Keresési találatok erre a cimkére: Év hala

Vajdaság Európa legkevésbé erdős területe

Vajdaság területének kevesebb, mint a 7 százaléka erdő, ezzel Európa legkevésbe erdős területe. A vajdasági önkormányzatok többsége egyáltalán nem foglalkozik ezzel a problémával, és ritkán indulnak a tartomány erdősítési pályázatain – derül ki a Pošumimo Vojvodinu (Erdősítsük Vajdaságot) hálózat kutatásából, melyről a Szabad Magyar Szó írt bővebben.

Tovább >>>

Ragadd meg a munkát!  – A Komatsu új rakodókanál családja
Támogatott tartalom

Ragadd meg a munkát! – A Komatsu új rakodókanál családja

Az elmúlt évek során a forwarderek és rakodódaruk technológiája nagy fejlődésen ment keresztül, ezért eljött az idő, hogy a rakodókanalak is a kiválóság magasabb fokára lépjenek. A hatékonyan megtervezett kanál az egyik legfontosabb eszköze a forwarderek, daruk kezelőinek, hogy magas termelékenységet tudjanak elérni a munkanap során. A svéd Komatsu Forest a közelmúltban bemutatta az erdészeti kanalak új sorozatát, amely 10 teljesen újratervezett modellt tartalmaz.

Tovább >>>

Gyorsabban nőhetnek a sarkvidéki fák a klímaváltozás miatt?

Egy nemrégiben közzé tett kutatási eredmény szerint a felmelegedés hatására a sarkvidékek erdőségei 2050-ben akár 20 százalékkal is gyorsabban növekednek majd – hívja fel a figyelmet a National Geographic.

Tovább >>>

Zöld energiát állítanak elő a kidobott karácsonyfákból a pécsi hőerőműben

Akár 40 tonnányi, a karácsonyi ünnepek után kidobott fenyőfát is elégethetnek a következő időszakban a két biomassza-tüzelésű blokkal működő pécsi hőerőműben - tájékoztat a tulajdonos Veolia Energia Magyarország Zrt.

Tovább >>>

A somogyi erdészek és vadászok egész évben segítik a Kárpátalján élőket

A somogyi vadászok és civilek negyedik alkalommal is összefogtak a Kárpátalján élő magyar ajkú lakosság megsegítésére – hívja fel a figyelmet a SONLINE.

Tovább >>>

Az erdők és gyepek együttélését vizsgálták

Az erdők és gyepek Eurázsiában való együttélését vizsgálták osztrák és amerikai kutatókkal közösen az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) Vegetációökológiai Kutatócsoportjának munkatársai.

Tovább >>>

OEE: újabb adomány indult útnak a kárpátaljai erdészeknek

Az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett folyamatos karitatív adományozásoknak köszönhetően, az egyesület Erdészcsillag Alapítványához beérkező önzetlen pénzadományokat felhasználva, újabb fontos segítségnyújtó szállítmányt sikerült útnak indítani a kárpátaljai erdész kollégák részére, akiknek az ország áramellátó rendszerének háborús kárai miatt jelenleg nagy szükségük van villamos áram termelő aggregátor berendezésekre. 

Tovább >>>

Online elérhető a KAP Stratégiai Terv

A 2022-es év nagy sikere, hogy november 7-én az Európai Bizottság elfogadta Magyarország KAP stratégiai tervét, mely történelmi lehetőséget jelent a magyar vidék és agrárium számára. Az elfogadott stratégiai dokumentum elérhető letölthető formátumban a kormányzati honlapon.

Tovább >>>

Idén is az erdőgazdaság karácsonyfái teszik szebbé az egri kórházat

Ahogy arról mi is mindig beszámolunk, az Egererdő Zrt. évek óta hozzájárul az Egri Markhot Ferenc Kórházban gyógyulók és az ott dolgozók meghitt karácsonyi ünnepéhez.

Tovább >>>

Az erdőgazdálkodás hosszú távú jelentőségéről beszélgetett Áder János legújabb podcastjában

Az erdőgazdálkodás hosszú távú jelentőségéről, egy szaporítóanyag-központ létrehozásáról és az agrárerdészetről beszélgetett Áder János volt köztársasági elnök Borovics Attilával, a Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézetének főigazgatójával Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent legújabb adásában, amely már a legnépszerűbb videomegosztó oldalon is megtekinthető.

Tovább >>>

Idén is karácsonyfavásárt tart a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. a hagyományokhoz híven karácsonyfavásárt tart a társaság központjában, Nagykanizsán. Az érdeklődők nordmann, ezüst, luc és erdeifenyő közül válogathatnak.

Tovább >>>

Bemutatták az erdészeti kutatások történetéről szóló kötetet

Az MTA Erdészeti Tudományos Bizottságának eseményén az elmúlt időszak legfontosabb kutatási témáit és eredményeit mutatták be Az erdészeti tudományok története Magyarországon címmel megjelent kötet mellett, melyben a szerzők összegyűjtötték 1897-től, az önálló Erdészeti Kísérleti Állomás megalapításától kezdve a legfontosabb kutatási témákat és eredményeket.

Tovább >>>

Megkezdődött a kitermelés a hazai fenyőültetvényeken

Megkezdődött a „karácsonyfák” kitermelése a hazai fenyőültetvényeken – tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete. 

Tovább >>>

Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa

Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés - közölte az MTI kérdésére a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

Tovább >>>

Közel száz trófeát állítottak ki a Miklósvári Parkerdőben (+KÉPEK)

Lenyűgöző őszi színek és csodálatos napsugár fényfestéssel 2022. november 3-án rendezte meg a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az éves gím és dám összevont trófeaszemléjét Tamásiban, a festői szépségű Miklósvári Parkerdőben.

Tovább >>>

<< < 2. / 104. oldal > >>