az ÖFORST Forsttechnik GmbH volt. A területen a látogatók a harvesterek és IBC 3 rendszerrel szerelt forwarderek mellett egy különleges vonszolót is láthattak.

Tovább >>>

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról
Támogatott tartalom

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról

Teljesen megtelt a stuttgarti Porsche Aréna november 3-án. A STIHL Timbersports Világbajnokság csapatversenyén nagyszerű hangulatban vághatták a fát a nemzeti válogatottak, köztük a magyar négyes, Bozsó Zoltán, Juhász István, Strúbel Bence és Juszkó Zsolt. A bravúr ezúttal részükről elmarad, bár az mindössze 4 századmásodpercen múlt. Ausztrália magabiztosan szerezte meg újabb, nyolcadik világbajnoki címét.

Tovább >>>

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók
Támogatott tartalom

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók

Ezúttal is a legjobb sportfavágókkal küzd meg a magyar csapat a STIHL Timbersports Világbajnokságon, amit 2023-ban Németországban rendeznek meg. A stuttgarti Porsche Arénában november 3-án, pénteken lép színpadra a Bozsó-Juhász-Strúbel-Juszkó négyes.

Tovább >>>

Kigyulladt forwarderhez hívták a tűzoltókat (KÉPEK)

Erdészeti gép gyulladt ki hétfő reggel egy Vas vármegyei településen.

Tovább >>>

Hatalmas meglepetés: Bozsó Zoltán a csúcson, Strúbel Bence harmadik (STIHL Timbersports 2023)

Nagy erőkkel készül a STIHL Timbersports magyar válogatott a stuttgarti Világbajonkságra, amit november első hétvégéjén rendeznek meg. 

Tovább >>>

STEYR traktorok erdészeti munkában - Austrofoma 2023
Támogatott tartalom

STEYR traktorok erdészeti munkában - Austrofoma 2023

A 2023-as AUSTROFOMA kiállításon számos STEYR traktort lehetett látni különböző feladatokat teljesítve: kiközelítés, csörlőzés, rakodás, aprítás, zúzás. 

Tovább >>>

<< < 2. / 70. oldal > >>