A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'id' of non-object

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 196

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 196
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'id' of non-object

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 201

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 201
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'nev' of non-object

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 202

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 202
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Keresési találatok erre a cimkére: 

Tíz éves a Miklósvári Parkerdőben álló Szent Hubertus-fakápolna

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Miklósvári Parkerdejében, a festői pihenőtó mellett található Szent Hubertus erdei fakápolna - a hívek és a természetszerető közönség nagy örömére - szeptemberben ünnepli megáldásának és fennállásának 10. évfordulóját.

Tovább >>>

Éveken át illegálisan ejtett el szarvasokat, vaddisznókat, de végül elfogták az orvvadászt

A nyomozás során beszerzett adatok szerint egy 54 éves mohácsi férfi 72 éves szlovák állampolgárságú társával 2016 és 2020 közötti időszakban rendelkeztek vadászengedéllyel, azonban az adott erdészet vadászterületén folyamatosan ejtettek el jogosultságuk keretén felül vadakat, illetve olyan trófeás és egyéb vadakat is, amelyekre egyáltalán nem volt engedélyük. A két férfi tiltott vadászati eszközöket is használt, valamint a vadászati tilalmi idő hatálya alatt is ejtett el különböző vadfajokhoz tartozó állatokat – többek között gímszarvast, vaddisznót –, amelyek trófeáit általában kikészítették, húsukat feldolgozták, azokat eltulajdonították.

Az 54 éves férfi az elejtett vadak maradványainak elhantoltatását egy 56 éves mohácsi ismerőse segítségével intézte el, aki egy homorúdi telephelyen munkagéppel különböző méretű gödröket mélyített, majd az odahordott vadtetemeket elásta. A kirendelt igazságügyi környezetvédelmi szakértő szerint az 56 éves férfi cselekményével a hulladékgazdálkodási törvény előírásait megszegte, az elföldelt állati tetemek pedig a jogszabály szerint veszélyes hulladéknak minősülnek.

Az elkövetők által éveken keresztül végzett  orvvadászati tevékenység során az eljárásban feltárt, illegálisan elejtett összesen 211 vad közül 192 db elejtése bizonyíthatóan az erdészet vadászterületéhez köthető. Az elejtett állatok vadgazdálkodási értéke összesen csaknem 85 millió forint.

A két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy a szlovák férfi mohácsi tanyáján zár alá vett vadhúsokat az intézkedést követően onnan elvitték. A tanyán tartott kutatáskor a rendőrök olyan lőszereket is találtak, amelyek Magyarországon történő tárolására a tanya tulajdonosa engedéllyel nem rendelkezett.  

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek. 

Tovább >>>

Csökkent a falopás Borsodban, de a jövő kihívásaira közösen kell felkészülni

Az illegális fakitermelés, a falopások visszaszorítása, illetve a természetvédelmi célkitűzések voltak a középpontjában annak a szakértői egyeztetésnek, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében tartottak.

Tovább >>>

Új vezérigazgatója van a Nyírerdő Zrt.-nek

Dr. Nagy István agrárminiszter 2022. szeptember 15-i hatállyal Hidas Tibor okleveles erdőmérnököt, a társaság korábbi erdőgazdálkodási osztályvezetőjét bízta meg a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. vezérigazgatói feladatainak ellátásával.

Tovább >>>

Digitalizálhatók a vadkárok? - tették fel a kérdést a székelyföldi agrárdigitalizációs tanácskozáson
Sajtóközlemény

Digitalizálhatók a vadkárok? - tették fel a kérdést a székelyföldi agrárdigitalizációs tanácskozáson

Hogyan képzelhető el a következő évtizedek mezőgazdasága a megemelkedett energiaárak tükrében? Miért nélkülözhetetlen a rendszeres és pontos adatgyűjtés a gazdálkodás során? Digitalizálhatók a vadkárok? Ehhez hasonló kérdéseket jártak körbe a csíkszeredai megyeházán megrendezett agrárszakmai tanácskozáson szeptember 24-én, melynek fókuszában a székelyföldi mezőgazdaság fejlesztési lehetőségei álltak.

Tovább >>>

Meredeken drágul a tűzifa Romániában is, jöhet az ársapka

A bukaresti kormány által tervezett ársapka nem oldja meg a tűzifa piacán kialakult helyzetet a faipari ágazat képviselői szerint. Egybehangzó véleményük, hogy növelni kellene – és meggyőződésük szerint lehet is – a belföldi kitermelést.

