Keresési találatok erre a cimkére: konferencia

Felértékelődik az erdőgazdálkodás és a faipar az Európai Unióban
Sajtóközlemény

Felértékelődik az erdőgazdálkodás és a faipar az Európai Unióban

November végén rendezték Finnországban a New European Bauhaus kezdeményezés keretei között az európai, főleg észak-európai fenntartható fahasználati gyakorlatokkal és foglalkozó Into the Woods konferenciát. Az eseményen részt vett az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, mellette Sanna Marin finn és Kaja Kallas észt miniszterelnök, valamint Ebba Busch svéd miniszterelnök-helyettes is. Mindez arra utal, hogy az erdőgazdálkodás, a faipar és maga a fa mint fenntartható nyersanyag egyre fontosabbá válik az Európai Unió gazdaságpolitikájában. Magyarországon a Soproni Egyetem hagyományosan a faipari és erdészeti képzések és kutatások központja. Az intézmény fenntarthatósági képzéseivel a január 18-i nyílt napon ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Tovább >>>

Segítség az erdőgazdálkodóknak: jogász szakembereket tömörítő egyesület alakult

A magyar erdőgazdálkodók szigorú jogszabályi keretek között tevékenykednek, amely garantálja a hazai erdők használatának fenntarthatóságát – mondta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár „Az erdőgazdálkodás aktuális jogi kérdései” című konferencián, melynek keretében megalakult a jogász szakembereket tömörítő Lex Silvarum Jogászok az Erdőkért Egyesület.

Tovább >>>

Fenntartható fejlődés – Tudományos konferenciát rendezett a Soproni Egyetem
Sajtóközlemény

Fenntartható fejlődés – Tudományos konferenciát rendezett a Soproni Egyetem

Nyolc országból közel százötven előadó, tizenegy szekcióban száztíz személyes és online előadás – ismét nagyszabású tudományos esemény volt a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának nemzetközi konferenciája. A Társadalom – Gazdaság – Természet: Szinergiák a fenntartható fejlődésben című rendezvényen a gazdaság- és gazdálkodástudomány hagyományos területei mellett az újszerű megközelítések is komoly hangsúlyt kaptak, kifejezve a Soproni Egyetem határozott szándékát, hogy a fenntarthatóság tudományos, interdiszciplináris kutatásának fontos haza központja legyen.

Tovább >>>

Döntésben a soproniak a császárok - Magyar sikerek az Erdésztanulók Európa-bajnokságán

Egy első, és kettő második helyezést is elértek a Roth Gyula Szakgimnázium diákjai a 17. Erdésztanulók Európa-bajnokságán, amelynek szombaton tartották a díjátadó ünnepségét. A nemzetközi versenyen magyar csapat még sohasem ért el ilyen jó eredményt - számol be az eseményről a sopronmedia.hu.Tovább >>>

A 28. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok erdőgazdálkodó szemmel (+KÉPEK)

A mezőgazdasági termelők és a lovaskultúra kedvelői mellett az erdőgazdálkodással foglalkozók számára is nagyon sok érdekességet és hasznos információt rejtett a 28. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok, amelyet május 22. és 25. között rendeztek. Az Erdő-Mező Online ott volt a rendezvényen, és most megmutatjuk, mit láttunk!Tovább >>>

1. / 1. oldal