Strúbel József országos csúcsot döntött, Juhász István ismét győzött – STIHL Timbersports Mátra Kupa 2016

matra_kupa_2016_3Rendkívül izgalmas fakitermelő versenyt láthattak a recskiek augusztus 20-án, délután a település központjában. A negyedik STIHL Timbersports Mátra Kupa ezúttal is Juhász István győzelmét hozta, a magyar versenyeken verhetetlen sportfavágó mögött az ópusztaszeri Bozsó Zoltán végzett. A házigazda, Strúbel József Dedi harmadik lett, de a Spring Board versenyszámban 1 perc alatti idejével országos csúcsot döntött.


Riporter: Rákóczi Ágnes
Operatőr-szerkesztő: Gribek Dániel
Vágó: Kovács Zoltán

A fülledt, párás melegben hét versenyző állt rajthoz, sérülés miatt nem vághatta a fát Horváth Ferenc, gerincproblémái miatt pedig az ifjúsági VB ezüstérmes Bakó Norbert. Hiányzott még többek között a mezőnyből a korábbi válogatott Gyapjas Norbert és Rittlinger Róbert is – utóbbi a szeptember 8-ától 10-ig zajló klasszikus fakitermelő versenyszéria világbajnokságára készül.

matra_kupa_2016_2

Nincs ez máshogyan Juhász Istvánnal sem, aki szintén ott lesz a VB-n, ám a legeredményesebb magyar STIHL Timbersports versenyző, a négyszeres országos bajnok fejszét ragadott a Mátra Kupán, és meg is nyerte azt. „Nagyon nehéz verseny volt ez nekem, mert fejben nem erre koncentráltam, hanem a másik szériára, de nagyon örülök, hogy ismét sikerült nyernem” – mondta el az Erdő-Mező kérdésére Juhász István.

matra_kupa_2016_3

Bozsó Zoltán, Juhász István és Strúbel József

 

Kiváló versenyzéssel a második helyen az ópusztaszeri válogatott sportfavágó, Bozsó Zoltán Zoka végzett, akinek fia is fejszét ragadott két versenyszám erejéig. A Bozsó család ezúttal le tudta győzni a Strúbel famíliát, ugyanis az ifjú Strúbel Bence, ha kevéssel, de alul maradt a fiatalok rögtönzött versenyében.

Bozsó Zoltán és fia, ifjabb Bozsó Zoltán

Bozsó Zoltán és fia, ifjabb Bozsó Zoltán

A dobogó harmadik fokára Strúbel József Dedi állhatott fel, aki kedvenc versenyszámában, a Spring Boardban 58 másodperces idejével új országos csúcsot állított be. „Nekem ez többet ér most bárminél. Nagyon régen készülök arra, hogy benne legyek az 1 percben, de eddig ez csak edzéseken sikerült, hivatalosan mért versenyen soha. Régóta vártam erre” – nyilatkozta boldogan a parádi fakitermelő, akinek végig hangosan szurkolt a hazai közönség.

A legfiatalabb STIHL Timbersports rajongó

A legfiatalabb STIHL Timbersports rajongó

A STIHL Timbersports Mátra Kupán a negyedik Pankotai Zoltán miskolci tűzoltó lett, mögötte Bakó András végzett az ötödik helyen. Ollé Péter Dorogról érkezett a Mátrába, a korábban fakitermelőként dolgozó, most kamiont vezető versenyző a hatodik helyet szerezte meg. A hetedik a Budakeszin élő Freschli Krisztián lett, aki azonban két versenyszám után feladni kényszerült a megmérettetést.

A következő STIHL Timbersports verseny október 1-jén, a Kékestetőn lesz. Részletek hamarosan az Erdő-Mező Online erdészeti portálon.

Korábbi kapcsolódó videóink:(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?