Keresési találatok erre a cimkére: feketefenyő

Cserélhető akkumulátorral érkezik a STIHL legújabb sövénynyírója

A közelmúltban új termékeket mutatott be a STIHL a kertápolásban is. A HSA sövénynyíró széria akkumulátoros gépei évről évre egyre népszerűbbek, ám a kisebb kategóriában a HSA 45-öt eddig kizárólag beépített akkumulátorral lehetett elérni. Mostantól azonban a legkisebb kertek tulajdonosai számára is elérhetővé válik a rugalmas megoldás, aminek segítségével egyetlen akkumulátorral több gép is üzemeltethető lesz.

Tovább >>>

Biztos, hogy az akkumulátoros gép a drágább? Kiszámolták!

Az elmúlt években egyre szélesedett az akkumulátoros kerti eszközök kínálata, ami nem véletlen. A technológia ugyanis számos előnnyel rendelkezik az elektromos (vezetékes) vagy a benzines változatokhoz képest. A legtöbbször emlegetett pozitívum a rugalmas használat, az alacsony zajszint és a közvetlen károsanyag-kibocsátás hiánya. Hátrányként viszont rendre az akkumulátoros gépek viszonylag magas árát emelik ki a vásárlók. De vajon tényleg az akkumulátoros fűrészek, sövényvágók, lombfúvók és egyéb gépek kerülnek többe, ha az üzemeltetést is figyelembe vesszük?

Tovább >>>

Őzre támadó sakálok, rendellenes trófeák a FeHoVán

A FeHoVán kések, fegyverek, vadászruhák és egyéb portékák közül válogathatunk. Képviseltetik magukat az állami erdőgazdaságok, de megtalálhatók a vadászathoz köthető egyesületek és szervezetek is. A hagyományokhoz híven a kiállítás szívében található dioráma is megtelt preparátumokkal, trófeákkal, emléktárgyakkal. Kedvcsinálóként megmutatjuk, hogy milyen kiállításokkal készültek idén a szervezők.

Tovább >>>

Bogárgyűjtéstől az afrikai kalandokig – Dr. Sáska László életét mutatják be a FeHoVán

A FeHoVa – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás minden évben megemlékezik hazánk kiváló vadászairól. Nincs ez másképp az idei rendezvényen sem: 2023-ban többek között Dr. Sáska László életét és munkásságát ismerhetik meg a látogatók a hagyatéki gyűjtemény segítségével. 

Tovább >>>

Elkezdődött a FeHoVa – Ólomsörét, hangtompító, kormorán és biodiverzitás a megnyitó beszédekben

Vadász karikatúrák, trófeaszemle, terepjárók, valamint számos megszokott program és kiállító mellett több újdonság is várja a Kárpát-medence vadászatit a FeHova – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon és Vásáron. Február 9-étől egészen vasárnapig az Erdő-Mező is jelen van az eseményen 12 ország mintegy 200 kiállítója között.

Tovább >>>

Vadász karikatúra, trófea- és solymászbemutató – Ha február, akkor FeHoVa!

Több, mint 200 kiállító, számos programhelyszín, hagyományos bemutatók, versenyek, trófeák, kutyák, madarak, pergető medence, óriás akvárium, fárasztó szimulátor, újdonságként pedig aukció, karikatúra képek és horgász tiktokerek várják a kicsiket és nagyokat. Februárban irány a FeHoVa!

Tovább >>>

Az élőhelyfejlesztés lehetőségeiről tartanak vadgazdálkodási konferenciát

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” címmel konferenciát szervez a FeHoVa kiállítás részeként. A nyitónapon, február 9-én 14:00 – 16.30 órakor az élőhely-fejlesztés lesz a középpontban.

Tovább >>>

Távvezérelt szárzúzóval és akkus fűnyíróval vár az ANDL az AGROmash-on

Szerdán, vagyis január 25-én megnyitja kapuit hazánk legnagyobb mezőgazdasági kiállítása, az AGROmashEXPO és AgrárgépShow, ahonnan ezúttal sem hiányozhatnak az ANDL Kft. prémium kategóriás gépei - köztük egy igazi újdonság, az AS-Motor 1000 OVIS RC.

