Első alkalommal rendeztek Faápoló és Famászó Versenyt

A Grube Kft. egy régi terve valósulhatott meg az elmúlt hétvégén. 2014. április 26-án a Corvinus Egyetem páratlanul szép arborétumában ugyanis megrendezték az Első Magyar Faápoló és Famászó Versenyt.
Első alkalommal rendeztek Faápoló és Famászó Versenyt
A Magyar Faápolók Egyesülete vállalva a szervezés minden nehézségét, míg a Grube Kft. örömmel támogatta a látványos ügyességi versenyt. A versenyzők a nemzetközi versenyszabályokhoz igazodva öt versenyszámban mérhették össze gyorsaságukat, ügyességüket és bátorságukat. Az öt versenyszám a következő volt: • szabadmászás • gyorsmászás kötélen pruszik technikával • sérült faápoló fáról mentése • biztosítókötél felhúzása dobózsák segítségével • fán lévő különböző munkaállomások megközelítése famaszo_verseny3 A versenyszámokat végignézve a laikus érdeklődők is bepillantást nyerhettek ebbe az összetett szakmába, hiszen a versenyszámok a valós faápoló munkához igazodnak. Ezennel szeretnénk megköszönni a Magyar Faápoló Egyesületnek a szervezésben vállalt segítségüket, és minden kedves érdeklődőnek, hogy részt vettek ezen a feledhetetlen rendezvényen! famaszo_verseny2 Külön szeretnénk gratulálni és köszönetünket kifejezni az összes versenyzőnek, akik páratlan ügyességgel tejesítették a versenyfeladatokat. grubeA verseny nyertesei: 1. hely: Kmety Krisztián Nyereménye egy 75 000 Ft értékű Grube vásárlási utalvány 2. hely: Hajnal Efraim Gábor Nyereménye egy 50 000 Ft értékű Grube vásárlási utalvány 3. hely: Dummel Dániel Nyereménye egy 25 000 Ft értékű Grube vásárlási utalvány Reméljük, hogy minden évben megrendezésre kerülhet egy ilyen famászó verseny, mely méltó a folytatásra.

famaszo_verseny1

Kép és szöveg: Grube Kft. Máthé László Outdoor és Alpintechnikai üzletágvezető (Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu) erdomezolike