A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: A non-numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 198

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 198
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Keresési találatok erre a cimkére: Hajdú-Bihar megye

Erdészek adták vérüket

Az EGERERDŐ Zrt. egri központja adott otthont a február végi erdészeti véradónapnak, ahol ismét zöld ruhás szakemberek nyújtottak segítséget egy nemes cél érdekében. Az erdészeti társaságnál a véradás szervezése már év elején elkezdődött, hiszen nagyon fontos, hogy az erdészeti véradásra még a kullancsszezon előtt kerüljön sor.

Tovább >>>

VIDEÓ: Megérkezett az első John Deere harvester a JG-Max Bt. telephelyére

Komoly változás történt a John Deere Forestry erdészeti gépek magyarországi értékesítésében és terméktámogatásában. 2024. március elsejétől ugyanis az ágazatban már 20 éve bizonyító, jól ismert JG-Max Bt. lett a márka hivatalos importőre.

Tovább >>>

Változnak az afrikai sertéspestis kártalanítási tételei

Március 1-jétől módosulnak az afrikai sertéspestis (ASP) mentesítési tervhez kapcsolódó, állami kártalanítási tételek - tájékoztat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A közlemény szerint a kártalanítási eljárás új díjtételei az érintett résztvevőkkel történt egyeztetés alapján születtek meg. Az új díjtételek kidolgozása során kiemelt szempont volt, hogy azok az egész ország területén segítsék elő az állománysűrűség további csökkentését, és ösztönözzék a vaddisznóhús felhasználását az ASP-től mentes területeken.

Tovább >>>

Több mint 40 ezren voltak kíváncsiak az AGROmashEXPO-ra

Véget ért a 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow. A négy napos kiállításra több mint 40 ezren voltak kíváncsiak a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási központban, ahol – a rekordszámú kiállító miatt – mind a 8 pavilont megnyitották a szervezők. Az agrárium legnagyobb hazai rendezvényén a mezőgazdaság minden ágazata és összes jelentős szakmai szervezete képviseltette magát, és ott voltak a legfontosabb gép- és termékforgalmazók is. 

Tovább >>>

VIDEÓ: Tippek a sorközök ápolására az AGROmashEXPO-n

Nem is gondolnátok, hogy az Andl által az AGROmashEXPO-n felvonultatott kisméretű gépek milyen hasznosak lehetnek erdészeti felhasználásra is. 

Tovább >>>

Erdészeti gépeket is láthatunk az AGROmashEXPO-n

Írjátok fel a naptárba: 2024. január 24. és 27. között rendezik meg az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítást, melyen ahogy már megszokhattátok, erdészeti gépeket is felvonultatnak majd. Nézzük, mely cégek azok, akik biztosan bemutatják gépeiket hazánk legnagyobb agrárrendezvényén.

Tovább >>>

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról
Támogatott tartalom

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról

Teljesen megtelt a stuttgarti Porsche Aréna november 3-án. A STIHL Timbersports Világbajnokság csapatversenyén nagyszerű hangulatban vághatták a fát a nemzeti válogatottak, köztük a magyar négyes, Bozsó Zoltán, Juhász István, Strúbel Bence és Juszkó Zsolt. A bravúr ezúttal részükről elmarad, bár az mindössze 4 századmásodpercen múlt. Ausztrália magabiztosan szerezte meg újabb, nyolcadik világbajnoki címét.

Tovább >>>

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók
Támogatott tartalom

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók

Ezúttal is a legjobb sportfavágókkal küzd meg a magyar csapat a STIHL Timbersports Világbajnokságon, amit 2023-ban Németországban rendeznek meg. A stuttgarti Porsche Arénában november 3-án, pénteken lép színpadra a Bozsó-Juhász-Strúbel-Juszkó négyes.

Tovább >>>

Elavult helyett új erdőtörvényre lenne szüksége Romániának?

Új erdőtörvényre van szükség, mert a mostani elavult. Romániában és az Európai Unióban is a civil szervezetek nyomásának engedve alakulnak a jogszabályok, sokszor mellőzve a szakmai megalapozást és véleményeket – véli Porzsolt Levente, a Kommandón tartandó erdészeti konferencia főszervezője.

Tovább >>>

NAK: kihívásokkal teli gazdálkodási környezetben kezdi az erdészeti ágazat az őszi munkákat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos körképe szerint az erdészeti ágazat szereplői kiegyensúlyozott időjárási viszonyok között, optimista támogatáspolitikai várakozásokkal, de kedvezőtlen fapiaci környezetben, szűkülő munkaerő-piaccal és változó szaporítóanyag-ellátási kilátásokkal kezdik meg a 2023/2024-es erdészeti szezont.

Tovább >>>

Tévinformációk ellen: nincs érdemi változás a vadgázolással kapcsolatos szabályozásban
Sajtóközlemény

Tévinformációk ellen: nincs érdemi változás a vadgázolással kapcsolatos szabályozásban

Az elmúlt hetekben a sajtóban többször jelentek meg fél- és tévinformációk a vadgázolások során keletkező károkra vonatkozó jogi szabályozásról. A Vadgazdálkodási törvényben ugyan valóban hatályba lépett egy kapcsolódó kiegészítés július 1-jétől, ez azonban a gyakorlatban semmilyen újdonságot nem jelent – hívja fel a figyelmet a az Országos Magyar Vadászkamara.

Tovább >>>

VIDEÓ – Az ország legjobb fakitermelői Soponyán vágták a fát

Az ország legjobb fakitermelő csapatai találkoztak szeptember 2-án, Soponyán, a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjében. A hat regionális helyszínről továbbjutott 30 gárda közül végül a Mecsekerdő Zrt. - Ritrovi Kft. négyese diadalmaskodott az Északerdő-Encsitűz és az Alba Berkenye előtt.

Tovább >>>

Megjelent az erdészeti mérő és megfigyelő-rendszer idei összefoglalója

A Nemzeti Földügyi Központ közzétette leporelló formájában a 2023-as  Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer összefoglalóját.

Tovább >>>

Csaknem háromezer medvének már bizonyított a léte Romániában

A genetikai minták alapján végzett medveszámlálás is azt bizonyítja, hogy több ezer medvének nem jut megfelelő élőhely Romániában - nyilatkozta Benedek Barna, a felmérést végző munkacsoport vezetője a Székelyhonnak.

Tovább >>>

Csaló tűzifa árusok buktak le az agglomerációban

Próbavásárlás során bizonyosodott be, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. nevével visszaélve akartak csalók tűzifát értékesíteni. A tilosban járók lebuktatására a Nébih ellenőreivel közös akcióban került sor.

Tovább >>>

1. / 55. oldal > >>