Keresési találatok erre a cimkére: erdészeti kihordó

Érkeznek a legújabb John Deere Forestry gépek, a POSCH innovációja már itt is van

Korábban már beszámoltunk arról, hogy márciustól új magyarországi forgalmazóval dolgozik együtt a finn John Deere Forestry. A JG-Max Bt. 20 éves helyi tapasztalatát felhasználva szeretnének újabb sikereket elérni a magyar piacon. Ebben az első lépés egy bajai nyílt nap volt, ahol a partnerek új információkkal gazdagodhattak – ráadásul nem csak a zöld erdészeti gépek kapcsán.

Tovább >>>

Ötletes magyar startup segíti a csapdázó hivatásos vadászokat

Miben segíti a csapdázók munkáját a Solo-Sam vadcsapda megfigyelő? Erről beszélgettünk Somos Balázzsal a FeHoVa kiállításon. Ha érdekel a start up, tarts velünk, az Erdő-Mező videóból minden kiderül.

Tovább >>>

Idén mintegy 145 hektáron végzett erdősítést a Pilisi Parkerdő
Sajtóközlemény

Idén mintegy 145 hektáron végzett erdősítést a Pilisi Parkerdő

A Pilisi Parkerdő saját erdőfelújítások és erdőtelepítések, valamint megbízásos munkák során 2023-ban 2,5 millió facsemete ültetésével erősítette és gyarapította Budapest, illetve tágabb környékének legfontosabb klímavédelmi és rekreációs zöld infrastruktúráját, az erdőket. Idén a Parkerdő életében ezen kívül nagy szerepet kapott a Városierdő-fejlesztési Program, valamint jó eredményeket mutatott az Erdőbarát Rendezvény program.

Tovább >>>

VIDEÓ - Új Ponsse harvester és csörlős rendszer, Westtech, Jenz és Sampo érdekességek

Sampo... Ponsse... Westtech... JENZ... Erdészeti gépgyártók, amelyeket hazánkban a Forest Power Kft. forgalmaz, és amelyek ott voltak a 2023-as AUSTROFOMA kiállításon is. Az Alpokban megrendezett eseményen az erdészeti vállalkozók, köztük a magyar szakemberek is, számos eszközt kipróbálhattak, illetve tekinthettek meg a gyakorlatban, köztük például a PONSSE harvesterének azt a fejlesztését, ami egy csörlő segítségével akár 45 fokos szögű lejtőn is hatékony, gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé.

Tovább >>>

Komoly megfontolás előtt a pályázók: erdőtelepítés Natura 2000 gyepterületen

2023. január 1-től az érzékeny gyepek – gyakorlatilag a Natura 2000 gyepek – feltörésére vonatkozó uniós támogatási szabályozás eltér a Natura 2000 gyepterületek használatára vonatkozó hazai anyagi jogi szabályozástól. Ez a korábban jóváhagyott, de 2022. december 31-ig nem megvalósított erdősítési támogatási kérelmek esetében esetenként szankciókat eredményezhet, illetve komoly megfontolás elé állíthatja a pályázót.

Tovább >>>

Hatalmas meglepetés: Bozsó Zoltán a csúcson, Strúbel Bence harmadik (STIHL Timbersports 2023)

Nagy erőkkel készül a STIHL Timbersports magyar válogatott a stuttgarti Világbajonkságra, amit november első hétvégéjén rendeznek meg. 

Tovább >>>

Ezzel a géppel valódi élmény lesz a kerti ágvágás

Ha a valaki egyszer használni kezdi, azonnal rájön, hogy a kert körüli munkák szinte elképzelhetetlenek lesznek a STIHL GTA 26 akkumulátoros ágvágó fűrész nélkül. Sokoldalúan használható, kényelmes, rugalmas és méretéhez képest rendkívül erős, mindezek mellett pedig könnyen karbantartható és rendkívül megbízható.

Tovább >>>

A Volvo hidrogénüzemű elektromos teherautókat tesztel közutakon

A csak vízgőzt kibocsátó hidrogénüzemű üzemanyagcellás teherautók a Volvo Trucks nulla kibocsátású termékportfóliójának fontos részét képezik. A járművek most egy fontos mérföldkövet tettek meg a közutakon való tesztvezetéssel.

Tovább >>>

Éveken át fogta be a védett énekesmadarakat a kertjében

Legalább 22 példány védett énekesmadarat ejtett foglyul csepeli ingatlanában egy 68 éves férfi.

Tovább >>>

Óriásit ugrott az illegális erdőirtás az elmúlt évtizedben a brazíliai Amazonas vidékén

Százhuszonkilenc százalékkal nőtt az illegális erdőirtás 2013 és 2021 között a brazíliai Amazonas vidékén az őslakosok földjein - derült ki a Sao Pauló-i Kutatási Alapítvány kedden közzétett tanulmányából.

Tovább >>>

12 ezer facsemetét ültetnek el a bedős diákok

Erdőfelújítás zajlott a hét elején Ásotthalom a Bedő Albert erdészeti iskola tanulmányi erdejében – hívja fel a figyelmet a Délmagyar. A diákok gépi segítséggel két nap alatt 12 ezer csemetét ültettek ki, amiből úgy ötszáz marad meg. Erdő ötven év múlva lesz belőle.

Tovább >>>

A sasbarát erdőben végtelen a nyugalom – A változatos erdőszerkezet elérése a cél

A békászó sas jelenléte egyfajta bizonyíték a környék jó egészségi állapotára: zavartalan, idős erdőre van szüksége a fészkeléshez és megfelelő mennyiségű gyepre – amely az erdőhöz hasonlóan fontos társulás – a vadászathoz – írja Kozma Attila a Bükki Nemzet Park Környezeti Nevelési Csoporjának vezetője a a Bükki Nemzet Park Igazgatóság honlapján.

Tovább >>>

A fakivágások hatással vannak az esőerdőkben lehullott csapadékmennyiségre

Egy új tanulmány feltárta, hogy az erdőpusztulás megváltoztatja az időjárást a világ három legnagyobb megmaradt trópusi esőerdejében – hívja fel a figyelmet az NPR.

Tovább >>>

Számszeríjjal ejtette el a gímszarvasokat

Az orvvadászat bűntette és lopás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtottak be azzal a férfival szemben, aki számszeríjjal illegálisan vadászott gímszarvasra – hívja fel a figyelmet az Ügyészség.

Tovább >>>

MATE: cél, a régió első számú agráregyetemévé válni
Sajtóközlemény

MATE: cél, a régió első számú agráregyetemévé válni

Újabb 50 helyet javított és ezzel a 151-200. helyet érte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorán, a Quacquarelli Symonds (QS) 2023-as agrártudományi ranglistáján. Ezzel az eredménnyel a valaha volt legjobb pozíciót érte el az egyetem és a világ legjobb 12 százalékába került a számára legfontosabb tudományterületen.

Tovább >>>

1. / 30. oldal > >>