Keresési találatok erre a cimkére: orvvadász

Erdészeti traktorral ütközött egy személyautó (+FOTÓK)

Egy erdészeti traktor karambolózott egy személyautóval Vas vármegyében.

Tovább >>>

A mellékletek listájával bővült „Az erdőpotenciál abiotikus vagy biotikus károkozást követő helyreállítása” című felhívás

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága tájékoztatta a támogatást igénylőket, hogy a 2024. március 20. napján megjelent „Az erdőpotenciál abiotikus vagy biotikus károkozást követő helyreállítása” című (KAP-RD41-2-24 kódszámú) pályázati felhívás kiegészült a kötelezően csatolandó mellékletek listájával, melyet annak 13. pontja tartalmaz.

Tovább >>>

Illegális szóró, vadkamera - Orvvadászokat kaptak el

A Tamási Rendőrkapitányságon eljárás indult ismeretlen tettes ellen orvvadászat bűntette miatt - írja a police.hu.

Tovább >>>

Új generáció a dobogón, Strúbel Bence ismét győzött – Ilyen volt a karádi STIHL Timbersports favágó verseny

Meglepő hibázások, fülledt meleg, feladott továbbjutás, kétszer is kieső versenyző, hibátlan bajnok és új generációs dobogósok. Röviden így lehetne összefoglalni a július 29-i, karádi STIHL Timbersports felkészülési versenyt, amit megkérdőjelezhetetlenül a 21 éves Strúbel Bence nyert meg - zsinórban a negyedik felnőtt megmérettetését. Mögötte a mindössze egy éve versenyző dányi Szabó Péter állhatott dobogóra, míg Andráska Zoltánnak is meglett a régóta áhított dobogós eredmény.

Tovább >>>

Közel egy tucat fegyvert és félezer lőszert foglaltak le egy orvvadász házában

A kunadacsi férfi lelőtt egy vadat, tetten érték a bűnös tevékenysége közben – írja a police.hu. A közlemény szerint a  lakása közel tucatnyi fegyvert és puskát, valamint félezernél is több lőszert rejtett.

Tovább >>>

Küzdenek az erődtűzzel a Kanári-szigeteken, védik a nemzeti parkot

A Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén negyedik napja küzdenek az erdőtűzzel, amely veszélyezteti a La Caldera de Taburient nemzeti parkot - közölték a helyi hatóságok.

Tovább >>>

Erdőt is veszélyeztetett a tarlótűz

Tölgyerdő szomszédságában kapott lángra a tarló a napokban a Vas vármegyei Sótony külterületén – tájékoztat a Katasztrófavédelem.

Tovább >>>

Kiégett egy fakitermeléshez használt munkagép (+KÉPEK)

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy fakitermeléshez használt Doosan kotrógép Zala vármegyében – tájékoztat a katasztrófavédelem.

Tovább >>>

Ellenszert találhattak a gyilkos galóca mérgére

Tudósok úgy vélik, hogy megtalálták a világ legmérgezőbb gombájának számító gyilkos galóca toxinjának ellenszerét - írta a The Guardian című brit napilap online kiadása.

Tovább >>>

Kiadvány részletezi a KAP erdészeti támogatási lehetőségeket

Az Agrárminisztérium Erdőkért felelős Államtitkársága, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Közös Agrárpolitika támogatási lehetőségei 2023-tól az erdőgazdálkodásban” címmel kiadványt készített. A 12 oldalas tájékoztató az erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók, erdészeti szakemberek számára áttekintést nyújt a következő évek KAP keretében megvalósuló támogatás politikájáról.

Tovább >>>

Az erdőtüzek felszámolására specializálódnak a katasztrófavédelem új tűzoltóautói

Erdő- és vegetációs tüzek terjedésének hatékonyabb megakadályozását segítik majd azok a tűzoltó gépjárművek, amelyeket a közlejövőben szerez be a katasztrófavédelem – tájékoztat honlapján a főigazgatóság.

Tovább >>>

Mutajuk a 2023 őszén induló szakirányú továbbképzéseket a SOE Erdőmérnöki Karán

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán 2023 szeptemberében az alábbi szakirányú továbbképzések indulnak.

Tovább >>>

Orvvadászok ellen emeltek vádat Baranyában

Egyebek mellett orvvadászat és lopás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség két magyar és egy szlovák férfival szemben, aki 2016 és 2020 között a Béda-Karapancsa vadászterületen 190 vadat ejtett el jogtalanul és okozott ezzel nyolcvanmillió forintos kárt - tájékoztat a Baranya Megyei Főügyészség.

Tovább >>>

Árverés a Zalaerdőnél - MTZ traktor, forwarder, terepjáró, vadászfegyver és sok más erdészeti gép

A ZALAERDŐ Zrt. nyilvános árverés keretében értékesíteni kívánja alábbi eszközeit. Tovább >>>

Öt év alatt duplájára nőtt a mezőgépésznek tanulók száma

A mezőgazdaság Magyarország gazdaságának egyik fő hajtómotorja, mely a bruttó hazai termék (GDP) termeléséhez 3,8 százalékkal járult hozzá a tavalyi évben. Az agrárium dinamikus fejlődése többek között a folyamatos gépberuházásoknak és fejlesztéseknek, az egyre magasabb felszereltségű, intelligens mezőgazdasági munkagépeknek köszönhető, melyek javítják a termelékenységet.Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>