Tovább >>>

Testközelben a STIHL világújdonságai - a HUNGEXPO kiállításain

Több év kényszerű kihagyás után idén két nagyszabású szakmai rendezvényen mutatja be legújabb, már Magyarországon is elérhető termékeit a STIHL. Január 25-étől 28-áig az AGROmashEXPO mezőgazdasági kiállításon, míg február 9. és 12. között a FeHoVa vadászati vásáron debütál a hazai nagyközönség számára a világ legerősebb akkumulátoros motorfűrésze, az MSA300, és egy teljesen új termékcsalád is helyet kap a népszerű, közkedvelt eszközök mellett.

Tovább >>>

Széchenyi Zsigmondra emlékeztek

Megemlékezést tartottak az egyik legismertebb magyar Afrika-kutató és vadászíró, Széchenyi Zsigmond sírjánál születése 125. évfordulóján, hétfőn Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Tovább >>>

Folytatódnak a fővárosi zöldítések

Szakmai szempontból különösen gazdag és eredményes évet zárt tavaly a Budapesti Közművek keretein belül önálló tevékenységet folytató FŐKERT Kertészeti Divízió. Közel 300 ezer tő lágyszárú növényt, továbbá közel 13 ezer cserjét és örökzöldet, illetve több mint 16 ezer fát és facsemetét ültettek el tavaly a FŐKERT munkatársai. 2022-ben 3 új természetvédelmi területtel gazdagodott a főváros, új rovarhotelek, madárodúk kerültek ki a zöldterületekre. Idén is folytatódnak a munkák: a látogatók visszajelzései alapján tovább szépül és gazdagodik a Pünkösdfürdő park, újabb Miyawaki-kiserdő létesítése várható, a tavaly telepített erdőkbe padok kerülnek, újabb fasorok újulnak meg, és folytatódnak az évelősítések.

Tovább >>>

Csaknem 60 ezer hektár erdőt pusztított el a háború Ukrajnában

Az orosz invázió következtében több mint 59 ezer hektár erdőt és egyéb ültetvényt semmisítettek meg rakéták és lövedékek – hívja fel a figyelmet a karpatalja.info

Tovább >>>

Felértékelődik az erdőgazdálkodás és a faipar az Európai Unióban
Sajtóközlemény

Felértékelődik az erdőgazdálkodás és a faipar az Európai Unióban

November végén rendezték Finnországban a New European Bauhaus kezdeményezés keretei között az európai, főleg észak-európai fenntartható fahasználati gyakorlatokkal és foglalkozó Into the Woods konferenciát. Az eseményen részt vett az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, mellette Sanna Marin finn és Kaja Kallas észt miniszterelnök, valamint Ebba Busch svéd miniszterelnök-helyettes is. Mindez arra utal, hogy az erdőgazdálkodás, a faipar és maga a fa mint fenntartható nyersanyag egyre fontosabbá válik az Európai Unió gazdaságpolitikájában. Magyarországon a Soproni Egyetem hagyományosan a faipari és erdészeti képzések és kutatások központja. Az intézmény fenntarthatósági képzéseivel a január 18-i nyílt napon ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Tovább >>>

Automata folyótakarító hajó fogja megtisztítani a hazai vizeket

Automata folyótakarító hajót és a hulladék begyűjtését segítő kamerarendszert fejlesztett ki a Future Plastik Kft., a Robo-Collect elnevezésű vízi jármű és a hozzá kapcsolódó műszaki infrastruktúra magyar innováció keretében valósult meg - tájékoztatta a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ).

Tovább >>>

Tájgazdálkodási program indul a Beregben

A holtmedrek, erdők és a mély fekvésű területek vízellátását elősegítő, 1,2 milliárd forint értékű tájgazdálkodási program indul a beregi árapasztó tározó területén. A belföldi és uniós támogatású vízügyi fejlesztés nyitórendezvényét szerdán tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpán.Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>