Új épületben, kiváló munkakörnyezetben dolgozhatnak az Egri Erdészet munkatársai (+KÉPEK)

egererdo_irodaepulet_8Április 22-én délelőtt adták át az Egererdő Zrt. Egri Erdészetének új irodaépületét. Az építkezés 85 millió forint önerővel történt történt.

KÉPGALÉRIA AZ EGERERDŐ ZRT. EGRI ERDÉSZETÉNEK IRODAÉPÜLET-AVATÁSÁRÓL >>>

Először dr. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára köszöntötte az egybegyűlteket. Kifejtette, hogy egy olyan beruházást adnak át, amely nem csak közjóléti szerepet lát el, hanem a dolgozóknak is jobb munkakörnyezetet fog biztosítani a napi feladatok elvégzéséhez. A politikus azt kívánta, hogy leljék örömüket az itt végzett munkában, és legyen meg az a társadalmi hasznosság, ami elvárható az állami erdőgazdaságok részéről.

egererdo_irodaepulet_1

Dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kiemelte, hogy a természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők, a vízkészlet, a biológiai sokféleség, az őshonos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös értékét képviselik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára történő megőrzése az állam és mindenki kötelessége. Szerinte nem elhanyagolható, hogy a szakmában dolgozók ezekhez a tevékenységekhez kapcsolódó kötelezettségüket milyen munkahelyi feltételek mellett végzik. Az Egri Erdészet munkatársai a mai kor színvonalának megfelelő körülmények között dolgozhatnak a jövőben.

egererdo_irodaepulet_6

„A munkahelyi légkör egyik tárgyiasult eleme az iroda, aminek egy szimbolikus kisugárzása van, hiszen aki ide bejön, azt fogja gondolni, hogy itt egy szervezett, jó munka folyik” – mondta Dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója, aki fontosnak tartja, hogy a munkatársaik motiváltak legyenek.

egererdo_irodaepulet_10

Nahóczki László, az Egri Erdészet vezetője maga is erdész családból származik. Édesapja, nagyapja, valamint már dédapja is az Eger környéki erdőkben dolgozott. Bízik benne, hogy tavaly született kisfia is továbbviszi a hivatást. A szakember röviden bemutatta az új iroda tagolását: a 220 m2-es épület a földszinten négy irodát, egy társalgót, nagytermet, teakonyhát, fogadórészt, valamint a szükséges kiszolgáló, közlekedő és vizes helyiségeket tartalmazza. Az irodaház és az előtte kialakított parkoló kellemes munkakörülményt biztosít az itt dolgozó 17 állandó alkalmazott és 60 fő közfoglalkoztatott számára. Az ügyfeleik és partnereik kulturáltabb, igényesebb környezetben intézhetik ügyeiket.

egererdo_irodaepulet_18

A nemzeti színű szalag átvágása előtt egy lengyel erdészeti hagyománnyal színesítették az ünnepséget. A fűrészbakon elhelyezett fenyőrönkön először dr. Bitay Márton Örs és Dr. Jung László kezdte egy rönk átvágását, majd Dr. Pajtók Gábor és Szabó Szilárd, a Heves Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály főosztályvezetője folytatta a műveletet. Az utolsó vágásokat Garamszegi István, az Egri Erdészet korábbi vezetője és Nahóczki László végezte el.

egererdo_irodaepulet_11

A szalag átvágása előtt Daróczi Ilona művésznő és Turcsányi Sándor zenész előadását hallgathatták meg a megjelentek.

(Rákóczi Ágnes – Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?