Keresési találatok erre a cimkére: Dél-Amerika

Leltározták hazánk endemikus növényeit

Hosszú évek kitartó, nemzetközi kitekintéssel végzett munkájának eredményeként nemrég elkészült a hazánk bennszülött növényeit is bemutató lista  – hívja fel a figyelmet a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Tovább >>>

Terepmotoros rendőrökkel járták az erdőt az erdészek

Rendőrök és erdészek közös ellenőrzést tartottak Veszprém vármegye erdeiben a pünkösdi hosszú hétvégén – nem is akárhogyan, krosszmotorokkal. 

Tovább >>>

Az épületgépészet szerepe az épületek fenntarthatóságában: Környezetbarát megoldások a fűtés és hűtés terén

Az épületek fenntarthatósága az egyik legfontosabb tényező, amelyet egy épület tervezésekor figyelembe kell venni.  Az épületgépészet számos olyan lehetőséget kínál, amelyek lehetővé teszik az energiahatékony és környezetbarát fűtési és hűtési megoldások alkalmazását. Ebben a cikkünkben néhány ilyen megoldást fogunk bemutatni.

Tovább >>>

A klímaváltozás a méhek életére sincs tekintettel

Miképp támogathatja a beporzók védelmét hazánk vezető gyümölcslé gyártója?

Tovább >>>

Ellenszert találhattak a gyilkos galóca mérgére

Tudósok úgy vélik, hogy megtalálták a világ legmérgezőbb gombájának számító gyilkos galóca toxinjának ellenszerét - írta a The Guardian című brit napilap online kiadása.

Tovább >>>

Medvetámadásban megsérült egy erdész és egy vadász

Hétfőn reggel a szlovákiai Felsővisnyó (Višňové) község közelében két emberre támadott rá egy medve. Mindkét férfi sérüléseit a zsolnai kórházban látták el, nincsenek életveszélyben – közölte a TASR-rel Kristína Bocková, az Állami Természetvédelem (ŠOP) szóvivője. A természetvédők fokozott óvatosságra intik a környék lakóit.

Tovább >>>

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével
Támogatott tartalom

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével

A professzionális erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók, vállalkozók, valamint magánfelhasználók is jól tudják, hogy a Heizohack aprítógépekre mindig számíthatnak. Mostantól minden, az áruszállításhoz kapcsolódó, raklapot használó vállalkozás vagy a faanyag megmunkálás, fűrészáru gyártás, asztalos ipari munkák, azaz a fafeldolgozás széles skáláján tevékenykedők részére is megoldást jelenthetnek a Heizohack SPE 1300 vagy SPE 1600 raklapaprítók, a maradék faanyagok hasznosításához. 

Tovább >>>

Ezeken a helyszíneken rendeznek vármegyei és regionális vadásznapokat 2023-ban!

A nyaranta megrendezett vármegyei és regionális vadásznapok az Országos Magyar Vadászkamara legnagyobb, vadászokat és civileket egyaránt megszólító rendezvényei, amelyeket jellemzően a vármegyei területi szervezetek, illetve a vadászszövetségek szerveznek.

Tovább >>>

Hulladék hulladék hátán – Elindult a tavaszi nagytakarítás az Egererdőnél

A Tavaszi Nagytakarítás kezdeményezés részeként az Egererdő Zrt. munkatársai önkéntesekkel kiegészülve megtisztította az Egerbakta és Sirok között futó főút árok részét és az azt szegélyező erdőket.

Tovább >>>

Kezdődik a tavaszi rókavakcinázás hazánk déli és keleti megyéiben

A rókák veszettség elleni immunizálását tavasszal datáljuk, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. A Nébih tájékoztatása szerint a repülőgépes vakcinázás 2023. április 1-én kezdődik hazánk déli és keleti megyéiben.

Tovább >>>

Erdész-vadász szakembereket tüntettek ki az erdők világnapja alkalmából

Az erdő egységes rendszer, amely sérülékeny, védelemre szorul. Közös felelősségünk, hogy megértsük és tudatosítsuk: teremtett világunkkal együtt élve, abban a lehető legkevesebb kárt okozva, ökológiai egyensúlyát fenntartva kell léteznünk, hogy utódaink is megismerhessék ezt a csodát – fogalmazott Farkas Sándor a 2022. évi Erdők Világnapja alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségen.

Tovább >>>

Tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

A szeles és napsütéses napokat követően a hétvégére várható száraz, jelentősebb csapadék nélküli időjárás megnöveli az erdőre átterjedő szabadtéri tüzek kialakulásának veszélyét, ezért 2023. március 18-tól a hatóság tűzgyújtási tilalmat rendel el Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Tovább >>>

Erdészeket is kitüntettek a nemzeti ünnep alkalmával

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott megemlékezésen a hagyományokhoz híven kitüntető elismeréseket adtak át az erdészeti ágazat szereplőinek.

Tovább >>>

Biomassza alapú energiaelőállításra áll át az Oroszlányi Erőmű

Az Oroszlányi Erőmű 2024 első félévében korszerű, környezetbarát biomassza alapú erőműként csatlakozik újra az országos áramszolgáltatók köréhez, illetve látja majd el távhővel Oroszlány és Bokod térségét – írja az ORIGO. A 2015 decemberében leállt Oroszlányi Erőmű a Veolia és a CHP-Erőmű érdekeltségeként az ötödik olyan erőműfejlesztés lesz Magyarországon, amelyben a korábbi szén- illetve vegyes tüzelésű technológiát felváltja a fluidágyas biomasszatüzelésű rendszer. A két korszerű kazán üzembe állításának tervezett időpontja 2024 első illetve második negyedéve - áll az erről kiadott közleményben.

Tovább >>>

Veszettséget igazoltak egy kutyával verekedő rókánál

Veszettséget igazolt a Nébih laboratóriuma egy kutyával verekedő rókánál. A fertőzött állatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Tiszabecs község területén ejtették el a héten. A betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Tovább >>>

<< < 2.9333333333333. / 97. oldal > >>