Keresési találatok erre a cimkére: Verbis Kft.

A fiatalok nyitottak a természetvédelemre és a tudatos erdőgazdálkodásra

A Soproni Egyetem továbbra is az ország egyik legvonzóbb, vidéki felsőoktatási intézménye. Népszerűségét bizonyítja, hogy még a tavalyi rekord felvételi eredményt is túlszárnyalta az intézmény. A 2024 szeptemberében induló tanévre 1233-an nyertek felvételt.

Tovább >>>

A jövő erdészeti szakembereit segíti a STIHL és a Soproni Egyetem partnersége

Az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. és a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara között régóta zajló közös munka eredményeként együttműködési megállapodás került aláírására, amelyet az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. ügyvezetője Bakon Gábor, az egyetem részéről Prof. Dr. Alpár Tibor, az innovációért és vállalati kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, továbbá Dr. Heil Bálint dékán látott el kézjegyével.

Tovább >>>

Motorfűrészek és akkumulátoros gépek erdészeti felhasználásra a STIHL-től

Az erdészeti szegmensnek ajánlott STIHL eszközöket mutattuk be élő Facebook bejelentkezésünkben az AGROmashEXPO idején. Lemaradtál róla? Most visszanézheted!

Tovább >>>

VIDEÓ: Ötletes BUSA megoldás az erdészeti csemeték ápolására

A BUSA standján a számos mezőgazdasági gép mellett egy, az erdészeti ágazatban is hasznos eszközt ismerhettünk meg.

Tovább >>>

VIDEÓ: Tippek a sorközök ápolására az AGROmashEXPO-n

Nem is gondolnátok, hogy az Andl által az AGROmashEXPO-n felvonultatott kisméretű gépek milyen hasznosak lehetnek erdészeti felhasználásra is. 

Tovább >>>

A Soproni Egyetem hallgatójának környezetbarát csomagolását is díjazták
Sajtóközlemény

A Soproni Egyetem hallgatójának környezetbarát csomagolását is díjazták

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának művész szakos hallgatói, kiváló teljesítményt nyújtottak a WPO (World Packaging Organisation) Csomagolás Világszövetség, WorldStar Student Awards elnevezésű, nemzetközi egyetemek közötti csomagolástervezési versenyén.

Tovább >>>

Bükkerdő talajában fedeztek fel új ugróvillás fajokat

Két, a tudományra nézve új ugróvillás (Collembola) fajt írtak le kutatók a Soproni Egyetem oktatójának vezetésével – hívja fel a figyelmet a felfedezésre a felsőoktatási intézmény.

Tovább >>>

Nemesnyár termesztés jövője ártéri körülmények között

Bár nagyobb folyóinkat övező, a nemesnyárak termesztése szempontjából optimális középmagas fekvésű ártéri területek nem tartoznak a klímaváltozás szempontjából legveszélyeztetettebb területek közé, a folyók vízjárását befolyásoló csapadékviszonyok változása, a hőségnapok előidézte erőteljes párologtatási kényszer, valamint a viharos napok számának növekedése közvetlen és közvetett hatásokat gyakorol az ártéri nemesnyár ültetvényekre, ezáltal e területeken gazdálkodó erdészeket is egyre nagyobb kihívások elé állítja. 

Tovább >>>

Ugrásszerűen megnövekedett idén a Soproni Egyetemre felvett diákok száma

Kimagasló eredménnyel zárult a Soproni Egyetemen a 2023-as általános felvételi eljárás.  

Tovább >>>

Az erdők és a víz kapcsolata fontosabb, mint valaha
Sajtóközlemény

Az erdők és a víz kapcsolata fontosabb, mint valaha

A tavalyi súlyos aszály a hazai erdőket sem kímélte, és világossá tette, hogy az erdők és a víz kapcsolata, a vizekkel való megfelelő gazdálkodás fontosabb, mint valaha.

Tovább >>>

Mutajuk a 2023 őszén induló szakirányú továbbképzéseket a SOE Erdőmérnöki Karán

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán 2023 szeptemberében az alábbi szakirányú továbbképzések indulnak.

Tovább >>>

Hogyan segítheti a kommunikáció az erdőket? Konferenciát rendeznek
Sajtóközlemény

Hogyan segítheti a kommunikáció az erdőket? Konferenciát rendeznek

A Silva Network az európai erdészeti felsőoktatás intézményeinek nemzetközi szervezete. Idén hazánkban, a Soproni Egyetemen rendezik meg a több mint ötven egyetemet összefogó hálózat éves konferenciáját. Az áprilisi kétnapos találkozó témája a kommunikáció jelentősége az erdészeti felsőoktatásban és képzésben.

Tovább >>>

Megoldás lehet a tudományos-technológiai innováció az ökológiai, klíma és energiakrízisre?
Sajtóközlemény

Megoldás lehet a tudományos-technológiai innováció az ökológiai, klíma és energiakrízisre?

Mi a szerepe a tudománynak a jelenlegi válsághelyzetben? Megoldást jelenthet-e a tudományos-technológiai innováció az ökológiai, klíma és energiakrízisre? Hatékony-e a tudomány a krízisben vagy maga a tudomány is krízisben van? Ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat neves kutatók, akadémikusok, természet- és társadalomtudósok a Soproni Egyetem kerekasztal-beszélgetésén, melyet november 2-án rendeztek a magyar tudomány ünnepe alkalmából.

Tovább >>>

Több mint kétmilliárd forintból fejleszti digitális infrastruktúráját a Soproni Egyetemen

Fejleszti digitális infrastruktúráját 2,255 milliárd forintos európai uniós támogatásból a Soproni Egyetem. A felősoktatási intézmény az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 2026-ig megvalósuló beruházásban az oktatással kapcsolatos minden működési folyamatot újraterveznek a digitalizáció és az automatizáció szem előtt tartásával.

Tovább >>>

Prof. dr. Lakatos Ferenc: Magyarország lombosfa-nagyhatalomnak tekinthető

A Soproni Egyetem, az ausztriai WOOD K Plus a Brnói Mendel Egyetemmel és a Faipari Tudományos Egyesülettel együttműködve már tizedik alkalommal rendezte meg októberben a Lombosfa Konferenciát Sopronban.

Tovább >>>

1. / 4. oldal > >>