Keresési találatok erre a cimkére: vadászkutya

A  Roth-féle szálalótömbben végeztek fakitermelés jelölést

A szakmai körökben közismert Roth-féle szálalótömbben – azon belül is a Sopron 182/B erdőrészletben – közösen végeztek fakitermelés jelölést a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Soproni Egyetem Erdőműveléstani Tanszék munkatársai. A szakmai munkába a nyári gyakorlatot a Soproni Erdészetnél töltő erdőmérnök hallgatók is részt vettek.

Tovább >>>

A Komatsu Forest az erdészeti gépek villamosítására összpontosít

A Komatsu Forest egy teljesen új fejlesztési részleget épít fel, amely az erdészeti gépek villamosítására összpontosít – hívja fel a figyelmet a Lesprom.

Tovább >>>

Az erdők és a víz kapcsolata fontosabb, mint valaha
Sajtóközlemény

Az erdők és a víz kapcsolata fontosabb, mint valaha

A tavalyi súlyos aszály a hazai erdőket sem kímélte, és világossá tette, hogy az erdők és a víz kapcsolata, a vizekkel való megfelelő gazdálkodás fontosabb, mint valaha.

Tovább >>>

A vasúti fafuvarozás fejlesztéséről egyeztettek
Sajtóközlemény

A vasúti fafuvarozás fejlesztéséről egyeztettek

Önkéntes erdei hulladékgyűjtési akció során elemezték a vasúti fafuvarozás fejlesztésének lehetőségeit nyolc erdészeti vállalat döntéshozói a Rail Cargo Hungaria (RCH) és a Rail Cargo Logistics - Hungaria (RCL-HU) menedzsmentjével. Az évente hagyományosan megrendezett erdőtisztítási esemény résztvevői értékelték a lakossági tűzifaprogram logisztikai megvalósításának eredményeit, és tájékozódtak a vasúti faexport kilátásairól is.

Tovább >>>

Dráma, feszültség, izgalom - Strúbel Bence nyerte a STIHL Timbersports emlékversenyt, de nem sokon múlt

Minden idők talán legizgalmasabb, legfordulatosabb küzdelme zajlott Mátraházán, a 2023-as STIHL Timbersports Martin Komárek Emlékversenyen, aminek komoly tétje volt. Itt derült ki ugyanis, hogy ki vehet részt a nemzetközi kvalifikációs tornán, ami akár egyéni világbajnoki szereplést is jelenthet nemzeti színekben.

Tovább >>>

Hőségriasztás Olaszországban – A tűzoltók készen állnak az esetleges erdő- és bozóttüzekre

Szardínia szigetén 43 Celsius fokot várnak, és a kánikula egészen a hétvégéig eltart az egész országban az olasz polgári védelem keddi figyelmeztetése szerint.

Tovább >>>

Leginkább az erdő- és szántóterületek drágultak tavaly

Tavaly 19 százalékkal kevesebb tranzakció keretében 21 százalékkal kisebb termőföld-terület cserélt gazdát, mint egy évvel korábban, az árak emelkedése viszont továbbra is töretlen, 2022-ben 3,2 százalékkal nőtt az eladott termőföldek átlagos hektárára - derül ki a legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ingatlanforgalmi adatbázisát dolgozta fel.

Tovább >>>

Ősszel debütál az új FARMA forwarder

Megérkeztek az első fotók a FARMA LF8 forwarderről, melyet a nagyközönségnek először Észtországban mutatnak be szeptemberben.

Tovább >>>

Már az első fordulóban az élre állt a Bakonyi Bogvágó Banda a keszegi fakitermelő versenyen

Idén visszatért a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság egyik legrégibb helyszíne is, hiszen 12. alkalommal zúghattak fel a motorfűrészek a Nógrád megyei Keszeg településen. A versenysorozat talán legjobb hangulatú regionális fordulóján nagy meglepetés nem történt, a tavalyi döntőn első tízben végző Bakonyi Bogvágó Banda már az első fordulóban az élre állt, és a délután folyamán még javítani is tudott, míg a vetélytársak rontottak a második körben.

Tovább >>>

Összegyűjtötték, majd elrejtették az agancsokat az erdőben

Befejezte a rendőrség a vizsgálatot az agancsokat gyűjtő férfiak ellen.

Tovább >>>

Megérkezett a Komatsu új harvestere

Egy új harvester, amely egyesíti az erőt és a termelékenységet a kiváló terepkezeléssel. A Komatsu 951XC a Komatsu Forest kifejezetten a kihívásokkal teli körülményekre tervezett gépsorozatának legnagyobb gépe, így a gyártó már a nyolckerekű harvesterek terén is teljes választékkal áll megrendelői rendelkezésre. 

Tovább >>>

A Volvo hidrogénüzemű elektromos teherautókat tesztel közutakon

A csak vízgőzt kibocsátó hidrogénüzemű üzemanyagcellás teherautók a Volvo Trucks nulla kibocsátású termékportfóliójának fontos részét képezik. A járművek most egy fontos mérföldkövet tettek meg a közutakon való tesztvezetéssel.

Tovább >>>

Országszerte zivatarokra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tovább >>>

A klímaváltozás a méhek életére sincs tekintettel

Miképp támogathatja a beporzók védelmét hazánk vezető gyümölcslé gyártója?

Tovább >>>

<< < 4. / 57. oldal > >>