Kistraktortól az ágaprítókig - XXI. Rotáció Expo Tatán (+Képek)

Kistraktorok, terepjárók, motorfűrészek, ágaprítók, kazánok. A 2013-as Rotáció Expo-n Tata térségének mezőgazdasági- és erdőgazdálkodói széles választékban találtak mezőgazdasági, kertészeti és erdészeti gépeket az Olimpiai Edzőtábor területén.
Kistraktortól az ágaprítókig - XXI. Rotáció Expo Tatán (+Képek)
Idén is majd két tucat kiállító várta az érdeklődőket a több mint két évtizede működő rendezvényen - ráadásul a kiállítás ebben az évben is nemzetközi volt, mert külföldről is érkeztek gyártók Tatára. Az Olimpiai Edzőtábor területén megtartott szakmai gépkiállítást természetesen ebben az évben is a Rotáció Kft. szervezte.

[imagebrowser id=5] Kattintson IDE a XXI. Rotáció Expo képgalériájának megtekintéséhez!

"Sajnos, idén a gazdasági helyzet miatt voltak olyan cégek, akiknek 20 év után először kellett lemondaniuk a részvételt" - mesélte a helyszínen az Erdő-Mező Online-nak Harmath József ügyvezető igazgató, főszervező. A 10-15 százalékos kedvezmények, és a kis területen is széles választék ugyanakkor most is garantálta a nagy érdeklődést. aIMG_7079 A Rotáció Kft. standján az erdészeti, mezőgazdasági és kertészei gépek széles választéka várta a látogatókat. A kistraktorok mellett nagy választékban kínáltak a cégnél STIHL és VIKING gépeket - többek között motorfűrészeket is. Fűnyírók, BOBR és Tornado ágaprító, rotakapák - ezek mind akciósan várták a termelőket, erdőgazdálkodókat. aIMG_7101 A rendezvényen részt vett a bicskei Interat Zrt. is - náluk az új és felújított kistraktorok voltak a középpontban. Toro fűnyírógépekkel és Antonio Carraro traktorokkal érkezett a vásárra az Agrolánc Kft. Standjukon a megújuló energia témakörét egy Caravaggi ágaprító képviselte. aIMG_7118 Makita, Fiskars, MTD, AL-KO, Wolf Garden - csak néhány márka, amely szintén képviseltette magát a regionális rendezvényen, ahol egy magyar fejlesztésű ágaprító is - mint újdonság - feltűnt Combi Solar néven (Erről bővebben egy későbbi, ágaprítókkal foglalkozó cikkünkben olvashatnak bővebb információt!). aIMG_7064 Az ágaprítókon túl az erdőgazdálkodás, a megújuló energia témakörét a a Liget Gatter Kft. is bővítette ETA faapríték kazánjával, de természetesen nincs kiállítás agrártémában terepjárók nélkül sem; a Mitsubishi több járművet is kiállított az idei Rotáció Expo-n, köztük a népszerű L200-ast is. aIMG_7116 A március 8-án és 9-én  nyitva tartó rendezvény csúcspontja a szombat délelőtti STIHL Timbersports favágó-bemutató volt, amelyet több százan néztek végig - sőt, a szerencsésebbek ki is próbálhatták a legprofibb eszközöket, amelyekkel a magyar favágó-válogatott megdöbbentő ügyességgel dolgozott. Erről a programelemről hamarosan egy részletes - fotókkal, videókkal színesített - cikket olvashatnak az Erdő-Mező Online portálon. sIMG_6999 (Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu) erdomezolike nyomtatas