Keresési találatok erre a cimkére: Solymár

Mesék az erdőkből, az erdőről - Nagyszerű gyermekkönyvek rendelhetők!

Három gyermekkönyv is megrendelhető az Erdő-Mező honlapján, amelyek a szórakozás mellett játékos tanulást is biztosítanak a kicsiknek. A kiadványokból mesék és illusztrációk által megismerhetők az erdők állatai, fái és gombái. Akár karácsonyi ajándéknak is kiváló!

Tovább >>>

Nótáskönyv az akácról a MEGOSZ kiadásában

Puskás Pál szerkesztésében, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének kiadásában 500 példányban megjelent az akác nótáskönyv, ami megrendelhető a MEGOSZ titkárságán.

Tovább >>>

Könyvajánló: Versenyképes erdőgazdálkodás és fatermesztés

Megjelent a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiadásában és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával a Versenyképes erdőgazdálkodás és fatermesztés című kiadvány. A mű az „Erdőgazdák új könyve” tematikája alapján huszonkét szerzővel követi a korszerűsített fejezeteket. A kiadvány előszavában Pápai Gábor szerkesztő az alábbiakat írja.

Tovább >>>

Fantasztikus a világ leghosszabb fafaragása - Guinness rekord (+KÉPEK)

Az egyik legújabb Guinness rekord a kínai Zheng Chunhui nevéhez fűződik - írja a fataj.hu A művész 4 éven keresztül készítette a világ leghosszabb fafaragását. Az alkotás 12,286 méter hosszú, 3,075 méter magas és 2,401 méter széles.

Tovább >>>

A világ legnagyobb farakása Svédországban (+KÉPEK)

A képeken a svédországi Byholma város használaton kívüli repülőtere látható.  Svédországban helyi látványosság lett, miután gigantikus fa-lerakatot csináltak belőle.

Tovább >>>

Bemutatták a Sóstói-erdő című könyvet

Az Erdők Hete rendezvénysorozat részeként mutatták be a Sóstói-erdő című könyvet Nyíregyháza-Sóstóhegyen. A NYÍRERDŐ Zrt. gondozásában megjelent kötet szerzői arra vállalkoztak, hogy egy átfogó monográfiában foglalják össze a tudnivalókat a nyírségi megyeszékhely ékkövéről.

Tovább >>>

Fafeldolgozó üzem perelte be az OTP-t

Egy felszámolás alatt lévő montenegrói fafeldolgozó üzem perelte be az OTP-t, egyelőre nem tudni, miért. Az OTP 2007-ben milliós projekthitelt adott a cégnek.

Tovább >>>

Fontosnak tartotta a hatékony fafeldolgozást - 150 éve született Henry Ford

Néhány napja, július 30-án volt 150 éve, hogy megszületett az autógyártás egyik legkiemelkedőbb személye, Henry Ford. 1963-ban született egy michigani farmon, ahol később "földműves-lokomotívot", azaz egy gőzmotorral működő traktort épített. Ekkor földművelésből és egy fűrészmalom üzemeltetéséből élt meg - talán ennek is köszönhető, hogy az autógyártásnál nagy hangsúlyt fektetett a famegmunkálásra és annak hatékonyságának megnövelésére.

Tovább >>>

Német vállalkozók vásárolják fel a lengyel erdőket

A lengyel faipar a kormány segítségét kéri annak megakadályozására, hogy német vállalkozók vásárolják fel a hazai erdőket.

Tovább >>>

Könyvajánló - Az európai fák és cserjék kártevő rovarai és kórokozói

Népes európai szerzőgárda (köztük az Erdészeti Tudományos Intézet két kutatója, Koltay András és Csóka György) munkája az az 535 oldalas, nagyalakú (24x29cm) színes, kemény borítós atlasz, ami az európai fák és cserjék kártevő rovarait és kórokozóit gyűjti össze.

Tovább >>>

Elfeledett gyümölcseink: A háziberkenye és a barkócaberkenye (Könyvajánló)

Valljuk meg őszintén, még a gyakorló hegy- és dombvidéki erdészeink közül is akad jó pár kolléga – nem beszélve az alföldi zöldkalaposokról -, aki észre sem venné területén az ott észrevétlen meglapuló, még a koronaszintet is elérő házi berkenye fát vagy a cserjeszintben hosszú évekig szerényen küzdő házi berkenye fiatal példányait.

Tovább >>>

KÖBÖZŐKÖNYV 2013 - rönk és hengeresfa köbözéshez

A héten jelent meg a KÖBÖZŐKÖNYV - Rönk és egyéb hengeresfa köböző táblázatok című kiadvány 5. kiadása.

Tovább >>>

<< < 4. / 4. oldal