A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: A non-numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 198

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 198
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Keresési találatok erre a cimkére: FeHoVa

VIDEÓ: a legkisebb és a legnagyobb STIHL akkumulátor - és amiket működtetnek

Dezső Gábort kifaggattuk az aksis gépek előnyeiről, jellemzőiről a FeHoVán. 

Tovább >>>

Vadkímélő és fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok – pódiumbeszélgetés a FeHoVán

A klasszikus nagyüzemi mezőgazdaság nem segíti a biológiai sokféleség növekedését, sőt, arra általában kifejezetten negatív hatással van. Ebbe pedig beletartoznak az apróvad fajok is, amelyek állománya gyakran kifejezetten sérülékeny – gondolhatunk például a fogolyra.

Tovább >>>

Újra itt a FeHoVa! - Gyere, és találkozzunk!

Hamarosan megnyitja kapuit az immár 30. alkalommal megrendezésre kerülő FeHoVa – Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Tovább >>>

Leszállította a 30 ezredik gépét is a Tigercat

A már több mint harminc éve alapított Tigercat januárban leszállította a 30 ezeredik legyártott erdészeti gépét.

Tovább >>>

Ha február, akkor FeHoVa – Kedvezményes jegyek már elérhetők
Támogatott tartalom

Ha február, akkor FeHoVa – Kedvezményes jegyek már elérhetők

Jövőre immár 30. alkalommal nyitja meg kapuit  a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás  a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Tovább >>>

Nőtt a rezervátumi minősítést kapott törzsültetvényi erdőterületek nagysága hazánkban

A klímaváltozás okozta felmelegedés elleni küzdelem, valamint erdeink állapotának megőrzése elképzelhetetlen az erdősített területeink védelme, különösen ezek változatos genetikai állományainak fenntartása nélkül. Bizakodásra ad okot, hogy a törzsültetvények nagysága évről évre nő, emellett pedig lényeges, hogy e nélkülözhetetlen tevékenységre áldozó erdőgazdálkodók kompenzálása is fontos szempont hazánkban.

Tovább >>>

Őzre támadó sakálok, rendellenes trófeák a FeHoVán

A FeHoVán kések, fegyverek, vadászruhák és egyéb portékák közül válogathatunk. Képviseltetik magukat az állami erdőgazdaságok, de megtalálhatók a vadászathoz köthető egyesületek és szervezetek is. A hagyományokhoz híven a kiállítás szívében található dioráma is megtelt preparátumokkal, trófeákkal, emléktárgyakkal. Kedvcsinálóként megmutatjuk, hogy milyen kiállításokkal készültek idén a szervezők.

Tovább >>>

Bogárgyűjtéstől az afrikai kalandokig – Dr. Sáska László életét mutatják be a FeHoVán

A FeHoVa – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás minden évben megemlékezik hazánk kiváló vadászairól. Nincs ez másképp az idei rendezvényen sem: 2023-ban többek között Dr. Sáska László életét és munkásságát ismerhetik meg a látogatók a hagyatéki gyűjtemény segítségével. 

Tovább >>>

Elkezdődött a FeHoVa – Ólomsörét, hangtompító, kormorán és biodiverzitás a megnyitó beszédekben

Vadász karikatúrák, trófeaszemle, terepjárók, valamint számos megszokott program és kiállító mellett több újdonság is várja a Kárpát-medence vadászatit a FeHova – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon és Vásáron. Február 9-étől egészen vasárnapig az Erdő-Mező is jelen van az eseményen 12 ország mintegy 200 kiállítója között.

Tovább >>>

Vadász karikatúra, trófea- és solymászbemutató – Ha február, akkor FeHoVa!

Több, mint 200 kiállító, számos programhelyszín, hagyományos bemutatók, versenyek, trófeák, kutyák, madarak, pergető medence, óriás akvárium, fárasztó szimulátor, újdonságként pedig aukció, karikatúra képek és horgász tiktokerek várják a kicsiket és nagyokat. Februárban irány a FeHoVa!

Tovább >>>

Az élőhelyfejlesztés lehetőségeiről tartanak vadgazdálkodási konferenciát

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” címmel konferenciát szervez a FeHoVa kiállítás részeként. A nyitónapon, február 9-én 14:00 – 16.30 órakor az élőhely-fejlesztés lesz a középpontban.

Tovább >>>

Testközelben a STIHL világújdonságai - a HUNGEXPO kiállításain

Több év kényszerű kihagyás után idén két nagyszabású szakmai rendezvényen mutatja be legújabb, már Magyarországon is elérhető termékeit a STIHL. Január 25-étől 28-áig az AGROmashEXPO mezőgazdasági kiállításon, míg február 9. és 12. között a FeHoVa vadászati vásáron debütál a hazai nagyközönség számára a világ legerősebb akkumulátoros motorfűrésze, az MSA300, és egy teljesen új termékcsalád is helyet kap a népszerű, közkedvelt eszközök mellett.

Tovább >>>

A lucfenyő nyit új lehetőségeket az állati takarmányozásban

A takarmánygyártásban jelenleg alkalmazott ragasztóanyagok rendkívül hatékony megoldást kínálnak a tápanyagok tömörítésére, formulázására, azonban ezek az adalékok kifejezetten költségesek. A gyártók költséghatékony források iránti érdeklődése így kiapadhatatlannak tűnik – olvasható a allaboutfeed.net takarmányozástudományi portálon.Tovább >>>

Invazív fajoktól tisztították meg az erdőt a Fanyűvő Kupán

Július közepén rendezte meg a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság az Oakeylife projekt keretében az ország első, erdei élőhelykezelési versenyét a Peszéri-erdőben. A természetvédelmi célokat szolgáló megmérettetésre hét csapat nevezett. A feladat nem volt könnyű, négy és fél órán át kellett inváziós, fásszárú növények magoncait kihúzkodniuk kézzel, törekedve arra, hogy teljes gyökérzettel távolítsák el az egyedeket. A körülmények nehezítették a feladatot, hiszen sűrű aljnövényzetben, meglehetősen sok szúnyog társaságában kellett dolgozniuk a rekkenő hőségben. Tovább >>>

Rekordot döntött a fakitermelés mértéke

2020-ban a fakitermelés elérte a rekordnak számító 80,4 millió köbmétert Németországban. Ez az érték az állam újraegyesítése óta nem volt olyan magas, mint tavaly - közölte az Agrofórum Online.Tovább >>>

1. / 6. oldal > >>