Keresési találatok erre a cimkére: Dél-Amerika

Napok óta küzdenek a tomboló erdőtűz ellen Kubában

Ötödik napja küzdenek a Pinares de Mayarí hegyvidéki területen pusztító erdőtűzzel a hatóságok Kuba északkeleti Holguín tartományában, többeket ki kellett telepíteni - közölték a helyi katasztrófavédelmi hatóságok, akiket a Granma című napilap idézett.

Tovább >>>

Tölgy rönköt értékesít az Ipoly Erdő Zrt. (Ajánlattételi felhívás)
Támogatott tartalom

Tölgy rönköt értékesít az Ipoly Erdő Zrt. (Ajánlattételi felhívás)

Az Ipoly Erdő Zrt. ajánlattételi felhívást tesz közzé tölgy rönk értékesítésére a Diósjenői- és a Nagymarosi Erdészet vonatkozásában. Részletek az alábbi linkeken!

Tovább >>>

Szeles, de enyhe idő lesz a héten

Változékony, időnként szeles, de alapvetően enyhe idő lesz a héten, több helyen 15 Celsius-fok fölötti csúcshőmérsékletek is előfordulhatnak és kisebb esők, záporok is lehetnek. A hét elején még többfelé kisüthet a nap, de a hét végén már inkább erősen felhős időre kell számítani és megszűnnek az éjszakai fagyok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Tóth István lett az év erdőgazdálkodója

Tóth István lett a 2022-es év erdőgazdálkodója. A Kaszóban kerületvezető erdészként is dolgozó szakember korábban a „Kaszó legjobb erdésze” címet is elnyerte, napjainkban a Gyékényesi Mezőgazdasági Rt. vezérigazgatója.

Tovább >>>

A talajvédelemben is fontos szerepe van a kiskunsági erdősítéseknek
Sajtóközlemény

A talajvédelemben is fontos szerepe van a kiskunsági erdősítéseknek

A Kiskunságban, a korábbi futóhomokon az erdészek alföldfásítási munkájának köszönhetően sikerült olyan növénykultúrát létrehozni, amely önmagában is értéket jelent, és nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújt többek között a talaj- és a levegővédelem terén, valamint a helyi turisztikában. A KEFAG Zrt. által kezelt 57 ezer hektárnyi állami erdő télen is számos kirándulóhellyel és különlegességgel várja a látogatókat.

Tovább >>>

Beszakadt hódjárat miatt vált balesetveszélyessé az erdészeti út (KÉPEK)

"A magas belvíz következtében átázott erdészeti útban keletkezett kár fokozott balesetvészelyt jelent a kirándulók, természetjárók, és a munkájukat végzők számára is" - olvasható a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Kapuvári Erdészetének hivatalos Facebook oldalán néhány fotó kíséretében. A képeken látható nagyméretű lyuk a hódok járatának beszakadásáva keletkezett.

Tovább >>>

Két jogosulti alapképzést indítanak az erdészeti szakszemélyzet számára

Idén két jogosulti alapképzést indítanak az erdészeti szakszemélyzet számára. A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya ismertette a legfontosabb információkat az oktatás és a vizsga kapcsán. 

Tovább >>>

Elhordta, majd eladta az erdőben talált, kitermelt fát

Hónapok óta fát lopott a Vaskút környéki erdőkből, ezért a rendőrség őrizetbe vette a 63 éves férfit – tájékoztat a police.hu.

Tovább >>>

Elhunyt a DALERD Zrt. erdészeti igazgatója

Február 12-én elhunyt Vízhányó László, a DALERD Zrt. Csongrád-Csanád Vármegyei erdészeti igazgatója.

Tovább >>>

Őzre támadó sakálok, rendellenes trófeák a FeHoVán

A FeHoVán kések, fegyverek, vadászruhák és egyéb portékák közül válogathatunk. Képviseltetik magukat az állami erdőgazdaságok, de megtalálhatók a vadászathoz köthető egyesületek és szervezetek is. A hagyományokhoz híven a kiállítás szívében található dioráma is megtelt preparátumokkal, trófeákkal, emléktárgyakkal. Kedvcsinálóként megmutatjuk, hogy milyen kiállításokkal készültek idén a szervezők.

Tovább >>>

Bogárgyűjtéstől az afrikai kalandokig – Dr. Sáska László életét mutatják be a FeHoVán

A FeHoVa – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás minden évben megemlékezik hazánk kiváló vadászairól. Nincs ez másképp az idei rendezvényen sem: 2023-ban többek között Dr. Sáska László életét és munkásságát ismerhetik meg a látogatók a hagyatéki gyűjtemény segítségével. 

Tovább >>>

Elkezdődött a FeHoVa – Ólomsörét, hangtompító, kormorán és biodiverzitás a megnyitó beszédekben

Vadász karikatúrák, trófeaszemle, terepjárók, valamint számos megszokott program és kiállító mellett több újdonság is várja a Kárpát-medence vadászatit a FeHova – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon és Vásáron. Február 9-étől egészen vasárnapig az Erdő-Mező is jelen van az eseményen 12 ország mintegy 200 kiállítója között.

Tovább >>>

Apríték- és pelletkazánok - erdészetek és vadászházak számára is
Támogatott tartalom

Apríték- és pelletkazánok - erdészetek és vadászházak számára is

A biomassza alapú fűtési rendszerek egyre elterjedtebbek hazánkban is. A tűzifa, a pellet és az apríték is növekvő népszerűséggel bír, így nem meglepő, hogy napjainkra számos vállalat és család dönt biomassza kazánok üzemeltetése mellett. Az osztrák gyártmányú Guntamatic berendezések széles választékban kínálnak megoldást a kisebb és nagyobb partnerek igényeire egyaránt. A hazai forgalmazó partnerei között olyan cégeket is találunk, mint a Zalaerdő Zrt. vagy a Bakonyerdő Zrt., amelyek apríték és pellet kazánokat is üzemeltetnek többek között vadászházban, csemetekertben is.

Tovább >>>

Válaszható, online kiegészítő képzéseket tartanak a jogosult erdészeti szakszemélyzet számára

A jogosult erdészeti szakszemélyzet kreditpont gyűjtési kötelezettségének segítése érdekében a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztály 2023 márciusában és áprilisában kettő online válaszható kiegészítő képzést tart, tartalmuk megegyezik a 2022-ben megtartott képzéseinkkel.

Tovább >>>

Tűzifát lopott az üzemből – Nyomravezetői díjat ajánl fel a KEFAG Zrt.

Kemény lombos tűzifát tulajdonított el  ismeretlen tettes az ÖKOPAL Raklap Üzem területéről – hívja fel a figyelmet a KEFAG Zrt. A társaság feljelentést tett a rendőrségen, és a hatékony felderítés érdekében nyomravezetői díjat is felajánl. 

Tovább >>>

<< < 3.9333333333333. / 97. oldal > >>