Keresési találatok erre a cimkére: Verbis Kft.

Motorfűrészek és akkumulátoros gépek erdészeti felhasználásra a STIHL-től

Az erdészeti szegmensnek ajánlott STIHL eszközöket mutattuk be élő Facebook bejelentkezésünkben az AGROmashEXPO idején. Lemaradtál róla? Most visszanézheted!

Tovább >>>

VIDEÓ: Ötletes BUSA megoldás az erdészeti csemeték ápolására

A BUSA standján a számos mezőgazdasági gép mellett egy, az erdészeti ágazatban is hasznos eszközt ismerhettünk meg.

Tovább >>>

VIDEÓ: Tippek a sorközök ápolására az AGROmashEXPO-n

Nem is gondolnátok, hogy az Andl által az AGROmashEXPO-n felvonultatott kisméretű gépek milyen hasznosak lehetnek erdészeti felhasználásra is. 

Tovább >>>

A Soproni Egyetem hallgatójának környezetbarát csomagolását is díjazták
Sajtóközlemény

A Soproni Egyetem hallgatójának környezetbarát csomagolását is díjazták

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának művész szakos hallgatói, kiváló teljesítményt nyújtottak a WPO (World Packaging Organisation) Csomagolás Világszövetség, WorldStar Student Awards elnevezésű, nemzetközi egyetemek közötti csomagolástervezési versenyén.

Tovább >>>

Bükkerdő talajában fedeztek fel új ugróvillás fajokat

Két, a tudományra nézve új ugróvillás (Collembola) fajt írtak le kutatók a Soproni Egyetem oktatójának vezetésével – hívja fel a figyelmet a felfedezésre a felsőoktatási intézmény.

Tovább >>>

Nemesnyár termesztés jövője ártéri körülmények között

Bár nagyobb folyóinkat övező, a nemesnyárak termesztése szempontjából optimális középmagas fekvésű ártéri területek nem tartoznak a klímaváltozás szempontjából legveszélyeztetettebb területek közé, a folyók vízjárását befolyásoló csapadékviszonyok változása, a hőségnapok előidézte erőteljes párologtatási kényszer, valamint a viharos napok számának növekedése közvetlen és közvetett hatásokat gyakorol az ártéri nemesnyár ültetvényekre, ezáltal e területeken gazdálkodó erdészeket is egyre nagyobb kihívások elé állítja. 

Tovább >>>

Ugrásszerűen megnövekedett idén a Soproni Egyetemre felvett diákok száma

Kimagasló eredménnyel zárult a Soproni Egyetemen a 2023-as általános felvételi eljárás.  

Tovább >>>

Az erdők és a víz kapcsolata fontosabb, mint valaha
Sajtóközlemény

Az erdők és a víz kapcsolata fontosabb, mint valaha

A tavalyi súlyos aszály a hazai erdőket sem kímélte, és világossá tette, hogy az erdők és a víz kapcsolata, a vizekkel való megfelelő gazdálkodás fontosabb, mint valaha.

Tovább >>>

Mutajuk a 2023 őszén induló szakirányú továbbképzéseket a SOE Erdőmérnöki Karán

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán 2023 szeptemberében az alábbi szakirányú továbbképzések indulnak.

Tovább >>>

Hogyan segítheti a kommunikáció az erdőket? Konferenciát rendeznek
Sajtóközlemény

Hogyan segítheti a kommunikáció az erdőket? Konferenciát rendeznek

A Silva Network az európai erdészeti felsőoktatás intézményeinek nemzetközi szervezete. Idén hazánkban, a Soproni Egyetemen rendezik meg a több mint ötven egyetemet összefogó hálózat éves konferenciáját. Az áprilisi kétnapos találkozó témája a kommunikáció jelentősége az erdészeti felsőoktatásban és képzésben.

Tovább >>>

Megoldás lehet a tudományos-technológiai innováció az ökológiai, klíma és energiakrízisre?
Sajtóközlemény

Megoldás lehet a tudományos-technológiai innováció az ökológiai, klíma és energiakrízisre?

Mi a szerepe a tudománynak a jelenlegi válsághelyzetben? Megoldást jelenthet-e a tudományos-technológiai innováció az ökológiai, klíma és energiakrízisre? Hatékony-e a tudomány a krízisben vagy maga a tudomány is krízisben van? Ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat neves kutatók, akadémikusok, természet- és társadalomtudósok a Soproni Egyetem kerekasztal-beszélgetésén, melyet november 2-án rendeztek a magyar tudomány ünnepe alkalmából.

Tovább >>>

Több mint kétmilliárd forintból fejleszti digitális infrastruktúráját a Soproni Egyetemen

Fejleszti digitális infrastruktúráját 2,255 milliárd forintos európai uniós támogatásból a Soproni Egyetem. A felősoktatási intézmény az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 2026-ig megvalósuló beruházásban az oktatással kapcsolatos minden működési folyamatot újraterveznek a digitalizáció és az automatizáció szem előtt tartásával.

Tovább >>>

Prof. dr. Lakatos Ferenc: Magyarország lombosfa-nagyhatalomnak tekinthető

A Soproni Egyetem, az ausztriai WOOD K Plus a Brnói Mendel Egyetemmel és a Faipari Tudományos Egyesülettel együttműködve már tizedik alkalommal rendezte meg októberben a Lombosfa Konferenciát Sopronban.

Tovább >>>

Európai tűzifa-körkép: számos országban berobbant a fakitermelés

A gazdag skandináv országokban nem nőtt a fakitermelés az utóbbi hetekben, a Közép-Kelet-Európai régióban viszont többségében változtattak a bevett módokon. Európai tűzifa-körkép Románia, Szlovákia, Litvánia, Lettország, Észtország, Lengyelország érintésével.

Tovább >>>

Csökkenőben a pick-upok piaca, Ford Rangerből adják el a legtöbbet

Az első kilenc hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma 10,8 százalékkal csökkent, de a szeptembert külön vizsgálva csak 1,9 százalékos éves alapú csökkenést lehetett látni. A hónapokat külön nézve ez a második „legjobb” hónap idén, az augusztusi 0,6 százalékos plusz után – derült ki a Datahouse adataiból.

Tovább >>>

1. / 4. oldal > >>