Keresési találatok erre a cimkére: körfűrész

Elrajtolt a fakitermelő bajnokság - Az országos bronzérmes magabiztosan győzött Császáron

Egy rendkívül színvonalas és nagyon izgalmas regionális versennyel indult a 2024-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság a Komárom-Esztergom vármegyei Császáron. Április 20-án ugyanis a Vérteserdő Zrt., Császár Önkormányzata és a helyi szakkereskedés, az Agrogold Gazdabolt által szervezett regionális fordulón 9 csapat, köztük tavalyai dobogósok, újoncok, valamint fiatalok vettek részt. A versenyt végül a 2023-as döntő bronzérmese, a Bajnai Erdészet & Alba Berkenye & Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóság négyese nyerte meg.

Tovább >>>

A többműveletes fakitermelő gépek alkalmazásáról is szó lesz a konferencián

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának Erdő- és Természeti Erőforrás-gazdálkodási Intézete és az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Gépesítési Szakosztálya Prof. Dr. Horváth Béla 75. születésnapja alkalmából konferenciát szervez, mely egyben az MTA Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottságának ülése is.

Tovább >>>

Drónos és lovas rendőrök működtek együtt az erdészekkel

A Vérteserdő Zrt. és a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőrkapitányság pénteken ismét közös járőrszolgálat tartott a társaság által vagyonkezelt gerecsei erdőterületeken.

Tovább >>>

A STIHL ad otthont az OEE és a NAK erdészeti gépbemutatójának

Az Agrárgazdasági Kamara és az OEE Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai rendezvényének ad otthont októberben az Andreas STIHL Kft. Az eseményen az erdészeti gépeket gyakorlatorientáltan mutatják be az érdeklődőknek. 

Tovább >>>

Nyolcezer sorfát ültetnek el a településfásítási program őszi időszakában

Tovább zöldülnek a hazai kistelepülések. Szeptember első hetében megkezdődött a Településfásítási Program harmadik ütemének őszi ültetési időszakában ültetendő sorfák kiszállítása az önkormányzatokhoz. 

Tovább >>>

„Az erdész szakma nem egy múltból itt maradt, már meghaladott szakterület.”

Az erdőterület növelése és a meglévő erdők tudatos kezelése kulcsszerepet játszik Magyarország klímavédelmi célkitűzéseinek megvalósulásában – jelentette ki Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára az Országos Erdészeti Egyesület 153. Vándorgyűlésén, Zánkán.

Tovább >>>

Idén is zalai szakember lett az Év Erdésze verseny győztese

Ismét zalai szakember lett az Év Erdésze verseny első helyezettje az országos megmérettetésen.

Tovább >>>

Kiderült, ki képviseli a SEFAG Zrt.-t az országos versenyen

Több éves kihagyás után idei évben ismételten megrendezték az Év Erdésze Verseny területi előválogatója a SEFAG Zrt.-nél. A társaság 8 erdészetétől két-két erdész kolléga érkezett, hogy megmérettesse magát, s szakmai tudását. 

Tovább >>>

Jánosi Kristóf képviseli a Zalaerdőt az országos versenyen

Május elején tartották meg az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Az Év Erdésze 2023” elnevezésű szakmai verseny helyi fordulóját az Olgamajori Vadászkastélynál, amelyen a Zalaerdő Zrt. öt erdészetének húsz erdésze mérte össze tudását.

Tovább >>>

Strapabíró pickup az új Amarok

Az új Amarok hajtásáról erőteljes és gazdaságos turbófeltöltésű motorok gondoskodnak, kétféle összkerékhajtási rendszeren keresztül. Felszereltségétől függően több mint 25 vezetői segédrendszer, akár 12,3 col képátlójú kijelzőfelületek és képernyők találhatók benne.

Tovább >>>

Vérteserdő: csak olyan viszonteladókkal tárgyalnak, akik nem akarnak extraprofitot szerezni a tűzifán

A Kemma.hu érdeklődésére információkat osztott meg a hatósági áras és a szociális tűzifa programmal kapcsolatban Macsek Lajos, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója.

Tovább >>>

Farkaslakán találkoznak a székelyföldi erdészek, ahol összemérik a tudásukat is

A Székelyföldi Erdőtulajdonosok és Erdőgazdálkodók Szövetsége 2017-ben hatodik alkalommal rendezi meg a Székelyföldi Magánerdészetek Találkozóját július 21-én, Farkaslakán, a községi sportkomplexumban, ahol a Székelyudvarhelyi Magánerdészet lesz a házigazda.Tovább >>>

Nánási Zsolt István kerületvezető erdész: "Dobogós helyen szeretnék végezni"

Nánási Zsolt István a székesfehérvári erdészet velencei erdészkerületében dolgozik mint kerületvezető erdész. A mindennapjait tekintve jellemző, hogy reggel korán kel, majd - közmunkásaival és munkatársaival együtt - csakhamar nekilát a napi elintézendőknek. Ezek között szerepel gyérítés, művelési munkálatok és fahasználat is, de olykor-olykor vaddisznóhajtáson is részt vesznek. - Aránylag összetett munka ez - mondja. Emellett ők felelnek például az erdők ápolásáért is, amelynek lényege, hogy a kivágott erdőrészt, területet ugyanolyan - ha nem jobb - minőségben pótolják.Tovább >>>

A legjobb erdészek Somogy zöld szívében - Kisfilm a 2017-es Év Erdésze Verseny országos döntőjéről (VIDEÓ)

Múlt héten a Kaszó Zrt. területén rendezték meg a 2017-es Év Erdésze Versenyt, amelyről az Erdő-Mező már rövid tudósításban beszámolt. A helyszínen videót is készítettünk, amelyben megszólalnak a szervezők, és az egyik székelyföldi versenyző is. Kisfilm Magyarország és Székelyföld legjobb erdészeinek megmérettetéséről, amelyből kiderült, hogy miért is volt könnyített pálya az erdélyi vendégeknek a somogyi erdő. Tovább >>>

Év Erdésze Verseny 2017 - Szehágel István somogyi szakember lett az ország legjobb erdésze (+KÉPEK)

Rendkívül melegben, június 21. és 22. között rendezték meg a 2017-es Év Erdésze Verseny országos döntőjét, amelyet ezúttal az Országos Erdészeti Egyesület megbízásából a Kaszó Zrt. szervezett meg. A tavalyihoz hasonlóan 19 magyarországi és három erdélyi szakember mérte össze tudását a megmérettetésen. 2017-ben végül az év erdésze a SEFAG Zrt. munkatársa, Szehágel István lett!Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>