Még jobb, még könnyebben kezelhető – A legújabb Logosol mobil láncfűrésztelep

Mint arról korábbi cikkeinkben is beszámoltunk, az idei évben Magyarországon is több új termékkel is jelentkezik a prémium minőségű faipari termékeiről ismert svéd LOGOSOL. A fejlesztéseket 2017 őszén Harnösandban, a gyártó cégközpontjában mutatták be, a teljes egészében saját gyártású gépek fokozatosan, 2018-ban kerülnek piacra. Kiemelt innovációnak számít a B751 és a B1001 szalagfűrész, amelyeket előző lapszámainkban és honlapunkon is bemutattunk, most pedig az F2 láncfűrésztelep következik a sorban.
Még jobb, még könnyebben kezelhető – A legújabb Logosol mobil láncfűrésztelep
A LOGOSOL mobil fűrésztelepei hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ami nem meglepő, hiszen egyedi termékről beszélhetünk, felhasználási módjai pedig rendkívül sokszínűek lehetnek. Ha az erdő közepén kell rönkből deszkát vágni, akkor csak be kell rakni a kocsiba a szétszerelhető, összehajtható eszközt, és már kezdődhet is a magasles, a karám, a kerítés vagy bármilyen közjóléti létesítmény elkészítése. Kisebb erdőgazdálkodók akár a gépekkel nehezen megközelíthető terepen is kiváló hasznát veszik a LOGOSOL fűrésztelepeinek, hiszen már a terepen megtörténhet a faanyag elsődleges feldolgozása, így azt könnyebben, akár emberi erővel is mozgatni lehet. A szerkezetet tehát számos területen lehet eredményesen használni, a legújabb, F2 láncfűrésztelep pedig még praktikusabb, még megbízhatóbb és még jobb lett. New_Farmersmill_12

Még jobb, még könnyebben kezelhető

Az új, F2 mobil fűrésztelep a kiváló választás, ha saját maga szeretné feldolgozni faanyagát. Egyszerűen össze- és szétszerelhető, könnyen szállítható, akár kézzel is mozgatható. A láncfűrésztelep eloxált alumíniumból készült, karbantartás- és rozsdamentes. Az F2 -vel akkor is nekiállhat a munkálatoknak, ha korábban még soha nem használt hasonló fűrésztelepet, hiszen kezelése nagyon egyszerű, miközben minden vágást kimagasló pontossággal végez. Ráadásul akár 1 tonnás súlyú rönkökkel is elbír. De mivel is tud többet az új mobil fűrésztelep a korábbi típushoz képest? Az F2 az oldalán lévő, narancssárga színnel jelzett hajlítási pontok mentén pár egyszerű lépésben szétszerelhető, ezért az tényleg szinte bárhol elfér. Emellett már 4, 5 és 6 méteres verzió is kapható, a 4 méteresen 2 db, míg az 5 és 6 méteresen 3 db rönktartó található. New_Farmersmill_25 Az új fűrésztelephez számos opció is rendelhető. A körvágó kiegészítőkkel például a rönköt akár 16 oldalról is formázni lehet, de kérhető kurblis előtolás, fűrészlap rezgéscsillapító és farmer védőtáska is a gép szállítására és védelmére.

Előnyök:

- Könnyű fűrésztelep, amit bárhol össze-és szétszerelhet, és könnyedén szállíthat - Erős rönkemelők rönkággyal felszerelve, amelyek akár 1 tonna súlyt is elbírnak - A váz 1 méteres elemekből áll, amelyek egyszerűen beférnek akár autója csomagtartójába is - Könnyű fűrésztartó, ami tökéletesen mozog a sínen, kurblis előtolással és fűrészlap rezgéscsillapítóval felszerelve. Benzines és elektromos láncfűrész, illetve automata előtolás - Tartós, koszlepergető és rozsdamentes - A fűrésztelep igény szerint bővíthető - Fix vágási mélység állító, amely extra pontos vágást biztosít - Az állítható lábak a csomag részét képezik - Az 1 méteres sínelemek erős összekapcsolódása extra stabilitást biztosít - A kényelmes markolat könnyű hordozhatóságot eredményez - A 2 db XL rönktartó a csomag részét képezi Logosol_F2_masked_1

MŰSZAKI ADATOK

Hosszúság: 4 m (alap kialakítással) Szélesség: 0,7 m Súly: 52 kg (fűrészegység nélkül) Rönk átmérő: 60 cm (lehetőség van nagyobb rönkök fűrészelésére is) Rönk hossz: 3,8 m (alap kialakítással, igény szerint bővíthető) Kiegészítők: minden Logosol láncfűrésztelep kiegészítővel használható és igény szerint bővíthető Meghajtási opciók: Stihl MS391/MS661, Logosol elektromos láncfűrészek, rönk gyalu További információ: NOVITAS-INVEST Kft. LOGOSOL Magyarország 8200 Veszprém, Acél u. 2. 06-70/422-24-40 info@logosol.hu www.logosol.hu A termékek és kiegészítők a LOGOSOL magyarországi képviseletén kívül megrendelhetők a STIHL kereskedelmi partnerein keresztül is. (Gribek Dániel - Erdő-Mező Online)