Keresési találatok erre a cimkére: Dél-Amerika

Vadász karikatúra, trófea- és solymászbemutató – Ha február, akkor FeHoVa!

Több, mint 200 kiállító, számos programhelyszín, hagyományos bemutatók, versenyek, trófeák, kutyák, madarak, pergető medence, óriás akvárium, fárasztó szimulátor, újdonságként pedig aukció, karikatúra képek és horgász tiktokerek várják a kicsiket és nagyokat. Februárban irány a FeHoVa!

Tovább >>>

Medve szökött be az erdőből az állatkertbe

Élelem után kutatva mászott át a Marosvásárhelyi Állatkert kerítésén egy vadon élő medve - írja a Maszol.ro portál.

Tovább >>>

Az erdőgazdálkodók és erdőtulajdonosok első konferenciáját rendezték meg Hargita megyében

Egyedülálló módon, kürtszóval induló erdészhimnusz eléneklésével indították útjára január 27-én, a csíkszeredai megyeházán, az Erdőgazdálkodók és erdőtulajdonosok első konferenciáját Hargita megyében,  amelyen több mint száz közbirtokosság és az erdészi hivatalok is részt vettek. A konferencián négy fő téma került megvitatásra, amelyek a következő panelbeszélgetésekbe tömörültek: az uniós erdőgazdálkodási stratégia és azon belül a Romániára elkészült erdészeti stratégia, erdőgazdálkodás és digitalizáció, természetvédelmi törekvések az erdőgazdálkodásban, és az Országos Helyreállítási Program (PNRR) erdősítési támogatásainak bemutatása.

Tovább >>>

Az élőhelyfejlesztés lehetőségeiről tartanak vadgazdálkodási konferenciát

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” címmel konferenciát szervez a FeHoVa kiállítás részeként. A nyitónapon, február 9-én 14:00 – 16.30 órakor az élőhely-fejlesztés lesz a középpontban.

Tovább >>>

Testközelben a STIHL világújdonságai - a HUNGEXPO kiállításain

Több év kényszerű kihagyás után idén két nagyszabású szakmai rendezvényen mutatja be legújabb, már Magyarországon is elérhető termékeit a STIHL. Január 25-étől 28-áig az AGROmashEXPO mezőgazdasági kiállításon, míg február 9. és 12. között a FeHoVa vadászati vásáron debütál a hazai nagyközönség számára a világ legerősebb akkumulátoros motorfűrésze, az MSA300, és egy teljesen új termékcsalád is helyet kap a népszerű, közkedvelt eszközök mellett.

Tovább >>>

Széchenyi Zsigmondra emlékeztek

Megemlékezést tartottak az egyik legismertebb magyar Afrika-kutató és vadászíró, Széchenyi Zsigmond sírjánál születése 125. évfordulóján, hétfőn Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Tovább >>>

Illegálisan vágták ki a fát az erdőből, hogy eladhassák

A lopott fa feldarabolását és eladását tervezte az a két helyi barát, akik egy tatárszentgyörgyi erdőből vágtak ki 43 akácot – hívja fel a figyelmet az esetre a police.hu.

Tovább >>>

Figyelmeztető lövésekkel állították meg a fatolvajokat Maros megyében

Figyelmeztető lövések leadásával állították meg a hatóságok fatolvajok egy csoportját a Maros megyei Petele község térségében – számolt be a marosvásárhelyi csendőrség mobil egysége.

Tovább >>>

Felértékelődik az erdőgazdálkodás és a faipar az Európai Unióban
Sajtóközlemény

Felértékelődik az erdőgazdálkodás és a faipar az Európai Unióban

November végén rendezték Finnországban a New European Bauhaus kezdeményezés keretei között az európai, főleg észak-európai fenntartható fahasználati gyakorlatokkal és foglalkozó Into the Woods konferenciát. Az eseményen részt vett az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, mellette Sanna Marin finn és Kaja Kallas észt miniszterelnök, valamint Ebba Busch svéd miniszterelnök-helyettes is. Mindez arra utal, hogy az erdőgazdálkodás, a faipar és maga a fa mint fenntartható nyersanyag egyre fontosabbá válik az Európai Unió gazdaságpolitikájában. Magyarországon a Soproni Egyetem hagyományosan a faipari és erdészeti képzések és kutatások központja. Az intézmény fenntarthatósági képzéseivel a január 18-i nyílt napon ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Tovább >>>

A falopások megelőzéséért ellenőriztek a Pilis erdeiben

Akciót tartottak az egyenruhások január 16-án, reggel Solymáron és Pilisvörösváron – hívja fel a figyelmet a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A kirajzás célja elsősorban a falopások, illegális fakitermelések megelőzése, megakadályozása volt, de értelemszerűen egyéb szabályszegések mellett sem mentek el.

Tovább >>>

Kertészeti körülmények között nevelt növényeket ültettek ki gyepes élőhelyekre

A kiskunsági homoki élőhelyek 35 ritka növényfajának mintegy 220, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Peszéri-erdei erdészházánál felnevelt egyedét ültették ki az újonnan létrehozott tisztásokra, az erdei élőhelyek fajgazdagságának növelése céljából.

Tovább >>>

Kilőtték a Margitszigeten felbukkant vaddisznót

Január 4-én 15 óra után több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint a Margitszigeten egy szabadon kószáló, nagytestű vaddisznót láttak – hívja fel a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

A somogyi erdészek és vadászok egész évben segítik a Kárpátalján élőket

A somogyi vadászok és civilek negyedik alkalommal is összefogtak a Kárpátalján élő magyar ajkú lakosság megsegítésére – hívja fel a figyelmet a SONLINE.

Tovább >>>

Az alföldi erdők talajának ökoszisztéma szolgáltatásai

Az Alföldi Erdőkért Egyesület 2022. évi őszi Kutatói Napján “Az alföldi erdők talajának ökoszisztéma szolgáltatásai” címmel tartott előadást a Soproni Egyetem két munkatársa, Bidló András és Horváth Adrienn. Ennek írásos anyagát most az Erdő-Mező Online is közzé teszi.

Tovább >>>

Az alföldi erdők szerepe az erdőgazdálkodásban

Az Alföldi Erdőkért Egyesület 2022. évi őszi Kutatói Napján “Az alföldi erdők szerepe az erdőgazdálkodásban” címmel tartott előadást a Zambó Péter államtitkár. Ennek írásos anyagát most az Erdő-Mező Online is közzé teszi.

Tovább >>>

<< < 4.9333333333333. / 97. oldal > >>