Keresési találatok erre a cimkére: terményár

Hivatásos katonákat gyanúsítanak orvvadászattal Kovászna megyében

Nyolc személyt, köztük négy hivatásos katonát gyanúsít orvvadászattal a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) a székelyföldi Kovászna megyében - írta csütörtökön a DNA közleménye alapján az Agerpres.

Tovább >>>

Házkutatást tartottak a falopással vádolt férfiaknál

Erdészeti bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt három marossárpataki férfi lakhelyén tartottak házkutatást a rendőrök. Kettőt közülük 24 órára őrizetbe vettek – írja a Székelyhon.ro.

Tovább >>>

Biomasszaként hasznosulnak a karácsonyfák Pécsen

A Veolia csoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. idén is fogadja a Pécs környékén utcára dobott karácsonyfákat, és biomasszaként hasznosítja újra a város erőművében.

Tovább >>>

Csaknem háromezer medvének már bizonyított a léte Romániában

A genetikai minták alapján végzett medveszámlálás is azt bizonyítja, hogy több ezer medvének nem jut megfelelő élőhely Romániában - nyilatkozta Benedek Barna, a felmérést végző munkacsoport vezetője a Székelyhonnak.

Tovább >>>

A korábban javasolt szám felére csökkentik a barna medvék kilövési kvótáját

Romániában a korábban javasolt szám felére csökkentik a barna medvék kilövési kvótáját, az új sarokszámokat kedden ismertette Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.

Tovább >>>

Még egyeztetnek a medvék kilövését engedélyező megelőzési kvótáról

Még egyeztetne a medvék kilövését engedélyező megelőzési kvótáról Mircea Fechet román környezetvédelmi miniszter, aki szerint az elődje által aláírt miniszteri rendelet "kezdeti" fázisban van.

Tovább >>>

Természetvédelmi területeken randalíroztak a terepmotorosok

A hatályos törvények szigorítását kérik kolozsvári környezetvédő civilek a romániai hatóságoktól, mert az elmúlt időszakban Erdély több megyéjében a természetvédelmi területeken randalírozó, engedély nélkül versenyt szervező terepmotorosokra panaszokodnak a helyiek.

Tovább >>>

A medvepopulációról és a törvénytelen fakitermelésekről tájékozódik az Európai Parlament

Romániában tesz látogatást hétfőtől csütörtökig az Európai Parlament petíciós bizottságának küldöttsége, hogy a medvetámadásokról és az illegális fakitermelésekről tájékozódjon – közölte Vincze Loránt RMDSZ-es európai parlamenti képviselő.

Tovább >>>

Emberre támadt a medve Szovátán

Emberre támadt egy medve kedd délelőtt az erdélyi Szovátán. A 36 éves férfira a népszerű üdülőhely területén lévő egyik juhakol közelében támadt a nagyvad, több sérülést okozva - közölte kedden a Maros megyei vészhelyzeti felügyelőség (ISU).

Tovább >>>

Szigorúbb intézkedéseket hoznak a barna medvék magas száma miatt Romániában

Szigorúbb megelőző intézkedéseket hoz a romániai környezetvédelmi minisztérium a barnamedvék magas száma miatt, az új miniszteri rendelettervezet jóval több nagyvad kilövésére adna engedélyt, és a védekezést is jobban elősegítenék - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Bukarestben Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Tovább >>>

Emelkedett a szilárd biomassza-felhasználás a hazai energiatermelésben a múlt évben

Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2021-es éves energiastatisztikai riportja, amely a hazai energiatermelésre, -ellátásra és felhasználásra vonatkozó éves adatokat mutatja be. 2021-ben az elsődleges energiahordozók termelése kis mértékben emelkedett, amelyen belül a megújuló energiahordozókból származó termelés is nőtt.

Tovább >>>

A tervezettnél félmillió köbméterrel több fát termel ki a Romsilva

Az eredetileg tervezettnél félmillió köbméterrel több fát dob piacra idén a Romsilva, írja az economedia.ro. Az állami erdőgazdálkodási vállalat azt követően döntött erről, hogy több piaci szereplő arra figyelmeztetett, áruhiányhoz fog vezetni a tűzifa árának hatósági szabályozása.

Tovább >>>

Ennyi támogatást kaptak idén a székelyföldi erdőtulajdonosok

Romániában ebben az évben már több mint 200 millió lejt fizetett ki támogatásként az erdőtulajdonosoknak a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdőgazdálkodási Minisztérium.

Tovább >>>

Románia: 2026-ig 56 000 hektárt erdősítenek, megreformálják az Erdőőrséget

Összesen 56 000 hektárnyi területet erdősítenek Romániában 2026-ig, jelentette be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter kedden, miután közvitára bocsátották az erdősítésre és erdőfelújításra vonatkozó útmutatókat.

Tovább >>>

Ültetvények miatt tűnhet el a piacról a székely erdők havasi áfonyája

Székelyföld híres erdei gyümölcsének, a havasi áfonyának a helyét átvette a bogyós gyümölcs termesztett változata. Ma már két-három hektárnyi területen termelik meg azt a mennyiséget, amelyet több száz hektár erdőből gyűjtenek be a szedők. Az új romániai slágernövény nagy mennyiségben jelent meg a magyarországi piacokon is „erdélyi áfonyaként”. Holott nem egészen az.

Tovább >>>

1. / 7. oldal > >>