Újabb csúszásban az erdészeti támogatások - Erdészeti géptámogatás októberben

Sokadik időpontváltozásról számolhatunk be az erdészeti támogatások kapcsán. A 2016. január után ígért 2016. augusztus helyett a jelenlegi, a Magyar Közlöny 130. számában megjelent módosítás szerint 2016. októberben jelenik meg az erdészeti géptámogatás, de további kiírások is csúsznak az ágazatban.
Újabb csúszásban az erdészeti támogatások - Erdészeti géptámogatás októberben

Az erdészeti támogatások változásai:

Az erdei ökoszisztéma ellenálló képességének és környezeti értéken növelését célzó beruházások támogatása: A korábban meghirdetettel szemben 2016. szeptember hónapban jelenik meg a kiírás, további rossz hír, hogy a keretösszeg 9,76 milliárd Ft-ról 5,15 milliárd Ft-ra csökkent. Erdő-környezetvédelmi kifizetések: A mostani módosítás az időpontot nem érinti, hiszen korábban is, és most is szeptember a határidő, ám a keretösszeg gyakorlatig lefeleződött: 12,66 milliárdról 6,61 milliárdra. Erdészeti genetikai erőforrások megőrzése A keretösszeg 1,12 milliárd Ft, a kiírási határidő pedig itt is csúszik, méghozzá szeptemberre. Agrár-erdészeti rendszerek létrehozása: Szintén szeptember az új határidő. Az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok megelőzése Februárról szeptemberre csúszott az erdészeti támogatás, ám jó hír, hogy korábban 2,69 milliárd Ft-ról adhattunk hír, a jelenlegi információk szerint a keretösszeg ebben az esetben 5,24 milliárdra emelkedett. Mezőgazdasági, erdőgazdasági és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás A támogatást várhatóan szintén szeptemberben írják ki. Erdészeti technológiákra, valamint erdészeti termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások Az egyik leginkább várt erdészeti támogatás, az erdészeti géptámogatás 2016 január, majd 2016 augusztus helyett 2016 október hónapban várható. A keretösszeg 4 milliárd forint lesz. Az erdei ökoszisztémák térítésmentesen nyújtott közjóléti funkcióinak fejlesztése Szintén októberi megjelenésben bízhatnak az erdőgazdálkodók, ha közjóléti beruházásokat terveznek. A keretösszeg 2,01 milliárd Ft lesz. Erdészeti genetikai erőforrások fejlesztése 2,24 milliárd forint fordítható majd erre a célra, ám a kiírási határidő ebben az esetben is csak október.

 A projectmine.hu kiváló táblázatot állított össze a változásokról:

[caption id="attachment_39483" align="aligncenter" width="600"]vp_lista_1 Nagyításhoz kattintson a képre![/caption]   [caption id="attachment_39482" align="aligncenter" width="600"]vp_lista_2 Nagyításhoz kattintson a képre![/caption]   (projektmine.hu nyomán Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu) erdomezolike