Keresési találatok erre a cimkére: sertés

Pályázat a Márki vadászház felújítására

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Márki vadászház (Oltárc, külterület hrsz.:0192; falutól keletre ~2 km-re az erdőben) felújítására.

Tovább >>>

Erdészeti gépeket is láthatunk az AGROmashEXPO-n

Írjátok fel a naptárba: 2024. január 24. és 27. között rendezik meg az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítást, melyen ahogy már megszokhattátok, erdészeti gépeket is felvonultatnak majd. Nézzük, mely cégek azok, akik biztosan bemutatják gépeiket hazánk legnagyobb agrárrendezvényén.

Tovább >>>

Erdészeti feltáróút felújítására írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Tormafölde-Kiscsehi erdészeti feltáróút I. szakaszának felújítására.

Tovább >>>

Napsütés, de hóesés és fagy is várható a héten

Télies idő várható a héten sok napsütéssel: a csúcshőmérséklet jellemzően fagypont körül alakul, és éjszakánként országszerte fagyra kell készülni, pénteken és szombaton hajnalban a szélvédett körzetekben akár mínusz 12 Celsius-fok is lehet. A hét első felében még elszórtan lehet gyenge havazás, majd ez is megszűnik, de a szél élénk, olykor erős lehet - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Árvízi védekezés Gemencen

A Dunán levonuló árhullám a bajai vízmérce szerint 820 centiméterrel tetőzött 2023. december 30-án éjszaka 22:00 és 23:00 óra között. A Gemenc Zrt., mint az Alsó-Duna-völgyében található állami tulajdonú ártéri területek, erdők vagyonkezelője az árhullám levonulása előtt megtette a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az ártéri infrastruktúrát, az ártéren található értékeit, a vadállományt megvédje.

Tovább >>>

Bükkerdő talajában fedeztek fel új ugróvillás fajokat

Két, a tudományra nézve új ugróvillás (Collembola) fajt írtak le kutatók a Soproni Egyetem oktatójának vezetésével – hívja fel a figyelmet a felfedezésre a felsőoktatási intézmény.

Tovább >>>

Erdészek segítségével több mint kétszáz mentőállomás kap fenyőfák

Fenyőfákkal köszöntük meg az Országos Mentőszolgálat bajtársainak egész éves munkáját – írta közösségi oldalán az agrárminiszter, egyúttal bejelentve, hogy az állami erdészeti társaságok közreműködésével 256 mentőállomásra juttatnak el örökzöldeket karácsonyig.

Tovább >>>

VIDEÓ - Új Ponsse harvester és csörlős rendszer, Westtech, Jenz és Sampo érdekességek

Sampo... Ponsse... Westtech... JENZ... Erdészeti gépgyártók, amelyeket hazánkban a Forest Power Kft. forgalmaz, és amelyek ott voltak a 2023-as AUSTROFOMA kiállításon is. Az Alpokban megrendezett eseményen az erdészeti vállalkozók, köztük a magyar szakemberek is, számos eszközt kipróbálhattak, illetve tekinthettek meg a gyakorlatban, köztük például a PONSSE harvesterének azt a fejlesztését, ami egy csörlő segítségével akár 45 fokos szögű lejtőn is hatékony, gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé.

Tovább >>>

Intenzív havazás várható az ország északi és északkeleti területein

A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

Tovább >>>

Videón a legújabb John Deere erdészeti gépek

Az idei Austrofoma erdészeti rendezvény egyik legjelentősebb kiállítója az ÖFORST Forsttechnik GmbH volt. A területen a látogatók a harvesterek és IBC 3 rendszerrel szerelt forwarderek mellett egy különleges vonszolót is láthattak.

Tovább >>>

Erdészeti feltáróút építésére írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Bánkürtösi erdészeti feltáróút építésére.

Tovább >>>

Közösen ellenőrizték az erdőket a rendőrök és a Nyírerdő erdészei

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság egyenruhásai a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. munkatársaival és polgárőrökkel tartottak közös ellenőrzést kedden - írja a police.hu.

Tovább >>>

Tűzifaakciót hirdet a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. tűzifaakciót hirdet 2023. november 10-től november 17-ig, vagy amíg a készlet tart.

Tovább >>>

Napelemparkot alakítottak ki a bakonyi fűrészárú gyárnál

A térség életében kiemelt jelentőségű, hogy egy állami társaság saját forrásából 350 millió forintot fordítson energiaellátásának fejlesztésére. A Franciavágási Fűrészáru Gyár megújuló energiát előállító napelempark kialakításával az önellátás irányába halad tovább a Bakonyerdő Zrt.- mondta el Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára az ünnepélyes átadón.

Tovább >>>

<< < 2. / 54. oldal > >>