Keresési találatok erre a cimkére: energianövény

Kigyulladt forwarderhez hívták a tűzoltókat (KÉPEK)

Erdészeti gép gyulladt ki hétfő reggel egy Vas vármegyei településen.

Tovább >>>

Több tucat facsemetét rongáltak meg az Újtelepi Parkerdőben

A Pilisi Parkerdő Zrt. idén májusban az atlétikai világbajnokság szervezőivel közösen 40 facsemetét ültetett el a XX. kerületi Újtelepi Parkerdőben. A faültetés az atlétikai világszövetség, a World Athletics fenntarthatósági stratégiájának és a Pilisi Parkerdő Városierdő-fejlesztési Programjának közös, jelképes akciója volt. Most azonban ismeretlen tettesek a facsemeték kétharmadát elpusztították. 

Tovább >>>

Megkönnyíti a generációváltást az újonnan átadott ács képzőközpont

Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban. Az elméleti és gyakorlati képzést is biztosító intézményben fiatalok és felnőttek is elsajátíthatják az építészeti szakma fogásait - közölte a pénteki megnyitóünnepségen az intézmény alapító igazgatója.

Tovább >>>

Felelniük kell: olajjal teli kannákat dobtak a patakba

Természetkárosítás miatt bűnösnek mondott ki és szabadságvesztésre ítélt két férfit – előkészítő ülés keretében – a Szombathelyi Járásbíróság – közölte a Szombathelyi Törvényszék sajtótitkára.

Tovább >>>

Újabb fotók a Zalában kiégett forwarderről

Ahogy arról korábban írtunk, szombat délután kiégett egy erdészeti gép a Zala megyei Bucsuta külterületén. A katasztófavédelem újabb képeket osztott meg az esetről.

Tovább >>>

Két jogosulti alapképzést indítanak az erdészeti szakszemélyzet számára

Idén két jogosulti alapképzést indítanak az erdészeti szakszemélyzet számára. A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya ismertette a legfontosabb információkat az oktatás és a vizsga kapcsán. 

Tovább >>>

Rókacsapdával ejtette el a védett madarakat

Mozgásérzékelő vadkamera rögzítette a hivatásos vadász természetkárosítását – írja a police.hu.  Az ügyében a nyomozást befejezték.

Tovább >>>

80 éves tölgyfát rongált meg – Keresik a tettest

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője százezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a csopaki strand területén lévő körülbelül 80 éves tölgyfát megrongáló elkövető azonosítása és elfogása érdekében.

Tovább >>>

Bemutatták az erdészeti kutatások történetéről szóló kötetet

Az MTA Erdészeti Tudományos Bizottságának eseményén az elmúlt időszak legfontosabb kutatási témáit és eredményeit mutatták be Az erdészeti tudományok története Magyarországon címmel megjelent kötet mellett, melyben a szerzők összegyűjtötték 1897-től, az önálló Erdészeti Kísérleti Állomás megalapításától kezdve a legfontosabb kutatási témákat és eredményeket.

Tovább >>>

Pénteken az Északi-középhegységbe érkezhet az első havazás

Pénteken érkezhet az első havazás - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Az előrejelzés szerint a havazásra az Északi-középhegység területén lehet számítani.

Tovább >>>

EU: több mint félmillió hektárnyi terület vált a lángok martalékává tavaly

Tavaly több mint félmillió hektárnyi terület, mintegy 5500 négyzetkilométer vált lángok martalékává, s a leégett területek közül legkevesebb százezer hektár tartozott a fokozottan védett Natura 2000 védettség program alá - közölte az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja a 2021-ben pusztító erdőtüzekről szóló éves jelentésében.

Tovább >>>

Hatalmas drágulást tapasztalnak a németek a tűzifapiacon

Az orosz-ukrán háború és az ebből fakadó, súlyosbodó energiaválság miatt a tűzifa minden fajtájának ára rendkívüli mértékben emelkedik nemcsak Magyarországon, hanem a szomszédos országokban is. Tovább >>>

Álláshirdetés - Erdészeti műszaki referens munkatársat keres a DALERD Zrt.

A DALERD Zrt. Szegedi Erdészete erdészeti műszaki referens munkatársat keres! Tovább >>>

Szenzorhálózat az éghajlatváltozás hatásainak előrejelzésére az erdőkben

A Német Kutatási Alapítvány 2022. július 1-jétől finanszírozza a CRC Kutatóközpontot, ami négy év alatt mintegy 10,5 millió eurót kap az erdőkben zajló ökoszisztémafolyamatok részletes, interdiszciplináris kutatására – írja a greendex. Tovább >>>

Rekordmennyiségben vágtak ki fákat tavaly Németországban

Rekordot ért el tavaly a kivágott fák mennyisége Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki jelentése alapján. Tovább >>>

1. / 6. oldal > >>