Leállt a fakitermelés – Ponsse forwarder segíti az utak megtisztítását (+Olvasói képek)

Nagy Dávidék Ponsse forwarder segítségével tisztítják az utakatA hétfő óta tartó helyzetről, az erdők veszélyessé válásáról már több cikkben is beszámolt az Erdő-Mező. Jelen cikkünkben olvasónk, Bakó Norbert a Börzsönyből mesél életveszélyes helyzetről, miközben Kőszegi Róbert LKT-ja a jég fogságába esett. Másik olvasónk, Nagy Dávid társai Ponsse forwarder segítségével végzik a kármentesítést.

“Próbáltunk feljutni a gépekhez, de nem mertünk tovább menni. Nagy robaj volt, sorra törtek az ágak, és dőltek a fák… Feljebb nagyon súlyos lehet a helyzet… A fák, ágak végig be voltak hajolva az útra tele jéggel. Egyszer az egyik oldalon szakad le egy ág mellettünk, egyszer a másik oldalon” – mesélte az Erdő-Mezőnek Bakó Norbert a Börzsönyből, akinek a neve a STIHL Timbersports Rookie Team kapcsán is ismerős lehet.

Olvasónk sok képet küldött nekünk a Börzsönyből, ám Nagy Dávid a Pilisből is nagyszerű fotóval jelentkezett. Ők egy Ponsse forwarder segítségével végzik a kármentést, az utak tisztítását.
Eközben a Börzsönyben egy LKT-t teljesen beborított az eljegesedett fa – ezt már Kőszegi Róbert jelezte nekünk szintén fotóval.

Továbbra is várjuk képeiteket, beszámolóitokat a kialakult helyzetről az erdo-mezo@erdo-mezo.hu e-mail címre vagy Facebook oldalunkra (KATT)!

Nagy Dávidék Ponsse forwarder segítségével tisztítják az utakat

Nagy Dávidék Ponsse forwarder segítségével tisztítják az utakat

Kőszegi Róbertéknél az LKT esett a jég csapdájába

Kőszegi Róbertéknél az LKT esett a jég csapdájába

 

Bakó Norbert képei a Börzsönyből – ameddig fel mertek merészkedni:

jeg_borzsony_13

jeg_borzsony_1

jeg_borzsony_12

jeg_borzsony_11

jeg_borzsony_10

jeg_borzsony_9

jeg_borzsony_7

jeg_borzsony_8

jeg_borzsony_6

jeg_borzsony_5

jeg_borzsony_4

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?