Keresési találatok erre a cimkére: takarmány

Közösen ellenőrizték az erdőket a rendőrök és a Nyírerdő erdészei

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság egyenruhásai a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. munkatársaival és polgárőrökkel tartottak közös ellenőrzést kedden - írja a police.hu.

Tovább >>>

Tűzifaakciót hirdet a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. tűzifaakciót hirdet 2023. november 10-től november 17-ig, vagy amíg a készlet tart.

Tovább >>>

Mozgásérzékelő jelezte a vadat, lefoglalták az engedély nélkül tartott fegyvereket

A fonyódi nyomozók egy 55 éves viszi lakos házánál tartottak kutatást október 30-án reggel, mely során engedély nélkül tartott lőfegyvereket, lőszereket, hangtompítót, éjszakai képalkotó irányzékot, valamint számszeríjakat, nyilakat, trófeákat, az elejtett vadak feldolgozásához használt eszközöket és vadhúst is találtak - tájékoztat a police.hu.

Tovább >>>

Napelemparkot alakítottak ki a bakonyi fűrészárú gyárnál

A térség életében kiemelt jelentőségű, hogy egy állami társaság saját forrásából 350 millió forintot fordítson energiaellátásának fejlesztésére. A Franciavágási Fűrészáru Gyár megújuló energiát előállító napelempark kialakításával az önellátás irányába halad tovább a Bakonyerdő Zrt.- mondta el Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára az ünnepélyes átadón.

Tovább >>>

Tévinformációk ellen: nincs érdemi változás a vadgázolással kapcsolatos szabályozásban
Sajtóközlemény

Tévinformációk ellen: nincs érdemi változás a vadgázolással kapcsolatos szabályozásban

Az elmúlt hetekben a sajtóban többször jelentek meg fél- és tévinformációk a vadgázolások során keletkező károkra vonatkozó jogi szabályozásról. A Vadgazdálkodási törvényben ugyan valóban hatályba lépett egy kapcsolódó kiegészítés július 1-jétől, ez azonban a gyakorlatban semmilyen újdonságot nem jelent – hívja fel a figyelmet a az Országos Magyar Vadászkamara.

Tovább >>>

Gyermekotthonok felújításában nyújtanak segítő kezet az erdészetek

Néhány év alatt az ötödik gyermekotthon felújításában működnek közre az állami erdészeti társaságok, illetve az Agrárminisztérium. Öröm és megtiszteltetés ebben a munkában részt venni – jelentette ki Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthon épületfejlesztését bejelentő sajtótájékoztatón.

Tovább >>>

Makkgyűjtési program indul a Bakonyerdő területén

A Bakonyerdő Zrt. makkgyűjtési programot hirdet saját erdeiben. 

Tovább >>>

Csaknem háromezer medvének már bizonyított a léte Romániában

A genetikai minták alapján végzett medveszámlálás is azt bizonyítja, hogy több ezer medvének nem jut megfelelő élőhely Romániában - nyilatkozta Benedek Barna, a felmérést végző munkacsoport vezetője a Székelyhonnak.

Tovább >>>

Össze kell egyeztetni a nagyvadak védelmét és a mezőgazdaság, állattenyésztés szempontjait

Noha a farkasok visszatérése az Európai Unió olyan régióiba, ahol hosszú ideig nem voltak jelen, egyre gyakrabban vezet konfliktusokhoz a helyi mezőgazdasági és vadász közösségekkel, a vadállatok védelmét össze lehet egyeztetni az emberi tevékenységekkel - jelentette ki Mairead McGuinness pénzügyi stabilitásért, pénzügyi szolgáltatásokért és tőkepiaci unióért felelős biztos Strasbourgban szerdán.

Tovább >>>

Erdőmegújítás kezdődik a Kisréten

A Kisréten található bükk, tölgy és hárs fajokból álló erdőben beavatkozásra van szükség, melynek célja egyrészt az erdő egészségi állapotának javítása és stabilabb, ellenállóbb erdőszerkezet kialakítása, másrészt az erdő természetes megfiatalításának segítése – hívja fel a figyelmet a Mecsekerdő Zrt.

Tovább >>>

Erdészeti feltáróút felújítására írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Tormafölde-Kiscsehi erdészeti feltáróút III. szakaszának felújítására.

Tovább >>>

Új törvénymódosítás védi az erdőket

A magyar erőgazdálkodás szabályozása Európa legszigorúbbjai közé tartozik. Ennek köszönhető, hogy az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt Magyarországon az erdőterületek aránya, és európai léptékben az egyik legnagyobb erdőtelepítési és fásítási program zajlik hazánkban. Léteznek azonban olyan beruházások, ingatlanfejlesztések, illetve igénybevételek, melyek erdőterületeket is érintenek, az erdőtörvény júliusi módosítása pont ezen a téren hozott örvendetes változásokat.

Tovább >>>

Gemencen megkezdődött a gímek bőgése

Megkezdődött a gímszarvas bikák bőgése Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében.

Tovább >>>

Letartóztattak két férfit az elpusztult, jeladós svájci farkas ügyében

Nagy felháborodást keltett annak a farkasnak a története, aki hazánkban pusztult el. 

Tovább >>>

<< < 2. / 5. oldal > >>