Keresési találatok erre a cimkére: vágóállat

Megjelentek az első új erdészeti pályázati felhívások

Megjelentek az első erdészeti vidékfejlesztési pályázati felhívások a 2027-ig tartó KAP Stratégia Terv keretei között, így a Natura 2000 területen folytatott erdőgazdálkodási tevékenységhez kapcsolódó kompenzációs kifizetését lehetővé tévő és az erdőkárok helyreállítását támogató felhívás. Mindkét egységköltség alapú támogatás igénybe vétele érdekében először a 2024. évi egységes kérelem keretében nyújthatók be támogatási, egyben kifizetési kérelmek - jelentette be Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár.

Tovább >>>

Napsütés, de hóesés és fagy is várható a héten

Télies idő várható a héten sok napsütéssel: a csúcshőmérséklet jellemzően fagypont körül alakul, és éjszakánként országszerte fagyra kell készülni, pénteken és szombaton hajnalban a szélvédett körzetekben akár mínusz 12 Celsius-fok is lehet. A hét első felében még elszórtan lehet gyenge havazás, majd ez is megszűnik, de a szél élénk, olykor erős lehet - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Erdészek segítségével több mint kétszáz mentőállomás kap fenyőfák

Fenyőfákkal köszöntük meg az Országos Mentőszolgálat bajtársainak egész éves munkáját – írta közösségi oldalán az agrárminiszter, egyúttal bejelentve, hogy az állami erdészeti társaságok közreműködésével 256 mentőállomásra juttatnak el örökzöldeket karácsonyig.

Tovább >>>

Intenzív havazás várható az ország északi és északkeleti területein

A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

Tovább >>>

Gyermekotthonok felújításában nyújtanak segítő kezet az erdészetek

Néhány év alatt az ötödik gyermekotthon felújításában működnek közre az állami erdészeti társaságok, illetve az Agrárminisztérium. Öröm és megtiszteltetés ebben a munkában részt venni – jelentette ki Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthon épületfejlesztését bejelentő sajtótájékoztatón.

Tovább >>>

Zambó Péter: háromszor nagyobb a keret a magyar erdőgazdálkodás fejlesztésére

Az erdőkkel egy egészségesebb és jobb világot teremthetünk saját magunk és az utánunk következő generációk számára - emelte ki köszöntő beszédében Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár az Agrárminisztérium Magyar Tudományos Akadémián tartott konferenciáján, melyet az Erdők Világnapja alkalmából rendeztek.

Tovább >>>

Az agrárerdészet a lehetséges kiút az ökológiai zsákutcából?

Az agrárerdészet az egyik kiút a nagyüzemi mezőgazdálkodás által létrehozott monokultúrákból, amelyek csökkentik, illetve lényegében megszüntetik a biodiverzitást, ezzel kisimítva utunkat az ökológiai zsákutcában. Az idén elindult ReForest projekt egy négyéves nemzetközi program, amelynek célja az európai agrárerdészet segítése, illetve az agrárerdészeti módszerek megismertetése és elterjesztése. A nemzetközi együttműködésben tíz európai ország tizennégy intézménye vesz részt, köztük a Soproni Egyetem is.

Tovább >>>

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél
Támogatott tartalom

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél

Az ANDL őszi kertigép és kiegészítő akcióban mindent megtalálsz, amire a fű-, illetve faápoláshoz szükséged lehet. Sőt, még ennél is többet! Mi pontosan tudjuk, hogy mi kell a professzionális munkavégzéshez, ezért egy olyan Husqvarna, Gardena, Tielbürger, Remarc, Volpi és Aspen akciós válogatást állítottunk össze, melyben biztosan találsz néhány ütős ajánlatot!

Tovább >>>

A vándorló vízimadarak élőhelyvédelméről tanácskoznak Budapesten

2022. szeptember 27-30. között afrikai és eurázsiai nemzetek találkoznak Budapesten, hogy lépéseket tegyenek a vándorló vízimadarak élőhelyeik hatékonyabb védelme érdekében. Ez az első alkalom, hogy nemzetközi természetvédelmi egyezmény döntéshozó testületi ülésének Magyarország ad otthont.

Tovább >>>

Fákat kellett kivágni a terjedő szúkár miatt a Soproni-hegyvidéken

Az idei év országszerte aszályos volt, így a Soproni-hegyvidéken is kevesebb csapadékot mértek a megszokottnál. A lucfenyő hazánk klímazónájában már nagyon érzékeny a szárazságra – egyrészt, mert természetes előfordulása határán vagyunk; másrészt, mert nem tudja hatékonyan tárolni a vizet. Ennek következtében száradni kezdenek az ágai, koronája kiritkul, így sajnos hamar kártevők és betegségek célpontjává válik.

Tovább >>>

Változás várható a trófeabírálatban

2022. január 1-től szorosabb határidőhöz kötik a trófeabírálatot - hívja fel a figyelmet az Országos Magyar Vadászkamara. Tovább >>>

Elhunyt az orvvadászat közben fejbe lőtt Bihar megyei erdész

Nem tudták megmenteni a nagyváradi orvosok annak a mézgedi erdésznek az életét, akit a társa pénteken – vélhetően tévedésből – fejbe lőtt a Magyarremetét övező erdőben rendezett illegális vadászaton - írja a Krónika. Tovább >>>

Új, modern STEYR traktorokat kaptak az erdészeti iskolák

November 3-án három új oktató traktorral gazdagodott a Középmagyarországi Agrárszakképzési Centrum. A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum három iskolájába – a váci Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba, a piliscsabai Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba, illetve az örkényi Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba – kerültek az oktató járművek, amelyeket egy pályázat keretein belül nyertek el az iskolák az Agrárminisztérium jóvoltából. Tovább >>>

A piliscsabai erdészeti iskola is kapott új, modern STEYR traktort

Három új oktató traktort kap a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum. A három iskolába, a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba, a Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba, illetve a piliscsabai, erdésztechnikus, erdészeti szakmunkás képzésben is résztvevő Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba kerülnek az oktató járművek, amelyeket egy pályázaton nyertek el az iskolák.Tovább >>>

1. / 3. oldal > >>