Tovább >>>

Új nemzeti rekord és bajnoki cím Strúbel Bence neve mellett (+KÉPEK)

Új nemzeti rekordot is beállítva, magabiztos versenyzéssel, a Mátra Kupa után első hivatalos versenyén is győzni tudott a mindössze 20 éves Strúbel Bence a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságban. Szeptember 24-én, a budakeszi Szilfa-tisztáson ráadásul édesapjával állhatott egy dobogón, ami nagy álmuk volt. Strúbel József Dedi harmadikként végzett, míg a második a hétszeres magyar bajnok, az eredményhirdetésen könnyeivel küszködő, 56 éves Juhász István lett.

Tovább >>>

Nemzetközi piacra készül a magyar permetező drón

A győri Széchenyi István Egyetem fontos szereplője a drónkutatásnak. Ezt a területet erősítette, hogy a múlt évben az intézmény az ABZ Drone Kft.-vel és az MIB Invest Group Kft.-vel közösen, ABZ Innovation Kft. néven új vállalkozást alapított drónok és hozzájuk kapcsolódó kiegészítők fejlesztésére, gyártására. A napokban aláírt szindikátusi szerződéssel a cég történetének újabb fontos állomásához érkezett, hamarosan pedig egy újabb meghatározó mérföldkő következik: a piacra lépés az első saját fejlesztésű drónnal.

Tovább >>>

Októberben kezdődik az őszi repülőgépes rókavakcinázás

A déli és keleti megyékben 2022. október 1-jén kezdődik az őszi repülőgépes rókavakcinázás. A kampány a lakott, sűrűn beépített övezeteket nem érinti. Az érintett térségekben ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe. Ezek pontos időpontjáról a települések állategészségügyi és önkormányzati szervei tájékoztatják a lakosságot - hívja fel a figyelmet a Nébih.

Tovább >>>

Agrárminiszter: 3600 ember óriási ütemben dolgozik a hatósági tűzifa kitermelésén

Óriási rohamnak vannak kitéve az állami erdőgazdaságok - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a TV2 Mokka című műsorában. A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy a lakosság legkönnyebben a kormany.hu oldalon ismerheti meg a hatósági áras tűzifavásárlás részleteit, de természetesen a helyi erdészetektől is információkat kaphatnak.

Tovább >>>

100 éves a Soproni Egyetem Botanikus kertje

A Soproni Egyetem Botanikus Kertje a város „zöld tüdeje” és egyben az oktatás-kutatás és a hallgatói élet központja is. Az idei centenáriumi rendezvénysorozat keretében konferenciát rendeztek a Soproni Egyetemen, amely a Botanikus kert 21. századi szerepét vizsgálta az oktatás, a kutatás, a természetvédelmi értékek és a városi rekreációs szolgáltatások oldaláról.

Tovább >>>

Milyen növények valók a kertbe?

A kert sokak számára jelenti a kikapcsolódás oázisát, pihenésük központi helyét. A kert növényzetének megtervezése azonban nem könnyű feladat, hiszen meglehetősen széles kínálatból választhatunk. Elsősorban talán az egyik legfontosabb szempont a növényválasztás során az, hogy igényeinknek és elképzeléseinken megfeleljen, valamint az, hogy a növény az adott helyhez és stílushoz is illeszkedjen. Nem árt azonban tisztában lennünk azzal is, hogy egy-egy növény mennyi törődést igényel.

Tovább >>>

Új fafajok honosítását is szorgalmazza a Tanulmányi Erdőgazdaság

A soproni térség erdőit sem kímélte az aszály. Több részen is foltokban kiszáradtak a fák, köszönhető ez a szárazságból adódó problémáknak. A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. mindent megtesz azért, hogy újratelepítse a veszélybe került erdőrészeket, és új fafajok honosítását is szorgalmazzák - hívja fel a figyelmet a SopronMédia.

 

Tovább >>>

Két megye kivételével megszűnt a tűzgyújtási tilalom

A hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően két megye kivételével megszűnik a tűzgyújtási tilalom 2022. szeptember 20-tól. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

 

 

Tovább >>>

Vékony tűzifagyűjtési lehetőség a KEFAG Zrt.-nél

A KEFAG Zrt. az általa kezelt erdőterületeken lehetőséget ad a lakosság részére ágfagyűjtésre. Ennek menete az alábbi módon alakul az erdőgazdaság tájékoztatása szerint.

Tovább >>>

<< < 54. / 562. oldal > >>